maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Metabolisme Boosters

De stofwisseling, ook wel bekend als het metabolisme, heeft veel invloed op het aankomen en verliezen van lichaamsgewicht. Het metabolisme is verantwoordelijk voor het omzetten van voedingsmiddelen in bruikbare energie voor nu of later. Mensen met een snel metabolisme kunnen gemakkelijk afvallen en slaan minder vet op, terwijl mensen met een traag metabolisme juist moeite ervaren met afvallen en veel opslaan als vet. Dit zorgt nog wel eens voor de onderlinge frustratie. Wij maken gebruik van ingrediënten waarvan bewezen is dat het op een manier kan bijdragen aan gewichtsmanagement, de snelheid van je stofwisseling en je eetlust. Zo is bijvoorbeeld bekend dat garcinia cambodgia bij kan dragen aan gewichtsmanagement*. Forskoline helpt bij het reguleren van de vetopslag*. Ontdek hier ons assortiment.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

banner metabolisme - Man en vrouw die samen hardlopen met daarnaast tips voor een sneller metabolisme

WAT IS DE STOFWISSELING?

Het metabolisme versnellen is het proces waarmee het lichaam voedingsmiddelen omzet in energie voor onmiddellijk gebruik, of het opslaat voor later. Deze energie is niet alleen nodig om te bewegen, maar ook om alle lichaamsprocessen draaiende te houden. Al je organen dienen namelijk van brandstof te worden voorzien; de longen, het hart, de hersenen, en de rest, vereisen allemaal energie om hun werk te kunnen doen. Wanneer je echter meer energie binnenkrijgt dan je op dat moment nodig hebt, dan zal je lichaam dat opslaan in de vorm van vet.

Een snelle stofwisseling staat nooit uit en draait 24 uur per dag door. Het reageert constant op de omgeving en past zich aan de behoeftes van het lichaam, en aan wat er binnenkomt qua voedingsstoffen. Wanneer je lichaam bijvoorbeeld lange tijd geen voedingsstoffen heeft binnengekregen, zal dat het stofwisseling versnellen negatief beïnvloeden.

De stofwisseling staat dan ook aan de basis van het functioneren van het gehele lichaam. Het zorgt ervoor dat alles wordt voorzien van energie, en het zorgt ervoor dat je lichaam adequaat kan reageren in crisis situaties.

Infographic metabolisme booster - Drink genoeg water, groene thee, beweging, metabolisme supplemten en genoeg nachtrust

WAAROM IS HET METABOLISME VERSNELLEN BELANGRIJK VOOR HET AFVALLEN?

Je stofwisseling versnellen is onlosmakelijk verbonden aan je gewicht. Ook wanneer je lichaam in rust is, draait de stofwisseling door, zodat alle lichaamsprocessen van energie voorzien worden. Hoe hard een snelle stofwisseling in rust werkt is afhankelijk van een aantal factoren: ten eerste is er de grootte van je lichaam en zijn samenstelling; mensen met grote lichamen of veel spieren, verbruiken meer calorieën dan kleinere mensen of mensen met weinig spieren. Grotere mensen hebben over het algemeen dus ook een actiever metabolisme. De tweede factor is het geslacht. Mannen hebben over het algemeen namelijk minder lichaamsvet dan vrouwen. Hun metabolisme werkt vaak versneller dan die van vrouwen. De derde factor is de leeftijd; wanneer mensen ouder worden, begint hun spiermassa af te nemen en neemt vetmassa vaak toe. Dit betekent dat oudere mensen minder calorieën hoeven te verbranden en dat daarmee hun metabolisme dus lager zal liggen dan bij jonge mensen. En een vierde factor is natuurlijk de hoeveelheid lichaamsbeweging die er iedere dag plaatsvindt. Iemand die met een actieve levensstijl zal ook in rust meer calorieën verbranden dan iemand die een meer sedentaire levensstijl heeft.

Al deze factoren samen bepalen hoe snel het metabolisme kan werken, en daarmee wordt dus ook bepaald hoezeer iemand snel gewicht aankomt of verliest. Deze verschillen in metabolisme resulteert in dat sommige mensen maar weinig nodig hebben om snel vele kilo’s aan te komen, terwijl anderen nooit er ook een grammetje bij lijken te krijgen.

In veel gevallen valt er weinig aan te doen, maar er zijn natuurlijk wel manieren om het beïnvloeden te beïnvloeden. Dat is door regelmatig te gaan bewegen en meer spiermassa te creëren. Op die manier kun je meer calorieën gaan verbranden, waardoor je dus makkelijker gewicht kan gaan verliezen.

Cardio oefeningen zijn de meest efficiënte manier om veel calorieën te verbranden voor het stofwisseling versnellen. Cardio oefeningen omvatten onder andere: wandelen, joggen, fietsen en zwemmen. Het beste is om ten minste 30 minuten aan lichaamsbeweging per dag in je routine te brengen. Zo kan je ervoor zorgen dat het stofwisseling versnellen ook in de rust verhoogd blijft.

Krachttraining is nodig wanneer je meer spiermassa wil krijgen. Met name gewichtheffen is belangrijk als je wil voorkomen dat je spieren verdwijnen wanneer je ouder wordt. En omdat spiercellen meer calorieën verbranden dan weefselcellen, zorgt meer spiermassa ervoor dat ook het metabolisme dieet omhoog zal gaan.

infographic versnellen stofwisseling - Manieren om je stofwisseling te versnellen

KAN IK DE STOFWISSELING VERSNELLEN?

Het is dus inderdaad mogelijk om een klein beetje bij te dragen aan het stofwisseling versnellen. De belangrijkste manier om dat te doen is door middel van het opbouwen van meer spiermassa. Het merendeel van de energie in ruststand wordt opgeëist door de organen die blijven doorwerken, waaronder de hersenen, het hart en de lever. Je kan het functioneren van deze organen niet beïnvloeden en dus moet je je richten op die andere consument van energie, bijv de spieren.

De spier- en vetmassa van het lichaam zijn namelijk de belangrijkste invloeden op het metabolisme dieet die jij kan beïnvloeden. Spieren vereisen namelijk meer energie dan vetcellen, omdat spiermassa meer energie nodig heeft om te worden onderhouden. Vet daarentegen, heeft niet zo veel energie nodig, en hoe meer vet je in je lichaam hebt, hoe langzamer je metabolisme dieet zal zijn.

Om je metabolisme te versnellen, zal je meer krachttraining kunnen gaan doen in combinatie met de voedingssupplementen van deze shop. En aangezien de grootste spieren in de gluten en dijen zitten, zijn been spieroefeningen het belangrijkst. Denk hierbij dus aan lunges en squats. Door meer spiermassa in deze regio’s te kweken, zal je metabolisme dieet dus ook omhoog gaan.

Een bijkomend voordeel van veel krachttraining, is dat ook buiten de workouts om het lichaam veel calorieën moet verbranden om zich te herstellen van de fitness. Het herstellen en aanbouwen van spiermassa kost veel energie, wat bijdraagt aan het metabolisme versnellen.

Maar daarnaast kunnen cardio-oefeningen ook een waardevolle bijdrage leveren aan een sneller metabolisme dieet. Cardio-oefeningen kunnen er namelijk voor zorgen dat de hartslag omhoog gaat. Periodes van intensief wandelen, joggen of fietsen kunnen al voldoende zijn om het metabolisme versnellen. En cardio oefeningen consumeren ook meer energie gedurende de workout, dan krachttraining.

HET METABOLISME VERSNELLEN MET SUPPLEMENTEN

Er zijn vele supplementen op de markt waarvan wordt beweerd dat zij het metabolisme versnellen. Echter zijn er maar een paar ingrediënten waarvan bekend is dat zij echt werken. Het is dan ook belangrijk om producten te kiezen met ingrediënten die effect hebben op het metabolisme versnellen. Hieronder volgen een aantal ingrediënten waarvan zij kunnen bijdragen aan het metabolisme versnellen en daarmee gewichtsverlies kunnen stimuleren.*

Houte tafel met daarop een wit kopje met koffie en daarnaast wat koffiebonen
Cafeïne

Cafeïne kan zorgen voor versnelt metabolisme. Het kan op twee manieren effect hebben: het thermogenisch effect is op de lichaamstemperatuur. Daarnaast kan het de afbraak van vet stimuleren. Het innemen van 50 milligram cafeïne kan een reactie op het metabolisme hebben.* Dit is maar een voorbeeld van hoe cafeïne kan bijdragen aan het metabolisme versnellen. Wanneer je cafeïne supplementen gebruikt voor het metabolisme versnellen, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met mogelijke bijwerkingen; een hoge inname van cafeïne kan namelijk bijdragen aan een onregelmatige hartslag, nervositeit, rusteloosheid, een hoge bloeddruk, slaapproblemen en angstigheid. Het effect van de hoeveelheid cafeïne concentraties op het lichaam verschillen per product en persoon. Ben ervan bewust wat ieder product aan cafeïne bevat.

Een vierkant gevuld met hele en halve groene koffie bonen
Chlorogeenzuur

Vele producten voor het metabolisme versnellen bevatten een extract van groene koffiebonen. Groene koffiebonen bevatten namelijk een ingrediënt genaamd ‘chlorogeenzuur’. Chlorogeenzuur kan bijdragen aan het verhogen van de vetverbranding, waardoor vetcellen sneller kunnen worden afgebroken als brandstof. Producten met groene koffiebonen bevatten ook veel cafeïne, en chlorogeenzuur werkt zeer effectief in combinatie met cafeïne.*

Een transparant kopje met groene thee en wat gedroogde groene thee op het schoteltje eronder
Groene Thee

Groene thee is een veel voorkomend ingrediënt om metabolisme te versnellen. Voor een deel komt dit door de cafeïne, maar het komt ook door een ander bestandsdeel van groene thee: catechine. Catechinen kan het metabolisme stimuleren via die thermogenische reactie. Zo zouden catechinen niet alleen het gebruik van calorieën, maar ook de afbraak van vet stimuleren.*

Een klein schaaltje met daarop een aantal rode pepers
Capsaïcine

Capsaïcine, het bestandsdeel dat rode pepers zijn brandende sensatie geeft, kan ook het metabolisme stimuleren. Capsaïcine kan ervoor zorgen dat het metabolisme minder snel stopt in ruststand, maar dat deze op hetzelfde tempo blijft doordraaien als wanneer je actief beweegt.*

MET SUPPLEMENTEN HET METABOLISME VERSNELLEN VIA WEIGHTWORLD NL

WeightWorld NL heeft een groot aanbod aan producten die jou extra kunnen helpen bij het natuurlijk metabolisme versnellen. Wij hebben een breed scala aan producten met cafeïne, chlorogeenzuur, groene thee en capsaïcine. Het metabolisme versnellen met producten van WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.