Zoek alle Recepten Desserts

Selecteer Categorie

Chiazaad, Vanille and Framboos Pudding

Ingrediënten:

  • 400ml amandelmelk (je kan ook koemelk of kokosnoot kunnen gebruiken - de keuze is aan jou)
  • 100ml natuurlijke of Griekse yoghurt
  • 3 theelepels honing, ahornsiroop of rijstmoutstroop
  • 3 theelepels puur vanille-extract
  • 100g chiazaad
  • 250g verse of bevroren frambozen

Je hebt ook 4 glazen of potjes nodig om te serveren.

Bereiding:

  1. Pureer de frambozen met een vork tot een puree.
  2. Meng de rest van de ingrediënten in een afzonderlijke kom en laat 40ml yoghurt over.
  3. Giet de helft van de gepureerde frambozen in het mengsel.
  4. Koel 30 minuten in de koelkast.
  5. Verdeel een deel van het chiazaadmengsel in 4 potten.
  6. Voeg de resterende frambozenpuree toe en vervolgens de rest van het chiazaadmengsel. Je krijgt een laag wit, een laag rood en dan nog een laag wit.
  7. Verdeel de resterende 40 ml yoghurt tussen elke pot.

Serveersuggestie: strooi wat muntblaadjes of frambozen als decoratie. Je kunt de yoghurt ook bedekken met wat haver, zoals te zien op de foto.