5 Methodes Om Cellulitis Tegen Te gaan

Als je één van de vele mensen bent die vraagt ‘krijgen mannen cellulitis?’, dan is het antwoord overduidelijk JA! Het komt vaker voor bij vrouwen, maar kunnen mannen nog steeds cellulitis krijgen, ook wel sinaasappelschil genoemd, vanwege wat wordt gedacht om veel dezelfde redenen, waaronder gewichtstoename, dieet en activiteitsniveau. Hoewel de exacte oorzaken van cellulitis onbekend zijn, zijn er nog enkele tips die je kunt opvolgen om het tegen te gaan. Om jou te helpen, hebben we onze lijst samengesteld met 5 manieren om mannelijke cellulitis aan te pakken, die allemaal gemakkelijk aan je routine kan worden toegevoegd. Probeer ze vandaag nog uit en kijk of ze kunnen helpen met je cellulitis!

 1. Sporten

  Exercise

  Een grote factor die veel mensen beschouwen als de belangrijkste oorzaak van cellulitis, is gewichtstoename. Om deze reden alleen al kan het een uitstekende manier zijn om voldoende te sporten. Hoewel het de cellulitis misschien niet volledig wegneemt, kan afvallen helpen om de hoeveelheid vet die door het bindweefsel van de huid dringt te verminderen, wat leidt tot een kuiltje. Daarnaast maakt het je huid ook strakker en gladder, wat ook kan helpen.

 2. Cellulitis Eten

  Een andere belangrijke reden waar veel mensen denken dat de oorzaak van cellulitis zit, zijn gifstoffen. Deze kunnen afkomstig zijn uit verschillende bronnen, waaronder ongezond eten, alcohol, roken en vervuiling in het milieu. Deze gifstoffen kunnen de bloedsomloop vertragen en de elasticiteit van de huid aantasten, wat resulteert in een sinaasappelschil-achtige cellulitis. Daarom kan voeding waar veel antioxidanten in zitten goed helpen tegen cellulitis. Hier zijn enkele voedingsmiddelen met veel antioxidanten en andere beschermende stoffen die mogelijk kunnen helpen:

 3. Cellulitis Producten

  Cellulite Products

  Er bestaat een hele reeks producten die jou kunnen helpen om op verschillende manieren met cellulitis om te dealen. Dit omvat crèmes en gels die bedoeld zijn om het gebied te verstevigen, natuurlijke scrubs die dode huidcellen elimineren en wegpoetsen, evenals pleisters en pillen die helpen voor een gezond gewicht. Je kunt ook cellulitis-apparaten proberen die geavanceerde technologie gebruiken om de cellulitis op te blazen om te helpen bij vetophopingen.

 4. Droog Lichaam Borstelen

  Dry Body Brushing

  Een eenvoudige techniek die je kunt doen vanuit het comfort en de privacy van je eigen huis is droog borstelen van het lichaam. Dit is ook een erg populaire manier. Het is ook heel snel en gemakkelijk - je hebt alleen een lichaamsborstel nodig! Om een lichaamsborstel voor cellulitis te gebruiken, veeg je vóór het wassen de droge lichaamsborstel zachtjes over je lichaam vanaf je voeten naar boven toe, en zorg ervoor dat je altijd in de richting van je hart veegt. Dit werkt om de bloedsomloop in het lichaam te bevorderen en gifstoffen te elimineren. Dit kan beide helpen tegen cellulitis.

 5. Verminder Cafeïne, Roken en Alcohol

  Reduce Caffeine, Smoking and Alcohol

  Veel mensen zeggen dat cafeïne cellulitis kan verergeren, omdat het een negatief effect kan hebben op de bloedsomloop en daardoor op het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen en zuurstofatomen naar de huidcellen te transporteren. Ze zeggen ook dat roken en alcohol kunnen leiden tot een opeenhoping van gifstoffen in je lichaam, wat leidt tot een verminderde huidelasticiteit. Daarom is een eenvoudige manier om je mannelijke cellulitis aan te pakken, rustig aan te doen met deze stoffen. Maar voordat je in paniek raakt, betekent dit niet dat je ze helemaal moet verwijderen! Probeer gewoon 1-2 kopjes koffie per dag te drinken en beperk de hoeveelheid sigaretten en alcohol die je consumeert. Dan kun je mogelijk al een heel eind komen met je strijd tegen cellulitis.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met