6 tips om de winter door te komen

De winter is steeds beter op ons gericht en helaas brengt het een groter risico met zich mee voor ongewenste ziektes. Dit kan een belemmering zijn voor jouw dagelijkse activiteiten. Jouw lichaam heeft echter de middelen tot zijn beschikking om ervoor te zorgen dat je de koude winter overleeft en je overal geweldig blijft voelen. Hierbij zijn er bepaalde dagelijkse levensstijl keuzes die je kunt maken om ervoor te zorgen dat deze hulpmiddelen werken.

Lees meer over hoe je je beter kunt voelen en hoe je ziektes kunt voorkomen in dit griepseizoen.

Een tafel met allerlei gezonde voedingsmiddelen zoals advocado, bessen, sla en kruiden
Wat moet ik eten?

- Eerst moeten we kijken naar wat je eet en hoe dat je kan helpen. Hoewel de zon achter de bomen is gedompeld en de salades van het menu zijn gevallen, moet je ervoor zorgen dat je nog steeds een stevige voorraad voedingsrijke groenten krijgt. Deze kunnen namelijk echt een verschil maken wanneer je je lichaam beschermt tegen ziektes. Kijk eens naar groenten in het seizoen, want je kunt zelfs geld besparen door voor bepaalde ingrediënten te kiezen.
Een van de beste voedingsmiddelen die je zou moeten eten zijn groene groenten, zoals broccoli, erwten, spinazie en groene bonen. Deze bevatten allemaal heerlijke, gezonde vitaminen en vezels. Je kunt ook profiteren van een stevige dagelijkse eiwitinname van bijvoorbeeld rood vlees, gevogelte en vis, of bonen en peulvruchten als je niet van vlees houdt. Eiwit is het multifunctionele bouwmateriaal in je lichaam en wordt gebruikt om je te verdedigen tegen bacteriën.

Glas water met daarin ijsklontjes voor een zwart raam
Wat moet ik drinken?

- Het is misschien niet heet genoeg om te zweten, maar je moet er altijd voor zorgen dat je voldoende water krijgt, want uitdroging kan ertoe leiden dat je ziek wordt! Wanneer je het moeilijk vindt om veel water te drinken, kun je ook kiezen voor sappen en smoothies. Deze zitten namelijk vol met fruit om je een gezonde vitamineboost te geven. En anders kun je een vitamine C tablet aan jouw water toevoegen in de ochtend, zodat je toch voldoende vitaminen binnenkrijgt.

Een lepel met witte tabletten, een met bruine tabletten en een met gele tabletten
Wat kan ik nog meer nemen?

- Over tabletten gesproken, immuunsysteem-supplementen zijn over het algemeen een prima manier als wapen in de strijd tegen winterziektes. Ze helpen bij het naadloos aanvullen van jouw dagelijkse levensstijl en bij het toevoegen van een secundaire beschermingslaag tegen de ziektes. De aanvulling van een vitaminen of een soortgelijke micronutriënten formule kan helpen om de beste gezondheidsstandaard te bereiken.

Kantoorruimte met bureau van hout en twee computers
Wat moet ik doen als ik werk?

- Met alle beestjes die rondvliegen in de lucht, kan de werkplek een bijenkorf worden van ongewenste ziekteverwekkers die wachten om in jouw lichaam te glippen. Daarom is het belangrijk om extra speciale winter voorzorgsmaatregelen op het werk te nemen. Zorg ervoor dat je je werkruimte schoon houdt, en dan niet alleen netjes. Hierbij kun je antibacteriële spray en een doekje gebruiken om regelmatig je bureau en spullen schoon te maken.
Handen schudden met mensen is een van de belangrijkste fysieke vertoningen, maar teveel ervan kan ertoe leiden dat ziektes zich snel verspreiden over de kantoorruimte. Hiervoor kun je investeren in een antibacteriële gel, voor het regelmatig desinfecteren van jouw handen als contact onvermijdelijk is op jouw kantoor. Het is echter belangrijk om te onthouden dat isolatie niet leidt tot inenting. Het vermijden van fysiek contact lijkt misschien de veiligste keuze om de dreiging van een infectie te ontlopen, maar je natuurlijke immuniteit wordt gecreëerd door jezelf bloot te stellen aan de dreiging.

Een man en vrouw met een glas in hun hand naast een tafel vol met eten
Hoe moet ik rusten?

- Jezelf beschermen tegen ziektes is niet alleen een doelwit dat je raakt door je lichaam gezond te houden; je moet ook de nodige aandacht richten op je geest en in het bijzonder op stress. De vakantieplanning, drukte en oplopende druk kunnen de winter vaak tot een van de meest stressvolle tijden van het jaar maken, en stress is een van de meest kenmerkende oorzaken van ziektes.
Als je je lichaam niet voedt met voedzaam eten en drinken, moet je kijken naar hoe je je geest kunt ontspannen. Overwerk jezelf niet, maak veel sociale plannen met vrienden en familie en neem de tijd die je nodig hebt om te ontspannen. Al deze dingen kunnen helpen ervoor te zorgen dat je het lichaam hebt om ziektes aan te pakken.

Een man en vrouw die elkaar een kus willen geven met een oranje achtergrond
Wat kan ik emotioneel doen?

- Als laatste zijn er een paar dingen die je kunt doen die verder gaan dan alleen routine. Eerder hebben we gesproken over het belang van jezelf open houden en geen fysiek contact vermijden in de hoop dat je de overdracht van ziektes helemaal zou kunnen voorkomen, en hetzelfde geldt vooral voor als je een relatie hebt. Zoenen is een liefdevol teken van genegenheid, maar het kan ook een wapen zijn tegen de winter. Beide mensen zijn in staat stelt om een natuurlijke tolerantie voor ziektes op te bouwen en beter te bestrijden.
Je kunt ook persoonlijk emotioneel actie ondernemen; heb je ooit gehoord van de uitdrukking 'self fulfilling prophecy'? Het betekent dat je zoveel in iets gelooft dat het gebeurt, omdat je hersenen zichzelf gaan zien om de voorspelling te zien. Als jij het soort persoon bent die tegen zichzelf zegt 'Oh nee, ik word ziek', stop dan nu! Ga de wintermaanden in met volledig optimisme en je zult merken dat je je nog beter gaat voelen!

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met