maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Moringa

Wat is moringa? De moringaboom komt uit India en groeit daar aan de voet van de Himalaya. Alle delen van de boom kunnen gebruikt worden als voedingsmiddel. Dat maakt de boom erg veelzijdig en populair. Ook in Europa is moringapoeder populair en dat is niet voor niets. Moringapoeder bevat maar liefst 90 voedingsmiddelen en 45 antioxidanten. Zo bevat moringapoeder bijvoorbeeld vitamine A, B6 en C. Vitamine A is goed onder andere voor het gezichtsvermogen*. Vitamine B6 draagt onder andere bij aan de vorming van rode bloecellen*. Vitamine C is onder andere goed voor het kraakbeen*. Bekijk ons moringa supplementen assortiment.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Banner moringa - Blauwe houte tafel met een schaal moringa poeder en als tekst moringa superfood rijk aan vitaminen

Wat is moringa?

De moringa oleifera is een snel groeiende boom die op verschillende ondergronden groeit. De bladeren van deze boom zijn lang onderdeel geweest van traditionele medicijnen. Binnen de ayurvedische geneeskunde wordt het gebruikt ter behandeling van meer dan 300 ziekten en aandoeningen.

De moringa boom heeft ronde bladeren die vol met voedingsstoffen zitten: proteïnen, calcium, caroteen, vitamine C, kalium en meer. Het is dan ook niet vreemd dat het al zo lang gebruikt wordt voor gezondheid binnen ayurvedische geneeskunde.

Het feit dat moringa snel groeit, maakt het zeer geschikt voor armere gebieden die behoefte hebben aan voedzame voedingsmiddelen en het is dan ook zeer populair in de armere gebieden van Malawi, Senegal en India. In deze gebieden is moringa het meest voedzame product dat daar aanwezig is. Plus het kan gedurende het hele jaar geoogst worden.

Dat moringa extract zo voedzaam is, betekent ook dat het vaak geclassificeerd wordt als een superfood. Er komen dan ook vele voordelen kijken bij het consumeren van moringa poeder. *

Rijk aan voedingsstoffen

De moringa bladeren zitten dus vol vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren en meer. Honderd gram moringa extract bevat:

Infographic moringa - Kom moringa producten omringd door allerlei voedingswaren met voordelen van moringa

Boordevol antioxidanten

Moringa capsules zijn rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine C, caroteen, quercetine en chlorogeenzuur. Met name chlorogeenzuur kan dragen aan het vertragen van de opname van suikers door het lichaam en dat het kan bijdragen aan een lagere bloedsuikerspiegel.*

De antioxidanten in moringa bladeren kunnen de cellen tegen vrije radicalen beschermen, de oxiderende schade van zuurstof aan cel moleculen en voorkomen ook dat cellen beschadigd raken.

Een verlaagde bloedsuikerspiegel

Moringa extract lijkt effectief te zijn tegen diabetes, vanwege meerdere bestanddelen in de bladeren. Echter zijn de resultaten van Europese studies nog niet zo ver dat we er veel over kunnen garanderen.

Vermindert ontstekingen

De aminozuren in moringa bladeren en zaden kunnen een verzachtende werking hebben wanneer het gaat om ontstekingen. In de traditionele geneeskunst wordt moringa poeder dan ook gebruikt om maagzweren te behandelen. Ook wordt moringa olie gebruikt om de lever te beschermen tegen chronische aandoeningen. In tegenstelling tot de meeste groente oliën, kan moringa olie lang bewaard worden zonder te bederven of zijn aangename smaak te verliezen. Hierdoor is moringa olie een goed conserveringsmiddel voor producten die snel bederven. Deze zoete olie wordt dan ook gebruikt voor het frituren, of als een dressing voor salades. Het kan ook op de huid gebruikt worden als een uitstekende moisturiser. *

Een veelzijdige boom

De moringa boom is zeer veelzijdig, aangezien ieder deel ervan rijk is aan voedingstoffen en eetbaar is.

Focus op een moringa steel van de boom met op de achtergrond meer van deze takken
De Bladeren

De bladeren van moringa zijn zeer voedzaam en hebben een kruidige smaak. Zij kunnen rauw worden gegeten in salades of gekookt worden zoals spinazie.

De moringa zaden, die voor veel dingen kunnen worden gebruikt, neergelegd op een tafel
De Zaden

De zaden van de moringa kunnen worden gekookt, en smaken een beetje als kikkererwten. Ze kunnen worden gebruikt voor in soepen of geroosterde maaltijden.

Stapeltje met moringa vruchten neergelegd op een witte pagina
De vruchten

De vruchten van de moringa kunnen ook gekookt worden en hebben eenzelfde smaak als asperges.

Een flesje moringa olie die afkomstig zijn uit de moringa zaden en een paar van deze zaden
Moringa Olie

Deze olie wordt gewonnen uit de zaden van de moringa. Deze olie smaakt zeer lekker en zal minder snel bederven dan andere vegetarische oliën.

Een gezond cholesterolgehalte

Moringa capsules hebben ook gezonde, cholesterolverlagende kwaliteiten. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het regelmatig consumeren van moringa extract de cholesterolpercentages significant kan doen verlagen, en dat ook plakvorming binnen de bloedvaten met wel 50 procent kan worden teruggedrongen. Zo kan moringa poeder dus bijdragen aan de bestrijding en voorkoming van hart- en vaatziekten.*

Effect op arsenicum

De bladeren en zaden van de moringa boom kunnen jou beschermen tegen de giftige effecten van arsenicum, wat zeer gunstig is aangezien vele belangrijke voedingsmiddelen, zoals rijst, mogelijk arsenicum bevatten.

Moringa poeder kan ervoor zorgen dat arsenicum concentraties in de lever, nieren en hersenen significant omlaag gaan. Moringa kan dus zowel mensen als dieren beschermen tegen de opbouw van arsenicum in het weefsel en moringa extract kan dus een zeer nuttige toevoeging zijn bij een detox om het lichaam van deze gifstof te zuiveren.*

Moringa bladeren zuiveren water

Moringa poeder zit vol met vezels en kunnen helpen bij een gezonde spijsvertering als het de darmen schoon kan spoelen. Ook heeft het sterke antibacteriële eigenschappen, waardoor moringa poeder kan bijdragen aan een gezonde levensstijl.*

Moringa zaden kunnen ook bijdragen aan de zuivering van water. Proteïnen in de zaden binden zich aan de onzuiverheden in het water, waardoor dezen klonten vormen die makkelijk van het water kunnen worden gescheiden. Deze klonten hebben een veel hogere dichtheid dan de klonten die geproduceerd worden door middel van de gebruikelijke zuiveringsmiddelen. Dit vermogen om zich te binden aan schadelijke elementen, kan het ook een ideaal middel maken voor een detox. *

Infographic moringa - Vijf voordelen waarom je voor moringa moet kiezen

Genezingsproces

Moringa capsules kunnen het vermogen hebben om bloed sneller te laten stollen rondom wonden. De wortels, zaden en bladeren stimuleren het genezingsproces bij wonden. Zo zal het korter duren voordat er een korst gevormd wordt en de huid kan beginnen met genezen. *

Het beschermt de lever

Moringa poeder bevat een hoge concentratie aan polyphenols in zijn balderen en bloemen. Deze kunnen de lever tegen vrije radicalen beschermen. Moringa extract en Moringa olie kan ook gebruikt worden om de enzymen binnen de lever te herstellen en de stress op de lever te verminderen.
De lever is verantwoordelijk voor het zuiveren van het bloed, de productie van gal, het omzetten van fructose, vet en voedingsstoffen, en zal deze taken niet optimaal kunnen volbrengen als het niet in een goede staat verkeert. Zo kan een lage concentratie aan lever enzymen het zuiveringsvermogen van de lever ernstig beperken.*

Hoe moringa te gebruiken?

Mocht je een moringa boom ter beschikking hebben, dan kan je de bladeren toevoegen aan je maaltijden. Zij smaken hetzelfde als radijs en kunnen gebruikt worden in een salade, gestoomd worden als spinazie, of verwerkt worden in een smoothie. Een andere mogelijkheid is moringa poeder, wat zowel in supplement kan worden ingenomen, of toegevoegd kan worden aan smoothies, soepen en andere voedingsmiddelen.

Daarnaast is er ook de organische moringa olie die uitermate geschikt is voor bakken, frituren of voor de dressing. Maar feitelijk kan ieder deel van de moringa worden gebruikt; de bladeren en zaden kunnen allebei infecties bestrijden en kunnen helpen tegen hartklachten en problemen met de spijsvertering. Daarnaast kan het het functioneren van de lever en lactatie bij borstvoeding stimuleren. Het gebruik van de moringa komt veel voor in de ayurvedische geneeskunst, een van de oudste vormen van geneeskunst ter wereld.

Je kan ook overwegen de moringa producten van WeightWorld NL te gebruiken. Zo verkopen wij het voedingssupplement Super Organic Moringa, dat ideaal kan zijn voor mensen die last hebben van vermoeidheid of stress als gevolg van een vitaminegebrek, of die leiden aan ernstigere klachten, zoals problemen met de bloeddruk. Het kan helpen om het lichaam te reinigen, gezondheid te verbeteren en energieniveau te verhogen. Het verstrekt op natuurlijke wijze de dagelijks benodigde essentiële vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, bevat 47 verschillende typen antioxidanten en 36 ontstekingsremmers. Daarnaast kan Moringa het immuunsysteem versterken en daarmee het gevoel van welzijn verhogen.* Super Organic Moringa is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Conclusie

Moringa poeder heeft dus genoeg eigenschappen die jou gezondheid een flinke stimulans kunnen geven. Bekijk dan ook eens de mogelijkheid van moringa poeder kopen bij WeightWorld NL.