5 Ingrediënten voor een echte herfst detox

Met de herfst op komst en de stress van Kerstmis al snel onderweg, kunnen we allemaal wat doen met ontgifting in ons leven zodat we ons uiteindelijk opgefrist, verjongd en klaar voor de komende maanden kunnen voelen. Bij WeightWorld hebben we gekeken naar enkele van de beste manieren om dit in oktober te ontgiften en we noemen oktober de officiële detox maand van 2018.

Herfst gaat niet alleen over het ruilen van badkleding voor sweatshirts en het kussen van de zon; het is een heel uniek seizoen en het brengt een aantal geweldige ingrediënten met zich mee die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine voor sommige ontgiftende wellness-effecten. Hier zijn 5 herfst-ingrediënten die je kunnen helpen op weg naar het voltooien van een detoxctober!

Het is ook vermeldenswaard dat, omdat deze ingrediënten seizoensgebonden zijn, je zelfs geld kunt besparen om ze te ruilen voor een aantal ingrediënten op je boodschappenlijstje voor de zomer.

1. Appels

Äpfel

A is voor appels. Ongetwijfeld de meest populaire en cultureel belangrijkste vrucht, ze hebben zelfs een stad die naar hen is genoemd! Je zou denken dat appels het hele jaar door in het seizoen zijn, maar ze zijn eigenlijk een herfstfruit. Behalve dat het een lekker stuk fruit is dat je kunt koken, in een taart kunt bakken, aan salades kunt toevoegen of direct kunt eten, zijn appels geweldige ontgifters. Ze zijn namelijk een bron van vezels die de spijsvertering bevorderen, het proces waardoor we ons lichaam van ongewenste agenten bevrijden. Ze zijn ook een bron van vitamine C, die bijdraagt aan de functie van ons immuunsysteem en ons beschermt tegen toxiciteit.

2. Pompoenen

Pompoenen

Het meest iconische ding dat in de herfstperiode uit de grond komt. Als we aan pompoenen denken, associëren we ze vaak met geesten, aardmannetjes en de griezeligheid van Halloween. Pompoenen kunnen echter gebruikt worden voor zoveel meer dan alleen maar een lantaarn voor één weekend van het jaar. Net als appels zijn ze een geweldige bron van vitamine C en bieden ze 170% van je gemiddelde dagelijkse vitamine A-dosis in elke 100 g. Vitamine A wordt natuurlijk geassocieerd met het hebben van een heldere en ontgiftende huid en met het ondersteunen van het gezichtsvermogen. Pompoenen bevatten ook een lading kalium, een van de belangrijkste elektrolyten die betrokken zijn bij het reguleren van jouw endocriene systeem. Het endocriene systeem is in wezen de innerlijke werking achter de manier waarop giftige stoffen in de urine uit jouw lichaam worden verwijderd. Bovendien geeft slechts één pompoen je een pompoen-soep van een hele week!

3. Wortelen

Wortelen

Zie je een oranje thema beginnen? Wortelen zijn een ander voorbeeld van iets dat uiterst gemakkelijk te consumeren is. Rauw, met wat hummus, gemaakt in een stoofpot, gekookt met vlees; de mogelijkheden zijn eindeloos! Wortelen hebben bijna de dubbele hoeveelheid vitamine A in zich als pompoenen. Daarom worden ze vaak gebruikt om de huid te ontgiften waardoor je een heldere en schone huid krijgt.

4. Kool

Kool

Net als pompoenen kun je voedsel absoluut uit kool halen, omdat de meeste soorten vol zitten met dikke bladeren die kunnen worden gesneden en kunnen worden gebruikt in verschillende soorten koken. Dat is de reden waarom kool vaak als de tweede alleen voor aardappelen wordt beschouwd, als de meest economische groente als het gaat om het betalen van een beetje en het krijgen van veel. In het belang van ontgiften is kool echter vol met natuurlijke vezels om voedsel af te breken en giftigheid uit je lichaam te verwijderen, evenals een schat aan flavonoïden om je te beschermen tegen oxidatieve stress.

5. Kiwi

Kiwi

Ja, dat klopt! Hoewel je Kiwi's kunt associëren met een zomerse fruitsalade, zijn ze in het najaar rijp en klaar voor het plukken. Deze vreemde, kleurrijke vrucht bevat een schat aan ontgiftende voordelen onder zijn pluizige huid. Het bevat namelijk bijna twee keer zoveel vitamine C en E als sinaasappels en appels om je cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Het verpakt ook in een gezonde dosis natuurlijke vezels om de spijsvertering te bevorderen.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met