4 punten om op te letten bij detox thee

Detox thee is nu al een aantal jaren populair bij mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke reiniging of hun gewichtsdoelstellingen willen bereiken. Detox thee wordt overal aangeprezen en vele beroemdheden promoten dan ook de voorgestelde voordelen van deze producten via sociale media. Detox thee is feitelijk de vloeibare versie van waist trainers geworden; ze worden gepresenteerd met dramatische voor- en na resultaten en de verhalen van beroemdheden zorgen ervoor dat ze veel aandacht krijgen. Het is echter maar de vraag of ze daadwerkelijk werken. Voordat je veel geld uitgeeft aan een detox thee, is het dan ook goed om eerst de volgende punten te overwegen.

1. Je moet nog steeds op dieet en sporten

Detox thee is geen vervanging voor een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. Zonder deze twee belangrijke onderdelen zul je nooit gewicht verliezen. Pas op voor merken en producten die je beloven dat hun thee de enige oplossing is - dit is simpelweg onmogelijk. Een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging zijn altijd de sleutel tot een gezonder leven.

2. Je verliest gewicht, maar geen vet

Een detox thee bevat vaak bestanddelen die een reactie bij het lichaam kunnen uitlokken waardoor je snel veel water verliest. Twee kopjes water wegen al snel een pond en het verliezen van water kan je dus significant lichter doen voelen, ondanks dat je geen grammetje lichaamsvet hebt verloren. Detox thee kan ook een sterk laxerend effect hebben waardoor het lichaam zich snel ontdoet van afvalstoffen in je spijsverteringskanaal. Hierdoor kan je buik platter worden en zal je je lichter voelen zonder dat je lichaamsvetpercentage significant zal zijn veranderd. Het zijn deze snelle oplossingen die je de motivatie kunnen geven om gezonder te gaan eten en vaker te gaan sporten, wat uiteindelijk de ware sleutel tot een beter gewicht is. De korte-termijn effecten van de detox thee zullen echter snel verdwijnen als je deze niet combineert met een gezonde levensstijl. Let er ook op dat

3. Mogelijke bijwerkingen

In tegenstelling tot normale thee producten, bevat detox thee vaak ook meerdere kruiden die de eetlust remmen, de stofwisseling stimuleren en op een andere wijze gewichtsverlies bevorderen. Een goed voorbeeld hiervan is senna, een plant met natuurlijke, laxatieve eigenschappen. Mogelijke bijwerkingen van senna zijn buikpijn en ongemak, krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid en diarree. Het overmatig gebruik van senna kan leiden tot een tekort aan kalium. Controleer daarom altijd de ingrediënten van een detox of afslank thee en zorg dat je deze ook begrijpt alvorens het product te gebruiken.

4. Kijk uit met cafeïne

De meeste detox thee varianten bevatten cafeïne. Cafeïne wordt veelal gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een energie boost en bijvoorbeeld langer willen sporten. Te veel cafeïne kan echter voor slaapproblemen zorgen waardoor de mogelijke effecten van de thee ongedaan worden gemaakt. Te weinig slaap kan namelijk leiden tot overmatig eten en snack gedrag. Een goede vuistregel om aan vast te houden is om ten minste 6 uur voor het slapen gaan geen producten met cafeïne meer te consumeren voor optimale nachtrust.

Andere interessante artikelen