maandag - vrijdag | 11.00 - 16.00

Gactiveerde houtskool

Wat is actieve kool? Activated charcoal wordt gemaakt door koolstof, bijvoorbeeld hout, te verbranden. De hoge temperatuur verwijdert als het ware de zuurstof en activeert de houtskool met stoom. Dit resulteert in wat wij kennen als actieve kool. Actieve kool is een sterk absorberende vorm van houtskool. Actieve kool staat tegenwoordig bekend als superfood met absorberende eigenschappen. Actieve kool draagt bij tot de vermindering van excessieve flatulentie na het eten door het innemen van 1 g ten minste 30 minuten vóór en 1 g kort na de maaltijd. Ontdek hier ons assortiment met actieve kool-supplementen. Wil je meer informatie lezen over actieve kool? Scroll dan eventjes verder door naar beneden en ontdek wat actieve kool nog meer voor je kan betekenen. Shop hier onze actieve kool-producten.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat is activated charcoal?

Activated charcoal is niet zomaar wat kool. Het is namelijk kool dat onder hoge temperaturen is verhit, zodat duizenden kleine poriën erin ontstaan. Hierdoor krijgt de kool sterke, absorberende krachten. Deze poriën in activated charcoal kunnen de gifstoffen in je lichaam absorberen wanneer je het inneemt. Aangezien het lichaam geen kool opneemt, kunnen deze gifstoffen dus via de kool het lichaam weer verlaten. Naast dat het kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen, kan het ook een tegenmiddel zijn bij vergiftiging. De kool kan het gif absorbeert en zo uit het lichaam leiden. Activated charcoal wordt dan ook al eeuwen gebruikt als detox; zowel in de ayurvedische als Chinese medicatie is het al lang populair.

Houdt er echter rekening mee dat vanwege de absorberende eigenschappen van activated charcoal pillen, het mogelijk wel effecten van medicijnen en andere supplementen kunnen beïnvloeden. Het kan namelijk ook de actieve bestandsdelen van deze middelen absorberen. Gebruik activated charcoal dus als een detox en raadpleeg bij twijfel een arts.

Er zijn talloze manieren waarop jij van activated charcoal gebruik kan maken, hieronder volgen een aantal suggesties:

Tanden bleken

Activated charcoal kan helpen tegen de verkleuring van tanden die ontstaat door het consumeren van koffie, thee, bessen. Het kan namelijk de plak op de tanden en andere resten in het gebit absorberen. Ook kan het een gezonde PH-waarde binnen de mond stimuleren omdat het gebit er schoner van kan worden.*

Om de tanden te bleken met kool, dien je de tandenborstel nat te maken en deze vervolgens door het koolpoeder te halen. Poets de tanden vervolgens zoals je dat normaal doet en besteed extra aandacht aan de plekken met de meeste verkleuring. Spoel vervolgens de mond met water.

Opgeblazen gevoel en winderigheid

Een van de voordelen van het activated charcoal kopen dat vaak gemist wordt, is dat het kan helpen tegen de opbouw van gassen in de maag en darmen. De kool bindt de gasvormende deeltjes namelijk aan zich en voorkomt zo dat zij kunnen bijdragen aan winderigheid en een opgeblazen gevoel.*

Om deze gasvorming te voorkomen, wordt aangeraden om ongeveer 500mg aan kool een uur voor een maaltijd in te nemen. Drink na de kool vervolgens een glas water, zodat de kool echt in de spijsvertering komt. Zo kan de kool zich makkelijk en snel binden aan de gasvormende deeltjes.

Kan alcoholvergifting en katers voorkomen

Activated charcoal absorbeert geen alcohol, maar kan wel helpen bij het verwijderen van andere gifstoffen die kunnen bijdragen aan alcoholvergifting. Alcohol wordt namelijk zelden zuiver geconsumeerd in plaats daarvan vaak gecombineerd met kunstmatige zoetmiddelen en chemicaliën. De kool kan helpen bij het verwijderen van deze toevoegingen.

Het tegelijkertijd innemen van kool en alcohol kan de alcoholpercentages in het bloed verlagen.* Zo kan het dus helpen tegen een mogelijke kater op de volgende dag. Het blijft natuurlijk het beste om te drinken met mate.

Kan schimmels tegengaan

Veruit de meeste mensen staan er niet bij stil, maar er kunnen schimmels binnen het lichaam ontstaan en groeien. Deze schimmels kunnen verantwoordelijk zijn voor lichamelijke klachten.

Deze schimmels worden voornamelijk veroorzaakt door waterschade binnenshuis, slechte ventilatie en vochtige kamers, zoals de bad- en waskamer. De kool kan de schimmels uit de spijsvertering halen en daarmee het lichaam van deze vervelende aandoeningen ontdoen.*

Waterzuivering

Een ander voordeel van kool is dat het water kan zuiveren. In water kunnen oplosbare afvalstoffen als chemicaliën, hormonen, en pesticiden zitten. Waterzuiveringsinstallaties over de hele wereld maken dan ook gebruik van kool in hun filters.

Het kan dus helpen om een tabletje kool in je glas water te doen voordat je het drinkt. Zo kun je van gifstoffen en chemicaliën ontdoen.

Noodmiddel tegen vergifting

Zoals hierboven al vermeld werd, activated charcoal kopen kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. De meeste organische bestandsdelen, pesticiden, kwik, kunstmest en bleekmiddel zullen allemaal geabsorbeerd worden door de poriën in de kool. Hierdoor kunnen deze gifstoffen minder goed worden opgenomen en daarmee sneller uit het lichaam kunnen verdwijnen. *

Activated charcoal pillen kunnen dan gebruikt worden bij acute vergiftiging of overdosis. Het kan een werking hebben op aspirine, opium, cocaïne en morfine.

Ook kan de kool helpen bij gevallen van voedselvergiftiging. Mocht je last krijgen van diarree of misselijkheid, kan een dosis activated charcoal kopen helpen om de symptomen te verminderen.* Het is belangrijk dat de kool gecombineerd wordt met genoeg water.

Gezonde huid

Activated charcoal kopen hoeft niet alleen in pilvorm te gebeuren. Het kan ook op de huid gesmeerd worden maar dan zal de werking van het product plaatselijker plaatsvinden.

Voor de behandeling van acne kun je kool mengen met twee theelepels aloé vera gel, vervolgens kun je dit mengsel over het gezicht smeren. Laat het vervolgens drogen en spoel het daarna af. De activated charcoal kan zich met de gifstoffen binden en het vuil in de huid absorberen. Dit kan helpen tegen pukkels.

Reinigt de spijsvertering

Activated charcoal pillen kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering door middel van het verwijderen van gifstoffen.* Door het verwijderen van de gifstoffen kan je de kans op lichamelijk klachten verminderen. En als je je goed voelt draagt dat natuurlijk weer bij aan zoveel meer positiviteit.

Omgevingsfactoren, zoals pesticiden in de voeding, chemicaliën in het water, en blootstelling aan schimmels, zijn een last voor het lichaam. Hierom kiezen sommigen ervoor om spijsvertering zo nu en dan te reinigen met als doel de algehele gezondheid te verbeteren. Voor een complete spijsvertering detox kun je 2 dagen lang voor iedere maaltijd 10 gram aan kool in.

Eet gedurende deze detox alleen maar organische groenten en fruit, biologisch vlees en wilde vis. Mocht je last krijgen van constipatie gedurende de detox, dan kan dat een teken zijn dat je niet genoeg water drinkt. Drink bij constipatie ieder half uur een glas warm water met een citroenschijf totdat de constipatie weg is.

Verouderingsverschijnselen verminderen

Activated charcoal pillen kan cellulaire schade aan de lever en de nieren voorkomen. Ook kan het goed functioneren van de adrenalineklieren stimuleren. Dit gebeurt doordat de kool kan bijdragen om het lichaam te reinigen van alle opgebouwde gifstoffen in het lichaam.

Ouder worden hoort natuurlijk bij het leven, maar dankzij de opbouw van gifstoffen in ons lichaam, worden we vandaag de dag sneller oud dan voorheen. Echter kunnen twee activated charcoal pillen per dag genoeg zijn om het lichaam te zuiveren en langer jong te houden.*

Wetenschappelijke resultaten over Actieve Kool

Europese Commissie EFSA heeft aangetoond dat geactiveerde kool een opgeblazen gevoel tegen kan gaan.

Conclusie

Activated charcoal kopen kan dus talloze voordelen opleveren voor de gezondheid. Verdiep je erin en ga er mee aan de slag om jouw lichaam beter te leren kennen en daar de gezondheidsvoordelen uit te halen.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.