5 redenen waarom jij detox nodig hebt

De meesten van ons denken bij een detox behandeling aan zelfonthouding, of nog erger. Detox zou vaak leiden tot honger, vreemde voedingskeuzen, koolsap, en darmspoelingen. Weliswaar kan het ons beter doen voelen, maar we vragen ons af of het dat wel waard is. Het is echter helemaal niet nodig om te lijden voor een goede detox. Vele moderne detoxen draaien namelijk juist om het eten van gezond, maar ook lekker eten. Met dit soort detox diëten geef jij jouw gezondheid een kickstart en zorg je ervoor dat je stofwisseling harder gaat werken. Het is makkelijk en kan zonder al te veel moeite gedaan worden.

Vele mensen hebben vandaag de dag namelijk last van de schadelijke effecten van verkeerde voeding, zoals bewerkte en kunstmatige voeding, en een overdaad aan suiker, zout, en bloem. Hierdoor worstelen vele mensen met hun gewicht, of hebben ze last van yoyo diëten. Hun gezondheid kan er ook onder gaan lijden. En deze mensen geven vervolgens zichzelf de schuld voor het niet kunnen beheersen van hun eetgewoonten.

Ook zorgt dit ervoor dat mensen niet lekker in hun vel zitten, en dat ze last krijgen van klachten, zoals pijnlijke spieren en gewrichten, een slecht geheugen, vermoeidheid, hoofdpijn, allergie, of winderigheid. Meer ernstige kwalen kunnen zijn: auto-immuun ziekten, migraine, astma, acne, artritis, en meer.

Een detox verwijst naar een wetenschappelijk ontworpen onthouding van suiker, en alles dat is gemaakt van suiker. Een gezonde detox betekent dan ook simpelweg dat we al het ongezonde uit je dieet halen, en al het goede erin stoppen.

Hieronder volgen 5 redenen waarom jij een detox kan gebruiken:

1. Je zit niet lekker in je vel

Je wordt wakker en je voelt je niet vitaal, levendig, en vol energie, dan heb je waarschijnlijk van symptomen die te maken hebben met veel suiker consumptie. Je hebt dan ook wellicht last van vermoeidheid, een slecht geheugen, spijsverteringsproblemen, allergieën, en hoofdpijn. Een goede detox zonder suiker kan jou helpen je weer fris en fruitig te doen voelen.

2. Het lukt je maar niet overtollig gewicht te verliezen

Waarschijnlijk denk jij dat gewichtsverlies slechts een kwestie is van het minderen van calorieën inname, en het maximaliseren van de calorieën output. Dit betekent dus minder eten en meer bewegen. Het probleem met deze methode is echter dat het maar het halve verhaal is. Suiker en bloem zijn namelijk twee radicaal verschillende bestandsdelen, die ieder op hun eigen manier het moeilijker maken om gewicht te verliezen. Ten eerste zijn zij verslavend en dragen zij bij aan overeten. En tweede, leiden zij tot een hoog insuline gehalte en branderig maagzuur. Hierdoor ga je sneller vet opslaan en zal jij je minder snel vol voelen. Suiker calorieën zijn dan ook erger dan gezonde calorieën, en het eerste type calorieën maakt het een stuk lastiger om gezond af te vallen.

3. Je kan niet van suikers en koolhydraten afblijven

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker en bloem zijn zeer verslavend. Dit maakt het dan ook zeer lastig voor mensen om succesvol hun overtollige gewicht kwijt te raken. Voedingsmiddelen vandaag de dag zijn dan ook rijk aan bestandsdelen als suikers, zouten, en vet, waardoor het zeer lastig wordt voor mensen om deze nog neer te leggen. Worstelen met overgewicht is dan ook geen kwestie van wilskracht, maar een van de juiste voedingsmiddelen kiezen. Zolang je namelijk al die suikers, zouten, en vetten blijft innemen, zal het vrijwel onmogelijk zijn om overtollig gewicht te verliezen.

4. Je hebt nog nooit een detox geprobeerd

De meeste mensen hebben nog nooit in hun leven een detox geprobeerd, en weten dus ook niet hoe het voelt om echt gezond te leven. Zelfs wanneer je al gezond leeft en je goed voelt, kan het wellicht zijn dat jij je nog optimaler kan voelen, wat jouw gezondheid nog meer zal verbeteren.

5. Overweeg een staycation

De meesten van ons leven niet op een manier die optimaal is voor onze gezondheid; we slapen te weinig, bewegen te weinig, en eten te veel ongezonde voeding. Ook hebben we last van stress en zorgen we niet goed voor onszelf. Een tijdelijk detox dieet kan precies dat datgene zijn wat je nodig hebt om jezelf een herstart te geven en je gezondheid te verbeteren. Dit kan door middel van simpele en lekkere voeding, geen gif- en afvalstoffen, geen verslavende middelen, zoals suiker, bloem, of zout, en geen bewerkte voeding, cafeïne, alcohol. In plaats daarvan ga je gezond eten, diep adem halen, genoeg per nacht slapen, regelmatig bewegen, en ga je goed voor jezelf zorgen.

Dit zijn vijf redenen waarom jij wellicht toe bent aan een gezonde detox van WeightWorld NL.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met