De 5 beste theesoorten voor gewichtsverlies

Een kopje stomend hete thee kan perfect zijn wanneer je last hebt van een schrale keel of wanneer jij jezelf wilt opwarmen in de winter. Thee kan echter ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals voor het bevorderen van gewichtsverlies.

In dit artikel worden 5 verschillende soorten thee beschreven die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan gewichtsverlies. Ieder van deze theesoorten heeft dan ook unieke eigenschappen die jou helpen bij het kwijtraken van overtollige kilo’s. Zo kunnen sommige theesoorten ervoor zorgen dat de stofwisseling omhoog gaat, terwijl andere ertoe bijdragen dat vet sneller verbrandt. Daarnaast hebben deze theeën allerlei voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van hart- en vaatziekten en het verminderen van de kans op diabetes. Met 3 tot 4 kopjes ontgiftende thee per dag kan jij er al voor zorgen dat jij snel en gezond de kilo’s kwijt raakt.

1. Groene thee

Voordat je aan een workout begint, kan het verstandig zijn om eerst een kopje groene thee te drinken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die 4 tot 5 kopjes groene thee per dag drinken voor een 25 minuten durende workout gemiddeld 2 kilo meer verloren dan sporters die geen thee drinken. Groene thee zit namelijk vol catechinen; deze bestandsdelen zorgen ervoor dat vetcellen sneller worden gebruikt als brandstof en dus uit het lichaam verdwijnen. Zo wordt de lever geholpen met het sneller verwerken van overtollige vetcellen.

2. Oolong thee

‘Oolong’ is de Chinese naam voor ‘zwarte draak’ en verwijst naar een lichte bloemthee die, net zoals groene thee, boordevol catechinen zit. Deze catechinen stimuleren gewichtsverlies door middel van het stimuleren van het vermogen van het lichaam vetcellen af te breken en te gebruiken als brandstof. Chinees onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig oolong thee drinken tot wel 6 kilo kunnen afvallen binnen een tijdsperiode van zes weken, wat dus neer komt op een kilo per week. Zo kan je dus snel je overtollige kilo’s kwijtraken, simpelweg door middel van het regelmatig drinken van deze thee variant.

3. Munt thee

Vul een grote theekop met wat verzachtende munt thee en de geur alleen al zal bijdragen aan sneller gewichtsverlies. Zoals bepaalde geuren ervoor kunnen zorgen dat jij sneller honger krijgt, zo zijn er ook geuren die juist de eetlust remmen. Zo is uit onderzoek gebleken dat de geur van munt thee ervoor kan zorgen dat mensen tot wel 5 kilo afvallen in een maand. Naast het drinken van muntthee is het dan ook verstandig om bijvoorbeeld munt kaarsen te branden in je huis of om een paar druppels muntolie op je kussen te doen voor het slapen gaan. Zo verminder je de eetlust en zal je minder last krijgen van eetbuien en onnodig snacken.

4. Witte thee

Witte thee wordt op natuurlijke wijze in zonlicht gedroogd. Hierdoor is deze thee nauwelijks bewerkt en nog steeds zeer rijk aan antioxidanten. Onderzoek heeft uitgewezen dat witte thee op natuurlijke wijze de stofwisseling stimuleert en zo ook het proces van vetverbranding bevordert. Daarnaast blokkeert het de vorming van nieuwe vetcellen waardoor witte thee overtollig lichaamsvet op twee manieren aanpakt. De grote hoeveelheid ingrediënten die actief werken tegen vetcellen in witte thee zorgen ervoor dat deze theesoort het dichtst in de buurt komt van een natuurlijke dieetthee.

5. Rooibos thee

Rooibos thee wordt gemaakt van unieke planten die alleen in het Cederberg gebied, in de buurt van Kaapstad, van Zuid-Afrika groeien. Wat rooibos thee zo effectief maakt tegen overgewicht zijn de unieke flavonoïden die ervoor zorgen dat stress hormonen in het lichaam worden verminderd. Normaal veroorzaken deze stresshormonen een hongergevoel en bevorderen zijn het opslaan van vet in het lichaam. Ook dragen deze hormonen bij aan een hoge bloeddruk, een trage stofwisseling, hart- en vaatziekten en mogelijk diabetes. Rooibos thee is dus niet alleen een thee die ervoor zorgt dat je minder snel gaat snacken, maar ook dat de kans op een hoop gezondheidsklachten aanzienlijk kleiner wordt.

Met deze 5 unieke detox theesoorten kan jij er dus voor zorgen dat je jouw lichaam in betere vorm krijgt en dat je jezelf bevrijdt van al die overtollige kilo’s lichaamsgewicht. Kijk dus snel in ons assortiment voor het bestellen van deze gezonde en natuurlijke theeën.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met