maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Groene Thee

Veel mensen in Nederlanden drinken elke dag groene thee en kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Maar waar is groene thee van gemaakt en waar is het eigenlijk allemaal goed voor? Alle soorten theeën worden van dezelfde plant gemaakt. Wist je dat? Het proces waarmee deze bladeren verwerkt worden is uniek voor ieder soort thee. Dat zorgt ervoor dat jij je rooibos kunt drinken en je buurvrouw engelse melange. Groene thee is weer een andere soort thee. Groene theebladeren zijn niet gefermenteerd. Hierdoor blijft het ook een groene kleur behouden en wanneer je het groene theezakje in het warme water laat zakken zal ook het water groen kleuren. Van groene thee is bekend dat het bijdraagt aan je metabolisme en vetoxidatie*. Ontdek hier onze groene thee supplementen.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat is groene thee?

Groene thee is een type thee dat wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis. Deze bladeren worden niet eerst gedroogd zoals bij zwarte thee. De thee komt origineel uit China, maar wordt vandaag de dag in geheel Azië geproduceerd.

Wat doet groene thee?

Groene thee zit vol antioxidanten en voedingstoffen die een positieve werking op het lichaam kunnen hebben. Door simpel gezegd groene thee voordelen op het internet op te zoeken, kom je talloze informatiebronnen tegen waar je er meer over kunt lezen.

Eigenschappen groene thee

Groene thee bevat vele bioactieve bestanddelen die de gezondheid kunnen verbeteren en de thee is dan ook meer dan een groen goedje. Vele van deze bioactieve bestandsdelen komen terecht in het drankje, waardoor green tea grote hoeveelheden voedingsstoffen bevat. Zo zit green tea vol met flavonoïden en catechinen, die functioneren als krachtige antioxidanten.

Deze antioxidanten voorkomen de vorming van vrije radicalen in het lichaam, waardoor cellen beschermd worden tegen moleculaire schade. De vrije radicalen spelen namelijk een belangrijke rol bij het verouderingsproces en ziekten.

Een van de krachtigste voedingsstoffen in groene thee pillen, is de antioxidant Epigallocatechin Gallate maar deze thee bevat ook een kleine hoeveelheid mineralen. Allemaal factoren die we in ons dagelijkse voedingspatroon in de gaten houden.

Groene thee tabletten bevatten bioactieve bestandsdelen die de gezondheid kan bevorderen.*

Wat doet groene thee met je lichaam?

Vele bestanddelen in de thee stimuleren het denkvermogen en stimuleren het geheugen. Een kopje green tea houdt je dus niet alleen maar wakker. Het sleutelingrediënt hier is cafeïne, wat bekend staat als een stimuleringsmiddel.

Groene thee poeder bevat weliswaar niet zo veel cafeïne als koffie, maar het bevat genoeg voor een krachtige oppepper, zonder de nervositeit en springerigheid die vaak het gevolg zijn van te veel cafeïne.

In de hersenen blokkeert cafeïne adenosine, een neurotransmitter die de werking van de neuronen verhindert. Door adenosine te blokkeren, zorgt de thee ervoor dat de hersenen beter kunnen werken en dat andere neurotransmitters als dopamine en norepineprhine, beter hun werk kunnen doen.

Naast cafeïne bevat de thee ook andere voedingsmiddelen, zoals het aminozuur L-theanine. L-theanine kan de hersenen de productie van de neurotransmitter GABA, dat kan helpen tegen angstigheid.

Cafeïne en L-theanine zijn voedingswaarden die kun prima samengaan. Dit is een van de verklaringen waarin green tea een andere werking heeft op de hersenen dan koffie. Het verschilt per persoon, maar er zijn mensen die aangeven dat groene thee pillen zelfs een betere stimulans geven dan koffie.

De thee bevat minder cafeïne dan koffie, maar voor veel mensen wel voldoende om een stimulerend effect te geven. Samen met het aminozuur L-theanine stimuleert de cafeïne het functioneren van de hersenen.

Waar is groene thee goed voor?

Groene thee pillen zitten vol antioxidanten en kan daarbij bijdragen aan een gezond eetpatroon. Let wel op dat het toevoegen van melk aan groene thee poeder de antioxidantwaarde van de thee kan verminderen.

Groene thee extract zit dus vol antioxidanten die je lichaam kunnen beschermen.

Groene thee gezond?

Thee doodt bacteriën, verbetert de mondhygiëne en kan de kans op infecties verminderen.* De catechinen in thee bestrijden namelijk deze bacteriën.

De catechinen helpen ook bij het beschermen van de tanden. Zo bestrijden zij de bacteriën die voor plakvorming rondom de tanden zorgen, en de voornaamste boosdoeners van gaatjes zijn. Groene thee extract voorkomt dat deze bacteriën zich vermeerderen, en houdt de mond zo gezond. Dit draagt ook weer bij aan een betere adem. Een slechte adem wordt namelijk veroorzaakt door een slechte gezondheid van het gebit, en als de thee ervoor zorgt dat de bacteriën wegblijven, dan wordt de kans op een slechte adem ook kleiner. Alleen thee drinken gaat mondproblemen nog niet tegen. Je moet wel netjes blijven poetsen natuurlijk.

Groene thee tabletten en diabetes

Diabetes is een aandoening die zich razendsnel over de wereld verspreid heeft en momenteel lijden wereldwijd meer dan 300 miljoen mensen aan deze aandoening. Deze aandoening zorgt ervoor dat je een bovennormale bloedsuikerspiegel hebt, of dat je niet langer in staat bent om genoeg insuline te produceren. Green tea kan ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel omlaag gaat.* Dit is natuurlijk geen remedie tegen diabetes maar kan voor op de lange termijn wel toegevoegd worden aan het dieet.

Groene thee helpt bij het afvallen

Groene thee extract kan dus bijdragen aan gezond gewichtsverlies als je het gaat gebruiken als alternatief voor frisdranken met bijvoorbeeld geen suikers. Dit maakt het een verantwoorde en natuurlijke manier. Het is dus raadzaam om de thee een onderdeel van jouw afslankprogramma te maken.

Conclusie

Groene thee extract kan vele voordelen voor de gezondheid met zich meebrengen en je kunt het zonder problemen drinken. Kijk ook eens op WeightWorld NL, en zie welke green tea producten wij aanbieden. We proberen ons product assortiment altijd zo innovatief mogelijk uit te breiden.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.