5 Voordelen Van Groene Koffie

De meeste mensen zijn bekend met ‘normale’ koffiebonen, maar hoe zit het met groene koffiebonen? Dit zijn de niet-geroosterde versies en hebben als gevolg daarvan veel meer gezondheidsvoordelen waar jij van kunt profiteren. Wanneer ze worden geroosterd, verliezen ze veel van hun nuttige voeding en ook chlorogeenzuur. Dus, wat zijn de gezondheidsvoordelen van groene koffiebonen? In dit artikel lees jij 5 voordelen van groene koffie!

 1. Gewichtsverlies

  Keep Hydrated

  Waarschijnlijk de meest bekende van de voordelen van groene koffie is gewichtsverlies. Groene koffie is rijk aan een stof genaamd chlorogeenzuur. Dit is de belangrijkste stof in de ongebrande bonen die gewichtsverlies ondersteunt, omdat het helpt om jouw metabolisme te bevorderen. Dit betekent dat je lichaam meer suiker (of glucose) verbrandt voor energie in plaats van het op te slaan als vet. Het chlorogeenzuur kan ook helpen bij het verbranden van bestaand opgeslagen vet. Kortom, een win-win!

 2. Balanceert Suikerwaardes

  Keep Hydrated

  Een ander voordeel van groene koffie in verband met het voedsel dat we eten, is helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Er wordt gezegd dat het chlorogeenzuur in groene koffie de opname van koolhydraten kan helpen verminderen, wat leidt tot een verlaagde bloedsuikerspiegel en insulinepieken. Het is ook waar dat groene koffie kan helpen bij het verminderen van vetophoping en insulineresistentie, waardoor ook de opname van glucose wordt verminderd. Dit is vooral erg goed voor mensen die lijden aan hoge bloedsuikerspiegels, voornamelijk voor mensen die veel risico lopen op diabetes type 2.

 3. Voorziet je van Natuurlijke Energie

  Keep Hydrated

  Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen koffie drinken, is de cafeïne en de daaruit voortvloeiende energieboost. Nou, dit is niet anders als het om groene koffie gaat! Hoewel het niet zoveel cafeïne bevat als de geroosterde bonen, kan groene koffie je toch voorzien van belangrijke energie. Energie uit cafeïne blijkt veel voordelen te hebben voor het lichaam, waaronder verbetering van de cognitieve en mentale functie, focus, atletische prestaties en zelfs bloeddruk.

 4. Anti-Age

  Arm Exercises

  Wist jij dat chlorogeenzuur een antioxidant is? Groene koffie kan ook goed zijn voor de huid en helpen om het verouderingsproces te vertragen. Zo kan het helpen bij rimpelvorming en kraaienpootjes rond de ogen. Bovendien kan groene koffie helpen bij het verminderen van roodheid die wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan zonlicht en beperkt het lichtschade die kan leiden tot een verouderende huid. Daarnaast wordt ook geconcludeerd dat cafeïne in de bonen van nature het verouderingsproces vertragen.

 5. Beschermt je lichaam

  Keep Hydrated

  Dankzij de antioxidanten die in groene koffiebonen worden gevonden, kan het ook op cellulair niveau het lichaam van binnenuit beschermen. Antioxidanten bestaan om de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Deze kunnen ontstaan zijn door vervuiling, roken, uv-straling en zijn in andere gevallen ook erg lastig te vermijden. Dit is waar groene koffie kan helpen, omdat de antioxidanten werken om deze vrije radicalen te neutraliseren en om schade te voorkomen.

Overzicht

Groene koffie is echt een geweldig superfood en uitstekend als je wat wilt afvallen en je lichaam van binnenuit wilt verzorgen. De beste manier om dit superfood in je dieet te integreren, is in de vorm van een natuurlijk groene koffiesupplement. Zorg ervoor dat je er in ieder geval één kiest die sterk is, gemaakt is van puur groene koffieboonextract en geen extra verborgen ingrediënten bevat. Ga voor puur natuur, zo behaal jij de beste resultaten!

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met