maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Vitamines & Mineralen

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor het menselijk lichaam en dragen bij aan een reeks lichaamsfuncties. De multivitaminepil is ook populairder dan ooit omdat mensen zich meer bewust worden van de essentie van vitamines en mineralen. Maar waar zijn vitamines en mineralen dan allemaal goed voor? Wil je meer weten over één mineraal of vitamine?

Onze supplementen met vitamines en mineralen zijn zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de behoeften van een gezonde levensstijl. Of je nu op zoek bent naar vitamine A pillen, vitamine supplementen, natuurlijke vitaminen, supplementen met mineralen of een combinatie van vitamines en mineralen, wij hebben alles wat je nodig hebt om je gezondheid te ondersteunen. Shop hier en ontdekt ons assortiment aan vitamines en mineralen.

Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat zijn vitamines en mineralen?

Vitamines en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ze spelen een rol bij verschillende lichaamsprocessen en zijn nodig voor een goede gezondheid en welzijn.

Vitamines zijn organische verbindingen die meestal worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen, vlees en zuivelproducten. Ze worden opgedeeld in twee hoofdcategorieën: in water oplosbare vitamines (zoals vitamine C en alle B-vitamines) en in vet oplosbare vitamines (zoals vitamine A, D, E en K).

Waar zijn vitamines goed voor?

Vitamines zijn betrokken bij verschillende lichaamsfuncties: zo dragen tabletten met vitamine A bij tot het instandhouding van een normaal gezichtsvermogen, is vitamine K goed voor het skelet en is vitamine C goed voor het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Daarnaast draagt vitamine B bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem en vitamine E levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Mineralen zijn elementen die van nature voorkomen in de aarde en worden via voedsel zoals fruit, groenten, volle granen, vlees, vis, zuivelproducten en noten of drinkwater in het lichaam opgenomen. Ook mineralen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: macro mineralen (zoals calcium, magnesium, natrium en kalium) die in grote hoeveelheden in het lichaam aanwezig zijn, en sporenelementen (zoals ijzer, zink, koper en selenium). Sporenelementen komen in kleinere hoeveelheden voor in het lichaam.

Waar zijn mineralen goed voor?

Tabletten met mineralen zoals ijzer, seleen of calcium kunnen ondersteuning bieden aan je gezondheid en welzijn. Zo draagt ijzer bij aan een normaal probleemoplossend vermogen en helpt het bij een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Seleen ondersteunt een normale schildklierwerking en calcium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Wat zijn de beste multivitaminen voor kinderen?

De beste multivitaminen voor kinderen variëren afhankelijk van hun specifieke voedingsbehoeften en eventuele dieetbeperkingen. Onze multivitamine gummies voor kinderen bevatten 17 verschillende vitamines en omega 3, 6 en 9, zorgvuldig geselecteerd vanwege hun positieve invloed op het welzijn van kinderen. Zo ondersteunt vitamine C de vermindering van vermoeidheid en ondersteunt vitamine D het immuunsysteem van kinderen. Bovendien zijn de gummies heerlijk voor kinderen dankzij de natuurlijke sinaasappel- en aardbeiensmaak.

Supplement met mineralen en vitamines kopen bij WeightWorld

Of je nu op zoek bent naar vitamine tabletten, of een specifiek mineraal supplement, wij zijn hier om je te helpen de juiste keuzes te maken voor een gezonder leven. Ontdek ons assortiment aan supplementen en ervaar de kracht van natuurlijke vitamines en mineralen voor jouw welzijn, zoals:

Supplement met mineralen en vitamines kopen bij WeightWorld

Of je nu op zoek bent naar vitamine tabletten, of een specifiek mineraal supplement, wij zijn hier om je te helpen de juiste keuzes te maken voor een gezonder leven. Ontdek ons assortiment aan supplementen en ervaar de kracht van natuurlijke vitamines en mineralen voor jouw welzijn, zoals:

  Vitamine A supplementen

  Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die bijdraagt tot de instandhouding van een normale huid. Ook heeft vitamine A een positieve invloed op het immuunsysteem.

  Vitamine B supplementen

  Er zijn veel verschillende B-vitaminen, elk met hun eigen unieke rol in het ondersteunen van diverse lichaamsfuncties. Zo helpt vitamine B12 om vermoeidheid en moeheid te verminderen, houdt vitamine B8 je haren sterk en draagt vitamine B3 bij aan een heldere geest.

  Vitamine C supplementen

  Vitamine C is een antioxidant dat bijdraagt aan de instandhouding van sterke botten, helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf en activeert je natuurlijke energie in het lichaam.

  Vitamine D supplementen

  Vitamine D wordt ook wel de ‘zon vitamine’ genoemd, omdat blootstelling aan zonlicht een belangrijke bron van vitamine D is. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand, speelt een rol bij het behouden van soepele spieren en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

  Multivitamine supplementen

  Met een multivitamine supplement krijg je in één keer je dagelijkse mineralen en vitaminen binnen. Deze supplementen bevatten vaak een geselecteerde samenstelling van vitaminen zoals vitamine B, vitamine E, vitamine C en mineralen zoals jodium, choline en zink.

  Ijzer supplementen

  IJzer is een essentieel mineraal dat helpt bij vermoeidheid en bijdraagt aan de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Daarnaast draagt het bij aan de normale werking van het immuunsysteem.

  Magnesium supplementen

  Magnesium is een mineraal dat een rol speelt bij de botten, spijsvertering en spieren. Magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit en is goed voor de werking van de spieren.

  Zink supplementen

  Zink is een antioxidant en helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling. Ook draagt het bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.