*De resultaten van onze producten verschillen per individu. Bekijk de disclaimer hier.

 • Onze Laagste Prijs Garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis Levering Vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming Van Klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

De 5 beste theesoorten voor gewichtsverlies

Een kopje stomend hete thee kan perfect zijn wanneer je last hebt van een schrale keel, of wanneer jij jezelf wilt opwarmen in de winter. Echter kan thee ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals voor het bevorderen van gewichtsverlies.

Hieronder beschrijf ik 5 verschillende soorten thee die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan gewichtsverlies. Ieder van deze theesoorten heeft dan ook unieke eigenschappen die jou helpen bij het kwijtraken van overtollige kilo’s. Zo kunnen sommige thee soorten ervoor zorgen dat de stofwisseling omhoog gaat, terwijl andere ertoe bijdragen dat vet sneller verbrandt. Daarnaast hebben deze theeën ook allerlei voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van hart- en vaatziekten, of de kans op diabetes. Met 3 tot 4 kopjes ontgiftende thee per dag kan jij er al voor zorgen dat jij snel en gezond de kilo’s kwijt raakt.

Hieronder vind je de volledige lijst van gezonde en vetverbrandende theesoorten.

1. Groene thee

Voordat je aan een workout begint kan het verstandig zijn om eerst een kopje groene thee te drinken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die 4 tot 5 kopjes groene thee per dag drinken voor een 25 minuten durende workout, gemiddeld 2 pond meer verloren dan sporters die geen thee drinken. Groene thee zit namelijk vol catechinen, en deze bestandsdelen zorgen ervoor dat vetcellen sneller worden gebruikt als brandstof, en dus uit het lichaam verdwijnen. Zo helpt groene thee de lever met het sneller verwerken van overtollige vetcellen.

2. Oolong thee

‘Oolong’ is de Chinese naam voor ‘zwarte draak’ en verwijst naar een lichte bloemthee die, net zoals groene thee, boordevol catechinen zit. Deze catechinen stimuleren gewichtsverlies door middel van het stimuleren van het vermogen van het lichaam vetcellen af te breken en te gebruiken als brandstof. Chinees onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig oolong thee drinken, tot wel zes pond kunnen afvallen binnen een tijdsperiode van zes weken, wat dus neer komt op een pond per week. Zo kan je dus snel je overtollige kilo’s kwijtraken, simpelweg door middel van het regelmatig drinken van deze thee variant.

3. Munt thee

Vul een grote theekop met wat verzachtende munt thee, en de geur alleen al zal bijdragen aan sneller gewichtsverlies. Zoals bepaalde geuren ervoor kunnen zorgen dat jij sneller honger krijgt, zo zijn er ook geuren die juist de eetlust remmen. Zo is uit onderzoek gebleken dat de geur van munt thee ervoor kan zorgen dat mensen tot wel 5 pond afvallen in een maand. Naast het drinken van muntthee is het dan ook verstandig om bijvoorbeeld munt kaarsen te branden in je huis, of om een paar druppels muntolie op je kussen te doen voor het slapen gaan. Zo verminder je de eetlust, en zal je minder last krijgen van eetbuien en onnodig snacken.

4. Witte thee

Witte thee wordt op natuurlijke wijze in zonlicht gedroogd. Hierdoor is deze thee nauwelijks bewerkt en nog steeds zeer rijk aan antioxidanten. Onderzoek heeft uitgewezen dat witte thee op natuurlijke wijze de stofwisseling stimuleert, en zo ook het proces van vetverbranding bevordert. Daarnaast blokkeert het ook de vorming van nieuwe vetcellen, waardoor witte thee overtollig lichaamsvet dus op twee manieren aanpakt. De grote hoeveelheid ingrediënten die actief werken tegen vetcellen in witte thee, zorgen ervoor dat deze theesoort het dichtst in de buurt komt van een natuurlijke dieetthee.

5. Rooibos thee

Rooibos thee wordt gemaakt van unieke planten die alleen in het Cederberg gebied, in de buurt van Kaapstad, van Zuid Afrika groeien. Wat rooibos thee zo effectief maakt tegen overgewicht, zijn de unieke flavonoïden die ervoor zorgen dat stress hormonen in het lichaam worden verminderd. Normaliter veroorzaken deze stress hormonen een hongergevoel, en bevorderen zijn het opslaan van vet in het lichaam. Ook dragen deze hormonen bij aan een hoge bloeddruk, een trage stofwisseling, hart- en vaatziekten, en mogelijk diabetes. Rooibos thee is dus niet alleen een thee die ervoor zorgt dat je minder snel gaat snacken, maar ook dat de kans op een hoop gezondheidsklachten aanzienlijk kleiner wordt.

Met deze 5 unieke detox thee soorten kan ook jij er dus voor zorgen dat jij jouw lichaam in betere vorm krijgt, en dat jij jezelf bevrijdt van al die overtollige kilo’s lichaamsgewicht. Kijk dus snel op WeightWorld NL voor het bestellen van deze gezonde en natuurlijke theeën.