5 technieken voor het versnellen van de stofwisseling

Een supplement innemen voor het stofwisseling versnellen zal op zichzelf niet al het vet doen verdwijen, maar door het gebruik van dieet supplementen te combineren met deze 5 tips, kan ook jij snel en makkelijk je streefgewicht bereiken.

1. Begin te bewegen

Zoals met alles in het leven haal je uit supplementen wat je er in stopt. Je kan niet simpelweg dieetsupplementen slikken, en vervolgens verwachten dat het vet op magische wijze zal verdwijnen. Dieet supplementen zijn namelijk geen compensatie voor weinig lichaamsbeweging, of een ongezonde voeding. Een dieetsupplement van hoge kwaliteit zal echter wel de strijd om minder gewicht makkelijker maken. Vele van deze supplementen zijn niet alleen ontworpen om de stofwisseling te stimuleren, maar ook om je meer energie te geven, en de eetlust te doen remmen. Om echter het maximale uit deze supplementen te halen, en echt de meeste calorieën te verbranden, zal je ook regelmatig moeten bewegen met een goed ontworpen fitness programma.

2. Kies de juiste dieetsupplementen

Er zijn talloze dieet supplementen op de markt voor een snelle stofwisseling en het kan soms lastig zijn om te weten welke supplementen aansluiten bij jouw fitnessdoelen, en welke mogelijk deze juist tegen kunnen werken. Over het algemeen zijn er twee typen supplementen voor een snelle stofwisseling: supplementen met pepmiddelen en supplementen zonder pepmiddelen.

Producten zonder pepmiddelen zijn ideaal voor diegene die gevoelig zijn voor bestandsdelen die een stimulerend effect hebben, zoals cafeïne, synefrine, tyramine, en yohimbine. Producten zonder pepmiddelen bevatten vaak groene-thee extract, l-carnitine, caralluma, wittebonen, en artichok. Deze bestandsdelen hebben als functie om de eetlust te remmen en de stofwisseling te stimuleren.

Producten met pepmiddelen bevatten meestal een combinatie van cafeïne, synefrine, tyramine, en yohimbe. Deze bestandsdelen geven je extra energie, remmen de eetlust,en zorgen ervoor dat vetcellen sneller om worden gezet in brandstof voor de spieren. Ook bestandsdelen die vaak aanwezig zijn in producten zonder pepmiddelen, zoals groene thee, zijn vaak te vinden in producten met pepmiddelen.

3. Plan de doseringen goed

Je houden aan een schoon en calorie-arm dieet is essentieel voor gezond gewichtsverlies en om het maximale te halen dieetsupplementen. Zorg er dus voor dat je de dieetsupplementen dertig minuten voor iedere maaltijd neemt. Als je niet sport in de avond, dan kan het ook verstandig zijn om dit dertig minuten voor het avondeten te doen. Zo zal je je niet langdurig verzadigd voelen na een maatlijd, maar het zal je ook helpen bij het stofwisseling versnellen.

4. Drink genoeg water

Omdat dieetsupplementen ervoor zorgen dat je stofwisseling beter gaat werken, zal je ook merken dat je meer gaat zweten dank zij het gebruik ervan. Ook zullen stimulerende bestandsdelen, zoals cafeïne, een laxerend effect hebben waardoor je vaker naar het toilet moet. Hierdoor kan je snel uitdrogen, waardoor de stofwisseling juist weer langzamer wordt.

Drink ten minste 2 tot 3 liter koud water per dag om jezelf niet alleen goed geydrateerd te houden, maar ook om de stofwisseling en de vetverbranding te stimuleren. Het wordt aanbevolen om ten minste 250 ml water met iedere dosis dieetsupplementen in te nemen. Zo garandeer je maximale opname en effect. Als je regelmatig traint en beweegt in een warme omgeving, dan zal je nog meer moeten drinken.

5. Wissel je dieetsupplementen af

Wanneer je langdurig een supplement gebruikt, raakt het lichaam gewend aan de bestandsdelen, en zal het effect langzaam aan minder worden. Ook het overmatig gebruik van supplementen kan leiden tot een hoge hoeveelheid stress, wat weer kan leiden tot de afbraak van spieren en het verminderen van vetopslag. Het is dus verstandig om regelmatig te variëren met je supplementen om gewenning te voorkomen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst een paar weken dieetsupplementen met pepmiddelen te nemen, en deze vervolgens af te wisselen met supplementen zonder pepmiddelen.

Als je aan een aantal weken niet langer het gevoel hebt een echte 'kick' uit de supplementen te krijgen, dan is een indicatie dat het lichaam hoogstwaarschijnlijk gewend is geraakt aan het middel. Dit is dan ook het juiste moment om over te stappen naar een ander product.

Met deze 5 tips kan jij ervoor zorgen dat je de stofwisseling optimaal kan versnellen met dieet supplementen. Zo kunnen deze producten helpen bij het krijgen van een snelle stofwisseling, stimuleren zij de vetverbranding, en remmen zij de eetlust. Hierdoor kan jij op een snelle en gezonde wijze de overtollige kilo's kwijtraken.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met