5 Massagetechnieken Voor Een Betere Bloedsomloop

Een massage kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag, maar wist je dat ze ook kunnen helpen bij het verbeteren van je bloedsomloop? Er is een breed scala aan massagetechnieken voor een lage bloedcirculatie en deze kunnen je juist helpen bij de doorbloeding. Dus, hoe weet je wat de beste massage is om de bloedsomloop te verbeteren? Lees snel verder en ontdek onze top 5 massagetechnieken om vandaag nog je bloedsomloop te stimuleren!

 1. Beenmassage

  Leg massage

  De voeten en benen zijn één van de belangrijkste plaatsen waar je de symptomen van een slechte bloedsomloop kunt ervaren, waaronder pijn, zwaar gevoel en gebrek aan beweging. Als gevolg hiervan is de beste massagetherapie voor een lage bloedcirculatie in de benen een eenvoudige beenmassage. Dit bevordert de bloedsomloop aanzienlijk en kan ook helpen met spataderen.

  Deze vorm van beenmassages werkt door vanaf de enkel omhoog te strijken naar de lymfeklieren aan de achterkant van de knie en lies. Het gaat dan verder door de spieren rond de dijen te masseren om het lymfestelsel te stimuleren. Bij dit type beenmassage wordt lichte druk gebruikt om ook pijn tegen te gaan, dus doe rustig aan en niets te hard of snel.

 2. Zweedse Massage

  Swedish Massage

  Bloedsomloop verbeteren? De Zweedse massagetechniek is hier ideaal voor en werkt om de spieren te ontspannen door druk uit te oefenen op de spieren en botten. Het werkt door het lichaamsweefsel in dezelfde richting te wrijven als het bloed naar het hart stroomt om de bloedsomloop te bevorderen. Dit biedt verlichting aan het lymfesysteem dat afhankelijk is van beweging van spieren om bloed naar het hart te transporteren. Het helpt ook om de terugkeer van bloed uit de verschillende delen van je lichaam naar je hart te versnellen.

  Andere voordelen van de Zweedse massagetechniek, naast het verbeteren van de bloedsomloop, is dat het ook kan helpen bij het verwijderen van metabolisch afval uit de bloedsomloop en zelfs kan helpen om de hersteltijd van spieren te verkorten, omdat het werkt om de spieren van pijnlijke urinezuur en melkzuur te spoelen. Zo bevordert het ook het herstelproces na het sporten.

 3. Pfrimmer Diepe Spiertherapie

  Pfrimmer Deep Muscle Therapy

  Deze techniek is ontwikkeld door Therese C. Pfrimmer en is ontworpen om de bloedsomloop te verbeteren door spierbeperkingen te corrigeren. Met deze vorm van spiertherapie werkt het om de beperking van de bloedsomloop in het lichaam te verlichten, omdat te strakke spieren een goede bloedsomloop in de weg zitten. Door deze spiertechniek over het hele lichaam uit te voeren, kan het beknelde zenuwen verlichten, lymfevloeistof naar spiercellen brengen, gifstoffen uit de spieren spoelen en de bloedsomloop verbeteren.

 4. Diepe Weefselmassage

  Deze techniek is bedoeld om spanning in de spieren te verlichten. Het werkt door eerst pijnlijke of stijve gebieden te detecteren en vervolgens op die spieren te focussen om wat verzachting te bieden. Dit helpt de bloedsomloop in het lichaam te verbeteren omdat het de essentiële zuurstofstroom verhoogt. Het is ook erg voordelig voor de bloedsomloop in de voeten. Diepe weefselmassage helpt ook om gifstoffen en celresten weg te spoelen, wat het immuunsysteem ook kan verbeteren.

 5. Handmatige Lymfedrainage

  Deze techniek werd in de jaren dertig ontwikkeld en werd oorspronkelijk gebruikt om mensen met immuunziekten te behandelen. Toen werd ontdekt dat het ook kan helpen bij de lymfeklieren en lymfedrainage en sindsdien wordt het dus ook gebruikt om de bloedsomloop in het lichamen te bevorderen. De handmatige lymfedrainagetechniek maakt gebruik van een zachte en rustgevende massage om de lymfevloeistof te versnellen. Het wordt gedaan door de huid voorzichtig in de richting van de lymfestroom te strekken om de bloedsomloop te stimuleren.

Andere interessante artikelen