5 Voordelen Van Acai

De Acai Bes is werkelijk een fantastische fruitsoort en dankzij zijn voedingswaarde heeft het meerdere gezondheidsvoordelen te bieden. Dus het doet eer aan zijn naam als superfood. Wat zijn de top 5 gezondheidsvoordelen van Acai? En hoe kan een dagelijkse inname van acai in de vorm van een Acai Supplement of Acai Poeder je lichaam een boost geven? Lees snel verder en ontdek het!

5 Voordelen Van Acai Die Je Moet Weten

Nutrient Dense
Vol met voeding

De belangrijkste reden waarom Acai als een superfood wordt beschouwd, is vanwege de overvloed aan voedingsstoffen in het besje. Acai-bessen bevatten vitamine A, calcium, koper, chroom, mangaan, magnesium, kalium, fosfor en zink. Het is ook een natuurlijke bron van vezels en, misschien wel het belangrijkste, is rijk aan de plantensamenstelling anthocyanen. Deze werken samen als een antioxidant en Acai-bessen zouden een nog hoger niveau hebben dan bosbessen en veenbessen!

Supports the heart and cholesterol levels
Voor je hart en cholesterol

Dankzij de antioxidanten die gevonden worden in Acai Berries, kunnen ze erg goed zijn voor de gezondheid en het welzijn van het hart. Dit komt omdat men denkt dat het cholesterolgehalte verbetert door de slechte dingen, ook wel bekend als LDL-cholesterol, te verminderen. Daarnaast bevat Acai Berries ook plantensterolen waarvan wordt gezegd dat ze in de eerste plaats voorkomen dat cholesterol door het lichaam wordt opgenomen.

Boosts brain function
Stimuleert hersenfunctie

Wist je dat acai bessen ook gezond zijn voor je hersenen? Dit is wederom dankzij de antioxidanten die je hersencellen beschermen terwijl je ouder wordt. Deze antioxidanten beschermen je lichaam ook tegen oxidatieve stress dat wellicht kan leiden naar geheugenverlies. Het kan ook helpen bij het elimineren van giftige cellen om je hersenen gezond en functioneel te houden.

Keeps your skin healthy and youthful
Houdt je huid jong en soepel

Één van de meest populaire toepassingen van Acai-bessen is vanwege de verbazingwekkende anti-aging Acai-eigenschappen. Deze krachtige bessen zijn zeer goed voor de huid omdat ze boordevol zitten met nuttige voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen die de gezondheid van je huid kunnen ondersteunen. Bovendien kunnen de antioxidanten in Acai Bessen helpen de huidcellen diep van binnen te beschermen tegen zonlicht, vervuiling en roken die bijvoorbeeld kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering. Daarom kan Acai helpen bij het ontstaan van rimpels, fijne lijntjes, kraaienpootjes en meer. Het kan zelfs pigmentvlekken en littekens voorkomen en de huid op natuurlijke wijze hydrateren.

Promotes good digestive wellbeing
Stimuleert de spijvertering

De laatste in onze lijst aan top 5 voordelen van acai is dat het je spijsverteringsstelsen kan bevorderen. Acai bessen zitten boordevol vezels wat erg voordelig is voor jouw spijsvertering. Dit is omdat vezelrijk eten dingen in beweging zet en problemen voorkomen zoals constipatie. Daarnaast wordt er ook geconcludeerd dat vezelrijk eten het makkelijker maakt voor je lichaam om voedingsstoffen op te nemen. Acai bessen zijn geweldig voor een detox en kan je gezond en fit houden!

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met