Chiazaad, Vanille and Framboos Pudding
Ingrediënten:
- 400ml amandelmelk (je kan ook koemelk of kokosnoot kunnen gebruiken - de keuze is aan jou)
- 100ml natuurlijke of Griekse yoghurt
- 3 theelepels honing, ahornsiroop of rijstmoutstroop
- 3 theelepels puur vanille-extract
- 100g chiazaad
- 250g verse of bevroren frambozen
Je hebt ook 4 glazen of potjes nodig om te serveren.
Bereiding:
- Pureer de frambozen met een vork tot een puree.
- Meng de rest van de ingrediënten in een afzonderlijke kom en laat 40ml yoghurt over.
- Giet de helft van de gepureerde frambozen in het mengsel.
- Koel 30 minuten in de koelkast.
- Verdeel een deel van het chiazaadmengsel in 4 potten.
- Voeg de resterende frambozenpuree toe en vervolgens de rest van het chiazaadmengsel. Je krijgt een laag wit, een laag rood en dan nog een laag wit.
- Verdeel de resterende 40 ml yoghurt tussen elke pot.
Serveersuggestie: strooi wat muntblaadjes of frambozen als decoratie. Je kunt de yoghurt ook bedekken met wat haver, zoals te zien op de foto.