5 Tips Voor Een Gezonde Spijsvertering (Werkt Echt!)

Ons spijsverteringssysteem speelt een gigantische rol in onze gezondheid en het welzijn van ons lichaam. Het is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het afbreken van het voedsel dat we eten, maar ook voor het opnemen van de essentiële voedingsstoffen en het afvoeren van afvalproducten. Dus wat kun jij doen om jouw spijsvertering gezond en gelukkig te houden? Om je hierbij te helpen, hebben we onze lijst samengesteld met 5 eenvoudige tips die jij kunt doen om je spijsverteringsstelsel te bevorderen. Ze zijn allemaal gemakkelijk in je dagelijks leven op te nemen en kunnen grote voordelen hebben voor jouw lichaam. Lees snel verder en ontdek!

 1. Eet Veel Vezels

  Vezels zijn de sleutel tot een gezond spijsverteringssysteem, omdat het helpt om dingen regelmatig in beweging te houden. Als je een vezelarm dieet volgt, kun je last krijgen van spijsverteringsproblemen, constipatie en zelfs ernstiger problemen. Dus het volgen van een vezelarm dieet is niet wat je wil. Een paar goede voedingsmiddelen rijk aan vezels die je aan je dagelijkse voeding kunt toevoegen, zijn onder meer volkoren granen (zoals granen, pasta's en brood), peulvruchten, bonen, noten, zaden, bessen, meloenen, sinaasappels, bananen, broccoli en suikermaïs. Bovendien zijn deze voedingsmiddelen niet alleen gunstig voor je spijsverteringsstelsel.

 2. Sport regelmatig

  Niet alleen is sporten geweldig voor je algemene gezondheid, maar het helpt ook om je spijsvertering te stimuleren. Sporten helpt de spijsvertering te stimuleren en bevordert ook de bloedcirculatie in je maagdarmkanaal. Dit kan helpen om je spijsverteringssysteem gezond en functioneel te houden en om complicaties te voorkomen.

 3. Drink veel water

  Een essentieel onderdeel om jouw spijsverteringsstelsel gezond en functioneel te houden is water. Het is belangrijk dat je veel water drinkt omdat het de absorptie van belangrijke voedingswaarden uit ons eten bevordert. Als je uitgedroogd bent is dat niet alleen nadelig voor je gezondheid, maar het zorgt ook voor een tragere spijsvertering en constipatie.

 4. Neem probiotica

  Probiotica zijn levende bacteriën die helpen om de hoeveelheid ‘vriendelijke’ bacteriën in de darmen te verhogen. Ze leven in de darmen en werken aan een gezonde spijsvertering. Ze dragen ook bij aan onze darmflora om de niveaus te balanceren, zodat je niet ziek wordt en het meeste uit het voedsel dat je eet kunt halen. Je vindt probiotica in veel yoghurt, maar ook in gefermenteerd voedsel zoals kefir en kombucha. Ook zijn ze te vinden in natuurlijke probiotica-supplementen voor een geconcentreerde dosis.

 5. Verminder vettig eten

  We weten allemaal wat het voor ons lichaam kan betekenen als we te veel gefrituurd en vet eten binnenkrijgen, maar weet je ook wat voor bijwerkingen dit heeft op je spijsvertering? Dit soort voedsel is ongelooflijk moeilijk te verteren en vertraagt daarom aanzienlijk het proces wat kan leiden tot constipatie en pijn. Het is belangrijk dat je de beste voeding eet voor een gezonde spijsvertering en gefrituurd en vet eten is daar niet thuis in. Beperk je consumptie aan fastfood en probeer vetarme opties, zoals halfvolle of zelfs magere melk en eet meer kalkoen.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met