maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Chlorella

Chlorella poeder is een populaire superfood die zeer rijk is aan voedingstoffen. Chorella bestaat voor 60% uit proteïne, bevat 18 verschillende typen aminozuren en is verrijkt met meerdere essentiële vitamines en mineralen. Naast dat chorella rijk is aan aminozuren, vitamines en mineralen heeft het ook een antioxiderende werking*. Chorella is dus een antioxidant. Maar wat is een antioxidant? Vrije radicalen die ons lichaam binnendringen kunnen oxidatieve stress veroorzaken wat het celverouderingsproces stimuleert. Hierdoor kunnen we dus vroegtijdig symptomen van veroudering gaan tonen. Antioxidanten kunnen het lichaam beschermen tegen oxidatieve stress waardoor het celverouderingsproces vertraagd wordt. Shop hier ons assortiment aan chorella.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Banner chlorella - Schaal chlorella poeder met daarin lepel en als tekst over proteine, aminozuren, vitaminen en mineralen

Wat is chlorella?

Chlorella is een alg dat in zoet water groeit. Het bestaat al twee miljard jaar, maar werd pas ontdekt in de 19e eeuw. Chlorella dankt zijn naam aan de hoge concentratie aan chlorofyl die in de plant zit.

Chlorella poeder is een superfood die zeer rijk is aan voedingstoffen en bestaat voor 60% uit proteïnen, 18 verschillende typen aminozuren, en meerdere vitaminen en mineralen. Een van de unieke voedingsstoffen is het fytonutriënt CGF.

Chlorella komt oorspronkelijk uit Japan en Taiwan en kan een gezond hormoonhuishouding ondersteunen, de cardiovasculaire gezondheid stimuleren en het cholesterolgehalte en BMI verlagen. Daarnaast is het ook een ideale detox om de lever te zuiveren van gif- en afvalstoffen.

De diepgroene kleur van chlorella komt van de hoge concentratie aan chlorofyl. Chlorofyl is zeer voedzaam en de reden waarom ons vaak verteld wordt dat we meer bladgroen moeten eten voor een sterke gezondheid. Het kan soms lastig zijn om voldoende groenten binnen te krijgen en daarom kan een chlorofylrijk product als cholorella een ideale toevoeging aan je dieet zijn.*

Vijf voordelen van chlorella - natuurlijke detox, sterk immuunsysteem, tegen ouderdom, verlaagt bloeddruk en bescherming

Rijk aan voedingsstoffen

Chlorella is een van de meest voedingsstofrijke voedingsmiddelen ter wereld en het verdient dan ook de titel van superfood. Wanneer je kijkt naar de dichtheid van voedingsstoffen in chlorella, dan zal het je niet verbazen dat deze alg in de top 10 meest voedzame en gezonde voedingsmiddelen ter wereld staat. Het bevat namelijk meer voedingsstoffen dan vele andere superfoods, zoals boerenkool, spinazie, en broccoli.

Chlorella tabletten bevatten alle essentiële aminozuren in de juiste hoeveelheden. Zij zijn ook een goede bron van essentiële vetzuren die nodig zijn voor vele belangrijke lichaamsprocessen. Chlorella tabletten bevatten ook hoge concentraties aan chlorofyl, bèta-carotenen, RNA en DNA. Meer dan 20 vitaminen en mineralen zitter in chlorella pillen, waaronder ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor, en vitaminen A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, en K, biotine, inositol en foliumzuur.

Voedingswaarde per 100 gram chlorella Dagelijks aanbevolen hoeveelheid
1722 kj/ 409 kcal
Proteïnen 55 tot 70%
Koolhydraten 15 tot 25%
Lipiden 10 tot 13%
Minerale zouten 6 tot 9%
Vezels 6 tot 9%
Water 3 tot 6%
Chlorofyl 3,6 gram
Luteïne 650mg

Wat doet chlorella?

Chlorella pillen kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem tegen infecties. Het kan de hoeveelheid goede bacteriën in de spijsvertering verhogen dat helpt bij de behandeling van zweren, colitis, diverticulosis en de ziekte van crohn. Het kan ook bij de behandeling van constipatie, fibromyalgie, hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte.

Chlorella poeder is ook een populair voedingssupplement in Azië, waar het wordt gebruikt als een energiebron. Al eeuwen wordt het ook ingezet ter verbetering van het immuunsysteem, het stimuleren van de juiste darmflora en het verlagen van het cholesterolgehalte. In Japan wordt het traditioneel gebruikt ter behandeling van maagzweren, gastritis, een hoge bloeddruk, hypoglykemie, astma en constipatie. Het wordt ook gezien als een effectieve therapie tegen een te hoog cholesterolgehalte en als een middel tegen infecties.

Dankzij de hoge concentraties aan chlorofyl in chlorella is het zeer effectief bij het beschermen van het lichaam tegen UV-straling.*

Het telen van chlorella

Chlorella groeit van nature in zoet water, maar de chlorella voor consumptie wordt vaak gecultiveerd in mineraalrijke zoetwater vijvers, blootgesteld aan direct zonlicht. Het complete proces van het creëren van de juiste algen in laboratoria, tot aan het oogsten van het eindproduct, wordt overzien door microbiologen die ervoor zorgen dat er een optimale voedingswaarde en productzuiverheid gegarandeerd wordt. Het wordt vaak gecombineerd met andere natuurlijke producten, zoals spirulina, tarwegras, gerst en zeewier.

Onderzoek

Chlorella wordt regelmatig onderzocht door medische en wetenschappelijke onderzoekers vanwege de vele medische kwaliteiten en hoge voedingswaarde van de algen. Op basis van onderzoek blijkt dat chlorella poeder een rol kan spelen bij de behandeling van fibromyalgie, een hoge bloeddruk, en maagzweren. Ook zou het een activerend effect hebben op het immuunsysteem. Meer onderzoek zal echter nodig zijn om chlorella volledig te doorgronden. Lees hieronder meer over het effect op de lever, gewicht, cholesterol en BMI:

In tegenstelling tot de onderzoeken hierboven wordt onderzoek naar de medische kwaliteiten van chlorella ook op basis van dierproeven uitgevoerd. Wanneer je verder op het internet gaat zoeken, zijn er proeven over muizen beschikbaar.

Inforgraphic bio super chlorella - 12 voordelen van chlorella

Verwijderen zware metalen

Mocht je kwik in je vullingen hebben, regelmatig vis eten, blootgesteld zijn aan stralingen of voedingsmiddelen uit China eten, dan is er een een kans dat er zware metalen in jouw lichaam zitten. Je kunt hier proactief mee aan de slag door voedingsmiddelen te nemen die deze gifstoffen uit je lichaam kunnen halen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van chlorella poeder is dat hieraan kan bijdragen. Chlorella tabletten kunnen deze metalen verminderen. Het regelmatig consumeren van choleralla kan voorkomen dat zware metalen zich kunnen ophopen in het weefsel van jouw lichaam.*

Ondersteunt de immuunsysteem

Onderzoek heeft uitgewezen dat het innemen van chlorella poeder de celactiviteit significant kan verbeteren. Uit Koreaans onderzoek blijkt dat chlorella poeder het immuunsysteem actiever kan maken en ervoor kan zorgen dat witte bloedlichaampjes harden gaan werken.*

Chlorella helpt bij het afvallen

Het verliezen van overtollige kilo’s kan lastig zijn, met name wanneer we ouder worden. Maar uit onderzoek is gebleken dat het innemen van chlorella tabletten kan leiden tot een verlaging in lichaamsvetpercentage (BMI), het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel.

Wanneer lichamen vet verliezen, komen ook vele gifstoffen vrij die in dat vet zijn opgeslagen. Deze kunnen vervolgens weer door het lichaam worden opgenomen. Het vermogen van chlorella poeder om gifstoffen en zware metalen uit het lichaam te kunnen halen, is dan ook belangrijke bijdragen aan een afslankdieet.

Infographic chlorella - Waarom moet jij chlorella kiezen? Beschreven door voordelen en weetjes

Chlorella bijwerkingen

Bij sommige mensen kunnen chlorella tabletten voor onverwachte bijwerkingen zorgen. Deze bijwerkingen kunnen onder andere zijn: het opzwellen van het gezicht, een gevoelige tong, spijsverteringsproblemen, acne, vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid.

Het merendeel van deze bijwerkingen zijn symptomen van het detox effect dat chlorella poeder heeft op het lichaam. Echter, mensen die allergisch zijn voor iodine, en mensen die gebruik maken van medicatie, kunnen er goed aan doen om eerst een arts te raadplegen, voordat zij chlorella poeder gebruiken.

Conclusie

Chlorella poeder kan dus vele positieve effecten hebben op de gezondheid en kan dus aan veel mensen worden aanbevolen. De resultaten van natuurlijk producten zullen per persoon verschillen. Kijk ook eens op WeightWorld NL en zie wat voor chlorella producten wij in de aanbieding hebben.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.