maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Spirulina

Misschien heb je al wel eens van spirulina gehoord, maar wat is het nou eigenlijk precies? Spirulina is een superfood rijk aan eiwitten, antioxidanten, vitamines, aminozuren en mineralen. Wanneer het op een goede manier wordt geoogst uit schone waterbronnen, dan is het zelfs één van de meest potente bronnen aan voedingsstoffen die we kennen. Spirulina bestaat voor ongeveer 65% uit proteïne. Ook bevat spirulina essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine B1 en IJzer. Vitamine B1 bevordert onder andere de energiestofwisseling en is goed voor het hart*. IJzer helpt onder andere bij de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en draagt bij aan een normaal geheugen*. Naast vitamine B1 en IJzer bevat spirulina nog véél meer! Ontdek hier ons assortiment.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Banner spirulina- Een schaaltje spirulina tabletten en schaaltje spirulina poeder met tekst over voedingsware

Wat is spirulina?

Spirulina is een natuurlijk alg met een zeer hoge concentratie aan proteïne, antioxidanten, vitamine B en andere voedingstoffen. Wanneer het juist wordt geoogst uit schone waterbronnen, dan is het een van de meest potente bronnen aan voedingsstoffen ter wereld. Het bestaat voornamelijk uit proteïnen en essentiële aminozuren, en het wordt aanbevolen aan vegetariërs vanwege zijn hoge concentratie aan ijzer. Deze hoge concentratie aan ijzer maakt spirulina poeder ook een ideaal product voor zwangere vrouwen, of mensen wiens immuunsysteem een stimulans nodig heeft.

Hoge concentratie aan voedingsstoffen

Dankzij de hoge concentraties aan proteïnen en vitaminen in spirulina poeder, hebben sommigen dit voedingsmiddel geclassificeerd als het meest voedingsstofrijke voedsel ter wereld. Per gram bevat het een hogere concentratie aan voedingsstoffen dan de meeste andere producten.

Zo is spirulina poeder zeer rijk aan proteïnen en wordt het vaak vergeleken met eieren als het gaat om het proteïnegehalte. Ook zit er zeer veel vitamine B1 in spirulina poeder. Dit vitamine is essentieel voor de vertering van vetten en proteïnen. Ook kan het je meer energie, ogen, denk vermogen en het zenuwstelsel versterken.* Ook aan ijzer is er geen gebrek in spirulina tabletten. Zij bevatten een hoge concentratie aan ijzer die makkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. En zij zijn ook zeer rijk aan calcium, met meer dan 26 keer zo veel caclium als in melk.

Info bio spirulina - Informatie over de voedingswaarde in spirulina

Bevat gamma linolzuur en omega 3

Spirulina bestaat voor 65% uit proteïnen en aminozuren, waaronder het vetzuur gamma linolzuur. Dit type vetzuur kan helpen tegen infecties, met name wanneer het gecombineerd wordt met omega 3.*

Gamma linolzuur is lastig te vinden in andere voedingsmiddelen en spirulina is een van de weinige voedingsmiddelen die het wel heeft. Naast gamma linolzuur bevat spirulina ook omega 3, wat talloze goede effecten op de gezondheid heeft.

Ondersteuning bloedsuikerspiegel

Spirulina poeder kan zeer nuttig zijn bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit zou kunnen betekenen dat het een effectief middel tegen diabetes is. Het zou zelfs kunnen helpen tegen vele belangrijke oorzaken van een hoge bloedsuikerspiegel.*

Krachtige antioxidanten

Antioxidanten zijn krachtige substanties die onze cellen beschermen tegen schade. Dankzij decennia aan onderzoek is het inmiddels duidelijk geworden hoe belangrijk antioxidanten zijn voor onze gezondheid. Spirulina is een rijke bron aan antioxidanten.

Hulp bij allergieën

Spirulina kan een kalmerende werking hebben op mensen met allergieën. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat spirulina de kans op irritaties vermindert, waarmee het blokkeren van de neus voorkomen wordt.*

Een andere bron van allergieën, is interne schimmelgroei. Er zijn vele soorten schimmels die kunnen groeien in iemands mondholte, darmen en vagina. Deze schimmels kunnen iemand goed ziek maken. Deze schimmels kunnen namelijk vaak de oorzaak zijn van een verstoring van de darmflora, waardoor problemen met de spijsvertering ontstaan. Omdat wij vandaag de dag veel suiker in ons dieet hebben, is het voor schimmels veel makkelijker geworden om snel te kunnen groeien in onze lichamen.

Spirulina poeder kan een effectief effect hebben op deze schimmels. Spirulina kan namelijk de groei van gezonde darmflora bevorderen, waardoor het lastiger wordt voor de schimmels om zich te vermenigvuldigen. Ook het feit dat spirulina het immuunsysteem versterkt, kan het lichaam helpen de schimmels te bestrijden. *

Infographic bio spirulina - De 6 voordelen van bio spirulina zoals meer vitaliteit en bescherming immuunsysteem

Verwijdert zware metalen uit het lichaam

Spirulina kan zware metalen aan zich binden en deze zo het lichaam uit helpen. Spirulina heeft namelijk een zeer hoge concentratie aan chlorofyl, wat kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het bloed en het immuunsysteem stimuleren. Vijf gram spirulina poeder zou voldoende voedingswaarden moeten bevatten om de hoeveelheid arseen in het lichaam te verminderen.*

Voedingswaarde van 10 gram spirulina Dagelijks aanbevolen hoeveelheid
Vitaminen 55 tot 60%
Plantaardige eiwitten 55 tot 70%
Koolhydraten 15 tot 25%
Lipiden 4 tot 7%
Mineralen 7 tot 13%
Vezels 2 tot 8%

Stimuleren van spieren

Spirulina tabletten staan erom bekend de vetverbranding kan stimuleren gedurende het sporten. De hoge concentratie aan antioxidanten maakt het zeer nuttig voor het voorkomen van vermoeidheid gedurende het sporten, wat kan leiden tot spierpijn en het onvermogen om spiermassa op te bouwen. Zo kan het bijdragen aan uithoudingsvermogen en minder schade aan de spieren na een workout.

Spirulina en afvallen

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen, zoals spirulina, kunnen gewichtsverlies stimuleren en voorkomen de ophoping van vet in het lichaam. Het kost namelijk meer energie om proteïnen te verteren, waardoor het calorieverbruik dus omhoog gaat. Dit simuleert de vetverbranding, dat kan leiden tot gewichtsverlies.*

Ook kan spirulina poeder de eetlust remmen, wat voor mensen die regelmatig snacken of last hebben van vreetbuien, handig kan zijn. Om het maximale effect uit spirulina te halen, kan je het beste het in de ochtend en middag eten, zodat je de rest van de dag baat hebt van het effect.*

De bloedcirculatie

Onderzoeken hebben aangetoond dat spirulina tabletten bijdragen aan een lagere kans op hart- en vaatziekten. Zij helpen namelijk de bloedvaten te ontspannen, waardoor sclerosis en mogelijke beroertes voorkomen kunnen worden.

Ook verlagen de tabletten de bloeddruk. Dit heeft te maken met bestandsdelen erin die bloeddrukverlagende eigenschappen hebben.

Cholesterolgehalte verlagen

Spirulina kan bijdragen aan een lager cholesterolgehalte, dat een positief effect kan hebben op de gezondheid. Mensen die een cholesterolrijk dieet hebben, zouden dankzij spirulina poeder het cholesterol in het bloed wat omlaag kunnen halen.

Als er meer onderzoeken komen naar de werking van dit product kan dit positief effect hebben op de gezondheid, aangezien cholesterol een belangrijke boosdoener is geworden als het gaat om vele hart- en vaatziekten.

Wat voor spirulina poeder kopen?

Wanneer het gaat om het kiezen van welk type spirulina tabletten je wenst te kopen, dan is het altijd belangrijk er een te kiezen die biologisch en organisch is. Anderen kunnen namelijk vervuild zijn met nitraten en andere gifstoffen. Het heeft echter een onaangename smaak, en de meeste mensen kiezen er dan ook voor om spirulina tabletten of spirulina poeder te kopen.

Je kan deze supplementen mengen met water en het zo direct innemen, maar het kan het beste gecombineerd worden met een bron van omega 3, zoals vis.

Infographic bio spirulina - informatie en uitleg over de voedzaamheid van natuurlijk spirulina

Spirulina bijwerkingen

Mensen met fenylketonurie moeten eerst een arts raadplegen voordat zij spirulina gebruiken. Ook mensen met auto-immuunziekten kunnen beter niet spirulina tabletten gebruiken. Mocht je zwanger zijn, borstvoeding geven, of een andere aandoening hebben, dan raden wij het aan om eerst met een arts te overleggen of het verstandig is om spirulina poeder te gebruiken.

Conclusie

Spirulina heeft dus vele positieve eigenschappen die mensen kunnen helpen om de gezondheid te bevorderen. Het helpt tegen talloze kwalen, en helpt je ook beter te presteren. Bekijk op WeightWorld NL al onze producten, en wellicht zit er ook iets voor jou tussen.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.