Avocado Pesto Pasta
Ingrediënten:
- 160g volkoren pasta
- 1 middelgrote avocado
- Zout
- Peper
- 25g walnoten
- Een handvol raketsla
- Sap van een halve citroen
- 1 handvol hazelnoten
Bereiding:
- Kook de pasta in kokend water met zout.
- Ondertussen moet je de pesto bereiden door de resterende ingrediënten - behalve de hazelnoten - in een blender te mengen tot je een crème krijgt.
- Als de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je hem toe aan de pesto samen met wat extra vierge olijfolie naar wens.
- Meng het vervolgens goed en doe het op een bord.
- Bak intussen de hazelnoten snel in een pan, snijd ze grof in stukken en voeg ze toe aan de pasta.
- Voeg zout en peper toe zoals gewenst.
- Genieten!
Opmerking: Maak de pesto niet te lang klaar voordat je het gebruikt, anders zal hij oxideren en bruin worden.