10 Eenvoudige Oefeningen Om Thuis Af Te Vallen

Oefeningen zijn natuurlijk erg belangrijk voor de algehele gezondheid van de mens. Wanneer je echter probeert om af te vallen, wordt lichaamsbeweging meer dan essentieel, omdat het een van de belangrijkste onderdelen is van het afvallen. Soms kan het echter moeilijk zijn om de intense en strikte routine van een sportschool bij te houden, zodat deze uiteindelijk onaantrekkelijk en oninteressant wordt voor velen van ons. Als het je doel is om een geweldig lichaamsgewicht te bereiken door wat extra kilo's te verliezen zonder het comfort van je huis te verlaten, dan is dit artikel iets voor jou. Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen thuis om af te vallen, zonder zelfs maar een stap buiten de deur te zetten!

1. Crunches

Crunches is een geweldige workout voor je buikspieren die gericht is op het verminderen van buikvet en ontwikkelt veel betere buikspieren. Het leidt ook tot een toename van spieren en is daarom een van de meest populaire buikspieroefeningen. Crunches worden gedaan door op de rug te liggen met gebogen knieën en de handen achter het hoofd. Til je schouders van de vloer en krul in tot de ribbenkast de benen bijna aanraakt. Herhaal dit proces en ga langzaam keer op keer terug naar de startpositie.

Infographic met acht yogaposities voor beginners om buikvet te verliezen

2. Yoga

Infographic met acht yogaposities voor beginners om buikvet te verliezen

Yoga is een zeer eenvoudige routine die je thuis kunt doen om het gewichtsverlies te bevorderen. Yoga heeft ook vele andere voordelen, omdat het niet alleen gewichtsvermindering bevordert, maar ook helpt om je interne organen te genezen en te versterken en je lichaam uitstekend te trainen. Yoga werkt meestal het beste wanneer het gedaan wordt in de ochtend vóór of op het moment van zonsopgang. Met meer dan 250 houdingen om uit te kiezen, zijn er een paar die specifiek worden aanbevolen voor gewichtsverlies. Sommige populaire yoga houdingen zijn “downward dog”, “the wheel”, “the bridge” and “the half boat”.

3. PiYo Flip

PiYo flip is aan het lijstje toegevoegd voor een beetje afwisseling. Deze oefening klinkt misschien gecompliceerd, maar het is een eenvoudige beweging waar weinig inspanning bij komt kijken en die goed helpt om het lichaam slanker en lichter te maken. Deze trendy beweging doet wonderen voor het lichaam, omdat het je billen, benen, armen, borstkas, buikspieren en schouders traint. Om de PiYo flip te doen, ga op een mat in de plank positie liggen met je lichaam in een rechte lijn terwijl je balanceert op je handpalmen en tenen. Buig je knieën tot 90 graden en til je rechterhand van de mat terwijl je je lichaam in een zijplank kantelt. Blijf draaien op je linkervoet. Doe een omgekeerde beweging terug om in de startpositie te komen. Wissel van kant en herhaal.

4. Planken

Getekende vrouw in sportkleding die aan het planken is

Planken is een van de eenvoudigste oefeningen die je thuis kunt doen om af te vallen. De voordelen van planken zijn dat ze zich richten op verschillende belangrijke spieren in het lichaam. Planken is geweldig om af te vallen en ze kunnen ook helpen verschillende risico's voor de wervelkolom en de rug te verminderen. Planken doe je door te gaan liggen op een mat en te steunen op je ellebogen en tenen. Belangrijk is dat de ellebogen op één lijn zitten met de schouders. Kom in een plankpositie door de rug naar boven te duwen en het lichaam in een rechte horizontale lijn te houden, hierdoor wordt de buikspier geactiveerd. Vergeet niet om zowel je ellebogen als je tenen stevig in de mat te drukken voor ondersteuning. Houd deze positie ongeveer 2 minuten vast. Planken kan moeilijk zijn om mee te beginnen, maar is absoluut de moeite waard omdat het een van de beste oefening is om thuis te doen.

5. Lunges

Getekende vrouw die rechtop staat en dan een lunge doet

Lunges zijn uitstekend voor gewichtsverlies omdat ze zeer effectief werken op de spieren. Ze worden zeker aanbevolen als je op zoek bent naar eenvoudige oefeningen om thuis af te vallen. Voorwaartse lunges is met name een geweldige rompoefening die uitstekend is voor de rompspieren, de dijen en de benen. Ze zijn ook goed voor je bilspieren. Lunges zijn vrij gemakkelijke thuisoefeningen die op elk moment kunnen worden uitgevoerd. Om een lunge te doen, ga recht staan en ga met één been naar voren terwijl je je lichaam laat zakken totdat beide knieën gebogen zijn in een hoek van 90 graden. Houd dit een paar seconden vast en keer dan terug naar een staande positie.

6. Squats

Getekende vrouw die rechtop staat met armen naar voor gestrekt en daarna is squat positie gaat

Zou je graag willen afvallen rond je dijen en kont? Dan is dit de beste en gemakkelijkste thuistraining voor gewichtsverlies van het onderlichaam. Wanneer je op de juiste manier squats, wordt je hele onderlichaam, evenals je bovenlichaam, getraint. Ze zijn in feite een van de beste lichaamsgewicht oefeningen om vetten van dijen en kont te verliezen. Om een squat te doen, ga je met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Laat het lichaam zakken tot een zittende positie, houd het vast en keer terug naar staan. Herhaal de oefening.

7. Side leg raise

Getekende vrouw die een zijwaardse plank uitvoert met een hand op haar heup

Side leg raise is een zeer makkelijke en eenvoudige thuistraining om uit te voeren, omdat er niet veel werk aan te pas komt. Begin de oefening door op je zij te gaan liggen en je op je onderarm omhoog te duwen zodat je steunt op alleen je onderarm en voet. Het idee van deze oefening is dat je je benen zo vaak omhoog je kunt brengen. Deze eenvoudige oefening zal je een veel slankere uitstraling geven door je te helpen vet en gewicht aan je heupen en benen te verliezen. Er wordt gezegd dat maar liefst 300 herhalingen tot wel 40 calorieën kunnen verbranden!

8. Touwspringen

Touwspringen is absoluut een van de gemakkelijkste thuistraining die er is. Met touwspringen kun je je hele lichaam laten bewegen, omdat het een aerobe training voor het hele lichaam is. Het stimuleert spierversteviging en kan tot 10 calorieën per minuut verbranden! Begin je routine met slechts 10 minuten touwspringen en als je eraan gewend raakt, kun je de duur van het touwspringen zo lang laten duren als je wilt. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je in de loop van de tijd verschillende variaties toevoegen, zoals springen terwijl je met één voet tegelijk rent of springt. Als u dit regelmatig doet, zult u zeker verbazingwekkende resultaten van gewichtsverlies zien.

9. Stretching

Naast het feit dat stretchen ons helpt ontspannen te voelen, werkt stretchen ook geweldig voor gewichtsverlies. Het kan overal worden gedaan en slechts 10 minuten stretchen per dag na een thuistraining kan leiden tot calorieverlies van ongeveer 50 calorieën. Andere voordelen van stretchen zijn dat het de flexibiliteit en de bloedcirculatie verhoogt en helpt bij het versoepelen van spierspanningen.

10. Cardio

Nog een heel eenvoudige oefening om toe te voegen aan je thuistraining is cardio. Cardio bevat een stel aerobe oefeningen om gewicht te verliezen. Het kan zowel een oefening met hoge als lage intensiteit zijn, afhankelijk van wat de voorkeur heeft. Cardio helpt ook bij het verminderen van stress, het verhogen van de bloedsomloop en het versterken van de hartspier. Typische soorten cardio die je thuis kunt doen, zijn star-sprongen en stilstaand joggen ter plaatse.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met