5 Onvermijdelijke Voordelen Van Acai Bessen

Acai-bessen zijn razendpopulair aan het worden over de hele wereld vanwege hun unieke eigenschappen om veroudering tegen te gaan en gewichtsverlies te stimuleren. De gezondheidsvoordelen van acai bessen gaan echter veel verder dan het vertragen van vroegtijdige veroudering en het bevorderen van jouw vetverlies. Deze besjes zijn van nature rijk aan essentiële vitamines, mineralen, voedingsvezels, koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten waardoor ze ook nog veel meer voor je kunnen betekenen zoals voor je haar en huid.

Hier zijn 5 onderzochte voordelen van acai bessen:

 1. Gewichtsverlies

  Omdat acai bessen van nature rijk aan vetzuren en vezels zijn, wordt er geconcludeerd dat deze voeding je metabolisme stimuleert, je vetverbranding bevordert en je eetlust onderdrukt. Deze studies tonen positieve resultaten wanneer acai bessen geconsumeerd worden in combinatie met regelmatig sporten.

 2. Immuniteit

  Een ander groot voordeel van acai bessen is hun mogelijkheid om jouw immuniteit een boost te geven. Het is rijk aan antioxidanten, die je beschermen tegen vrije radicalen en infecties. Een studie concludeerde dat acai bessen wel degelijk capabel zijn om infecties te weren in het lichaam. (1)

 3. Spijsvertering

  Acai bessen zijn vezelrijk, waardoor het je spijsvertering bevordert en het makkelijk maakt voor je lichaam om essentiële voedingsstoffen op te nemen. Daarom werden acai bessen ook vaak gebruikt om constipatie in het darmkanaal te behandelen.

 4. Energie

  Acai-bessen-supplementen zitten boordevol eiwitten, koolhydraten en goede vetten en helpen jouw energieniveau en uithoudingsvermogen op te pompen. De acai bes wordt ook wel de viagra van het Amazone-regenwoud genoemd, omdat wordt aangenomen dat het het libido stimuleert en de bloedcirculatie verbetert. Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek is om deze toch wel aantrekkelijke claims te ondersteunen, hebben acaibessentabletten en -poeder veel positieve recensies online gekregen.

 5. Huidverzorging

  Acai-bessen zitten boordevol antioxidanten waarvan bekend is dat ze vrije radicalen bestrijden die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering. Omdat we er constant aan worden blootgesteld in de vorm van stress, slechte voedingsgewoonten, vervuilende stoffen, blootstelling aan de zon en milieuverontreinigingen, hebben we veel antioxidanten nodig om deze schade te herstellen. Dit is echter niet de enige manier waarop acaibessen je stralende gloed afschermen.

  Uit een toxicologisch onderzoek bleek dat acaibes-extract de potentie vertoonde om wonden op de huid te helpen genezen. Dit kwam door het anthocyaan- en polyfenolgehalte in deze bessen. (2)

Acai Bessen Voedingswaarden

Acai bessen zijn erg voedzaam en vormen een goede toevoeging om jouw dieet als je graag aan fitness doet en gezond blijft, omdat ze boordevol essentiële vitamines en mineralen zitten. Bekijk hieronder de voedingswaarden:

Voeding Waarde (100 gram)
Energie 60 kcal
Koolhydraten 6 gram
Vezels 3 gram
Proteïne 2 gram
Suiker 2 gram
Vet 5 gram
Sodium 7 mg
IJzer 1.51 mg
Calcium 40 mg
Vitamine A 1400 IU
Vitamine C 13.4 mg
Koper 8% DV
Mangaan 130% DV

Acai-poeder of Acai Berry-tabletten - welke kies je?

Zowel acaipoeder als acaibes-tabletten zijn verkrijgbaar in veganistische en vegetarische opties. Hoewel acaipoeder moet worden gemengd met smoothies of sappen, kun je makkelijk acaibessentabletten innemen, omdat ze gemakkelijk door te slikken zijn en zonder enige moeite in je dagelijkse dieet geïntegreerd worden. Als je echter iemand bent die het moeilijk vindt om te onthouden dat je twee pillen moet innemen, maar geen dag zonder een smoothie of een verfrissend sapje kan, dan lijkt het acaipoeder misschien een betere optie voor je!

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046208/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426502/

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met