maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Circulatie

Wat is de bloedsomloop? De bloedsomloop refereert naar het rondpompen van het bloed naar je hele lichaam. Je hart is constant aan het kloppen om je bloed effectief naar elke uithoek van het lichaam te pompen, zodat ook deze voorzien worden van zuurstof en nutriënten. Een goede bloedsomloop zorgt er dus voor dat elk onderdeel van het lichaam voorzien worden van voedingsstoffen en zuurstof. Een goede bloedsomloop is cruciaal voor het correct functioneren van het lichaam en een slechte lichaamscirculatie kan talloze complicatie opleveren, zoals erectiestoornissen, spataderen, een hoge bloeddruk, diabetes, nierfalen, een beroerte, en permanente schade aan de organen.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

WAT IS EEN SLECHTE LICHAAMSCIRCULATIE?

De circulation, of lichaamscirculatie, is wijze waarop het hart- en vaatstelsel bloed door het lichaam pompt. Wanneer je regelmatig last hebt van tintelingen, een branderig gevoel, krampen in de ledematen, kortademigheid, een gebrek aan energie, een onregelmatige hartslag, of een bleke huid, dan kunnen dit wellicht symptomen zijn van een slechte bloed circulation.

Een slechte lichaamscirculatie wordt gekenmerkt door een beperkte bloedtoevoer door het hele lichaam. Wanneer dit niet goed wordt behandeld, dan kan het leiden tot chronische aandoeningen en onherstelbare schade aan de organen. Ook kan een slechte circulation leiden tot problemen als spataderen, een hoge bloeddruk, diabetes, nierfalen, een beroerte, en het onvermogen om wonden en lichaamsschade snel en effectief te laten genezen. Ook kan een slechte lichaamscirculatie een negatief effect hebben op het seksuele libido, wat kan leiden tot bijvoorbeeld erectiestoornissen. Vele lichaamsfuncties vereisen een goede doorbloeding van het lichaam, en een slechte circulation kan dus allerlei ernstige complicaties tot gevolg hebben.

Voorheen was een slechte bloed circulation voornamelijk een probleem dat voorkwam bij mensen middelbare en latere leeftijden. Echter komt het vandaag de dag ook op grote schaal voor onder jongeren, en vele van hen onderschatten de mogelijke gevolgen van een slechte lichaamscirculatie. Omdat de symptomen van een slechte bloed circulation zich zeer geleidelijk ontwikkelen, kan het vaak lang duren voordat mensen door hebben dat ze last hebben van een slechte bloed circulation.

Gelukkig zijn problemen met de circulation relatief gemakkelijk te behandelen, zonder een al te hoge prijs ervoor te hoeven betalen. Als je er vroegtijdig bij bent, en de eerste symptomen van een slechte lichaamscirculatie beginnen zich te manifsteren, dan zijn de gevolgen vaak nog omkeerbaar. Het is dan ook zeer de moeite waard om alert te blijven voor mogelijke symptomen, zodat het probleem niet kan escaleren.

BLOED CIRCULATION EN LEEFGEWOONTEN

Een slechte lichaamscirculatie is vaak het gevolg van een sedentaire levensstijl. Lang zitten wordt dan ook het nieuwe roken genoemd en langdurig zitten in een verkeerde houding, gecombineerd met een gebrek aan lichaamsbeweging, is een van de belangrijkste oorzaken van een slechte circulation. Ook slechte leefgewoonten kunnen bijdragen aan problemen met de lichaamscirculatie, zoals overmatig alcohol- en cafeïnegebruik, het nemen van drugs, en roken.

Het wijzigen van de levensstijl voor een gezonde circulation begint bij de eetgewoonten; verminder de consumptie van vetten en cholesterol, en kies in plaats daarvan voor veel eiwitten, vezels, en vitaminen. Een hoog cholesterolgehalte kan namelijk leiden tot verstopte aderen en een slecht functionerend hart- en vaatstelsel. Vezelrijk en vetarme voeding daarentegen zal ervoor zorgen dat het bloed weer goed door de aderen kan stromen.

Ook regelmatige lichaamsbeweging, en stoppen met roken en het gebruik van drugs en alcohol, kunnen enorm bijdragen aan een gezondere circulation. Neem dus regelmatig de fiets in plaats van de auto, en ga naar boven met de trap in plaats van de lift.

Drink ook genoeg water zodat je goed gehydrateerd blijft. Water is namelijk een cruciaal bestandsdeel van het lichaam en het met name het bloedplasma. Als je uitgedroogd raakt krijg je dikker bloed wat lastiger door de aderen stroomt. Door voldoende water te drinken zorg je ervoor dat het bloed de juiste dikte blijft behouden, waardoor het goed door het lichaam kan stromen. Drink minimaal 2 liter water per dag voor een optimale circulation.

Vermijd bij de voeding verzadigde vetten, transvetten, gecondenseerde melk, bewerkte suikers, cafeïne, rood vlees, en alles met witte bloem. In plaats daarvan kan je beter veel groenten en fruit eten. Met name sinaasappelen bevorderen de circulation en versterken daarnaast ook de haarvaten. Ook knoflook is zeer effectief voor een goede lichaamscirculatie. Naast groenten en fruitkan je ook overwegen om supplementen in te nemen met bestandsdelen als gingko, rozemarijn, en vitamine E.

Knoflook en vitamine E beschermen de bloedvaten tegen beschadigingen, cholesterol, en aderverkalking. Hierdoor blijft de circulation vrij en flexibel, waardoor al het bloed er altijd goed en snel doorheen kan stromen. Al aangerichte schade door een slechte lichaamscirculatie kan ongedaan worden gemaakt door middel van knoflook en vitamine E.

Ook een goede massage kan een effectieve en aangename methode zijn om de circulation te activeren. Het bezoeken van stoombaden, saunda, of jacuzzi's is dan ook zeer gezond. De warmte stimuleert de bloedvaten namelijk om meer zuurstof naar de lichaamsdelen en spieren te voeren, en stoom activeert het lymfestelsel om de lichaamscirculatie te verhogen. Het lymfesysteem staat namelijk in contact met het hart- en vaatstelsel.

En ook kan je er voor kiezen om warme en koude douches afwisselend te nemen ter verbetering van de circulation. Warme douches zullen de bloedvaten aan de huidoppervlak doen verwijden, zodat er meer bloed doorheen kan stromen. Je kan in de ochtend het beste beginnen met een koude douche in de ochtend, zodat je wakker wordt en vol energie aan de dag kan beginnen. Als je in de avond doucht kan het beste een warme douche nemen om angst en stress te verminderen, wat zal leiden tot een betere nachtrust.

PRODUCTEN VOOR GEZONDE CIRCULATION BESTELLEN

Het bestellen van producten voor een gezonde lichaamscirculatie bij WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.