maandag - vrijdag | 11.00 - 16.00

Acai

De açai bessen komen oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid Amerika. Tegenwoordig is de acai bes bijna overal te vinden, van smoothie bowls tot poeders en capsules. De acai bes zit boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, vetzuren en vezels. Het is een bes waarvan de populariteit sinds 2004 enorm is toegenomen. De bes wordt vaak verwerkt in drankjes en energierepen. Acai wordt dan ook als een echte superfood gezien en is makkelijk te combineren in veel verschillende recepten. Een erg veelzijdige bes dus die jij kunt gebruiken in verschillende gerechten, smoothies en sappen. Bekijk hier ons aanbod aan acaibes-supplementen en verrijk je dieet met acaibes!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Een banner van Acai bessen met tekst over de gezonde stoffen in de bessen en schaaltje met de acai bessen er in

Wat zijn açai bessen?

Deze superfood is een mix tussen een druif en een bosbes. De açai bes is een klein, rood-paarse achtige vrucht die bestaat uit een cluster van zaadjes. Deze bessen worden geoogst van lange, dunne palmbomen die groeien in de Amazone van Zuid-Amerika. De açai bes bederft relatief snel, maar bevat vele voedzame kwaliteiten wanneer het vers is.

De smaak van de açai bes wordt beschreven als een mix van wilde bessen en chocolade. Wereldwijd kan de açai bes gevonden worden in grote supermarkten in de vorm van sap of thee. Omdat deze bessen snel bederven, is het lastig om ze vers uit de Amazone te krijgen.

De açai bessen kunnen tweemaal per jaar worden geoogst. De boeren klimmen dan de bomen in waar ze de bessen rondom de kruin van de boom verzamelen.

De naam ‘açai’ is een Portuguese vertaling van het Tupiaanse woord ‘Ïwaca’i,’ wat ‘fruit dat huilt of water afscheidt’ betekent. De palmbomen waaraan de açai berry groeit komen van nature voor in de moerassen van Centraal en Zuid-Amerika, aangezien deze gebieden voor het ideale klimaat zorgen voor deze bessen om te overleven.

Hoe worden deze boom en zijn fruit gebruikt?

Binnen de traditionele medicatie werd een açai bessen kuur voornamelijk gebruikt ter behandeling van diarree, parasitaire infecties, aambeien en maagzweren. Ook is de pulp van de açai bes regelmatig gebruikt ter behandeling van de lever en het zou het kunnen helpen bij de verlichting van menstruatiekrampen. Als voedingsmiddel wordt de açai bes vaak gemengd met zetmeelrijke wortels en gegeten als een pap.

Ook wordt de açai bes gebruikt als kleurstof en als bestandsdeel binnen de cosmetica en voor antirimpel crèmes en shampoos. En er zijn ook nog voedingssupplementen op basis van het açai bessen kopen, die zouden helpen bij het afvallen en gewichtsverlies.*

Slechts 15% van de açai bes is eetbaar. Het bestaat voornamelijk uit de schil en het vruchtvlees van de bes. De zaden worden weggegooid of gebruikt als veevoer.

What maakt een açai bessen kuur zo voedzaam?

Wat de açai bes zo voedzaam maakt, zijn de hoge concentratie antioxidanten. De schil en pulp van de açai berry hebben namelijk 10 keer zo veel antioxidanten als rode druiven. Daarnaast bevatten zij ook hoge concentraties aan ijzer, calcium, vezels en vitamine A. Het bevat ook het bestandsdeel resveratrol, wat niet alleen de bes zijn kleur geeft, maar wat ook het lichaam kan beschermen tegen vrije radicalen. Ook zitten er in de açai berry ook nog vele gezonde vetzuren, net zoals in olijfolie. Andere voedzame bestandsdelen zijn:*

Een witte tafel met daarop een schaaltje met acai bessen, besen poeder en een kom met acai pap
Antioxidanten:

Açai bessen hebben de hoogste concentratie aan antioxidanten van alle fruitsoorten. Deze antioxidanten zijn essentieel voor het beschermen van het lichaam tegen ziekten en zorgen ervoor dat het lichaam gezond blijft.

Paarse smoothie versiert met bramen, munt en een rietje
Goede Vetzuren:

Vetzuren zijn belangrijk om ons hart- en vaatstelsel goed te laten werken en kunnen ervoor zorgen dat ons denkvermogen in goede conditie blijft. Met name de omega vetzuren zijn belangrijk voor onze hersenen en maakt het belangrijk om regelmatig vis te eten.

Een tafel met daarop 2 glazen met acai bessen smoothie en wat losse bessen op de tafel
Vezels:

Vergeleken met andere voedingsmiddelen hebben açai bessen hebben enorm veel vezels in zich. Vezels zijn essentieel voor het goed functioneren van onze spijsvertering en zorgen ervoor dat alles goed blijft werken.

Schaaltje met acai yoghurt, een lepel, een aantal bananen en aardbeien
Mineralen en Vitaminen:

Açai bessen hebben de vitaminen A, B1, B2, B3, C en E in zich. Het is rijk aan kalium, magnesium, koper, calcium en zink. Al deze mineralen en vitaminen kunnen bijdragen aan een gezond functioneren van het lichaam.

Een tafel met met daarop een gesneden kiwi, een aantal bessen en een glas met een smoothie van acai bessen
Aminozuren en Proteïnen:

Er zitten 19 verschillende typen aminozuren in açai bessen. Deze aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen en daarmee kan lichaamsprocessen reguleren.

Hoe kan een açai bessen bijdragen aan jouw gezondheid?

De açai berry kan helpen tegen vele gezondheidsproblemen die samenhangen met gevolgen die hierboven beschreven staan. Essentiële vetzuren kunnen ervoor zorgen dat de huid goed gehydrateerd blijft. De açai berry bevat daarnaast ook vele mineralen, zoals kalium, mangaan, koper, ijzer en magnesium. Kalium is een belangrijk bestandsdeel voor vele lichaamsvloeistoffen en kan helpen bij de regulering van de bloeddruk.

Daarnaast is de açai bes ook rijk aan vitaminen, zoals vitamine C, B en K. Deze vitaminen kunnen de stofwisseling gezond houden, waardoor koolhydraten, proteïnen en vetten goed verwerkt worden. Krijg je bovenstaande voedingsstoffen nog niet binnen? Dan kan de açai bes dus een positief effect hebben op de gezondheid.

Een schaaltje yoghurt gemixt met acai bessen en wat granen erover heen
Gezond Hart:

Net zoals rode wijn kan de açai berry bijdragen aan een laag cholesterolgehalte in de bloedvaten. Dit komt vanwege de hoge concentratie aan antioxidanten in de bessen.

Een kom met granen en acai mouse met bessen en bramen erop
Bescherming tegen Schadelijke Organismen:

Mensen kiezen voor een açai bessen kuur om het lichaam te helpen bij het verdedigen tegen schadelijke bacteriën, virussen en andere organismen.

Een glas met acai bessen smoothie en een paar bananen op de achtergrond
Gewichtsverlies:

Zoals je een veel boeken tegenkomt is een gezonde levensstijl belangrijk voor een gewicht gewicht. Ga meer sporten en eet gezonde voeding om het vermogen om gewicht te verliezen te optimisaliseren. Acai bessen zijn niet vet, dus je kunt een normale portie prima toevoegen aan jouw voedingspatroon.

Een schaaltje met acai bessen mouse, bladeren en een lepel
Zorg Voor een Stralende Huid:

Vele cosmetica producten voor de huid bevatten al açai olie. De reden dat deze olie zo goed is voor de huid, is vanwege de hoge concentratie aan antioxidanten in de açai berry. Dit maakt van açai olie dan ook een natuurlijk alternatief voor chemische huidproducten die op de lange termijn wellicht de huid kunnen schaden. Brazilianen eten dan ook al eeuwen lang açai bessen om huidproblemen te verhelpen.

Een tafel met 3 schaaltjes acai bessen yoghurt versiert met wat bessen, frambozen en granen
Bevorderen van de Spijsvertering:

Het innemen van açai bessen kan bijdragen aan een goed werkende spijsvertering. De bessen hebben namelijk krachtige antioxidanten in zich zitten en zijn een rijke bron aan vezels. Deze bestandsdelen kunnen de darmen helpen bij het kunnen verwerken van binnenkomende voeding.

Tafel met een glas acai mouse, granen, bessen en frambozen met daarnaast een lepel
Verminderen van Irritatie:

Açai bessen bevatten eigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen van irritaties met betrekking tot ademhaling.

Een tafel met daarop een glas met daarin in acai bessen mouse, een lepel en een schaaltje met wat aardbeien en bananen
Beschermen van de Cellen:

Açai bessen kunnen bijdragen om de cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Uiteindelijk willen we dit allemaal zo veel mogelijk voorkomen omdat het ouderdomskwalen en – verschijnselen kan stimuleren.

Een grijze tafel met 2 glazen met daarin acai mouse en een schaaltje met paars poeder
Activeren van het immuunsysteem:

De Açai berry is zeer rijk aan vitamine C en draagt hierdoor bij aan het immuunsysteem.

Een schaaltje met acai bessen yoghurt, granen en een lepel
Tegen Veroudering:

Omdat de açai berry zeer rijk is aan antioxidanten, kan het de schade aan cellen door vrije radicalen verminderen. Hierdoor kunnen ouderdomsverschijnselen als rimpels en lijntjes wat worden vertraagd. Echter zullen we er op termijn toch allemaal aan moeten geloven.

Vrouw in bikini die geniet van een schaaltje acai yoghurt versiert met wat bananen en bessen
Geeft je Energie:

Omdat de açai bessen zo veel positieve gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben, kan het nemen van açai bessen helpen ter bestrijding van vermoeidheid en uitputting. Wanneer je behoefte hebt aan een boost, gebruikt dit poeder dan gerust om toe te voegen aan je shake / smoothie.

Een kom met acai pap versiert met witte chochola en granen met daarnaast een schaaltje met bessen
Betere Seks:

Omdat een açai bessen dieet de bloedcirculatie kan verbeteren, kan het helpen bij prestaties en lust.

Hoe effectief is de açai berry voor het afvallen

Het açai bessen kopen kan dus vele positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar met name als het gaat om een gezonde levensstijl, blinken deze bessen echt uit. Mannen en vrouwen die regelmatig açai bessen poeder kopen, merken dat het de eetlust kan afnemen. Doordat deze mensen minder behoefte hebben aan eten, wordt gewichtsverlies een makkelijker doel. Meer sporten en gezonder eten kan de stofwisseling verbeteren en een açai bessen dieet speelt daar op in.*

Waar kan ik açai bessen kopen?

De makkelijkste manier om de açai berry toe te voegen aan jouw dieet, is door middel van de supplementen van WeightWorld NL. Zo is er de Pure Açai van MaxMedix. Pure Açai is volledig gemaakt van extracten uit açai bessen, en helpt dus zowel je lichaam te reinigen, als het opgeslagen vet te verbranden. 2 capsules per dag zijn al genoeg om jou alle voordelen van de açai berry te geven voor een voordelige prijs.*

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.