Welzijn

Alles over Ashwagandha voordelen, doseringen, welke supplementen, bijwerkingen en meer

Aurthor Img

Hanne

Product expert

Date Img

29 Feb 2024

Alles wat je wilt weten over ashwagandha

In de afgelopen jaren is ashwagandha populairder geworden door een groeiend besef van de invloed van stress op onze algehele gezondheid en welzijn. Ashwagandha past perfect in deze trend omdat het een veilige en effectieve aanvulling op een gezonde levensstijl kan zijn. Maar wat is ashwagandha? Wat is de werking van ashwagandha?

En wat is de beste ashwagandha dosering? Ontdek tijdens het lezen van dit artikel zelf hoe ashwagandha je kan helpen een gezonde levensstijl te omarmen, terwijl we dieper ingaan op de werking en voordelen van ashwagandha.

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha, ook wel bekend als Withania somnifera, winterkers, of Indiase ginseng, is een kruidachtige plant inheems in delen van Azië, waaronder India, Nepal, China en het Midden-Oosten. Al duizenden jaren wordt ashwagandha gebruikt in Ayurveda, een traditionele kruidengeneeskunde afkomstig uit India. De wortels en bladeren van de ashwagandha plant worden gebruikt om een ashwagandha extract te maken die verschillende actieve bestanddelen bevat, zoals withanolides, alkaloïden en flavonoïden.

Ashwagandha stokjes en Ashwagandha poeder

Wat is de werking van ashwagandha en waar is ashwagandha goed voor?

De werking van ashwagandha komt voort uit de actieve bestanddelen die in de plant worden aangetroffen. Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ashwagandha. Deze onderzoeken zijn nog steeds aan de gang om een dieper inzicht te krijgen in hoe dit veelzijdige kruid diverse gezondheidsvoordelen kan bieden. Houd er rekening mee dat de ervaringen van mensen die ashwagandha gebruiken kunnen variëren. Dit zijn de belangrijkste voordelen van ashwagandha:

Ashwagandha…

  1. Wordt gebruikt bij ups en downs*
  2. Draagt bij aan de normale weerstand tegen stress*
  3. Heeft een adaptogene werking*
  4. Helpt bij geestelijke druk en inspanning*
  5. Heeft een gunstige invloed op het hart*
  6. Helpt lichaam en geest te ontspannen*

KSM-66: het hoogst geconcentreerde ashwagandha extract

Inmiddels ben je bekend met wat ashwagandha eigenlijk is en met de mogelijke voordelen die ashwagandha kan bieden voor je gezondheid. Je hebt misschien eerder de term KSM-66 gelezen of bent al een keer een supplement met ashwagandha KSM-66 tegengekomen. Maar wat is ashwagandha KSM-66?

KSM-66 staat voor een hoge kwaliteit ashwagandha extract waarbij het hele spectrum (full-spectrum) aan werkzame stoffen wordt onttrokken. Deze vorm is het hoogst geconcentreerde ashwagandha extract dat beschikbaar is op de markt. De naam KSM-66 verwijst naar het productieproces, waarbij de wortels van de plant worden gebruikt om een extract te produceren met moderne technieken die zijn ontworpen om de bioactieve stoffen van ashwagandha te behouden. KSM-66 bevat geen alcohol of chemicaliën, is biologisch beschikbaar en heeft een hoog gehalte aan withanolides. Dit ashwagandha extract wordt vaak geprezen vanwege de zuiverheid, de gestandaardiseerde concentratie van actieve bestanddelen en het productieproces, wat gericht is op het behoud van de bioactieve stoffen in ashwagandha.

Bij WeightWorld vind je zowel een ashwagandha KSM-66 supplement als een biologisch ashwagandha supplement. Ashwagandha wordt als biologisch beschouwd als het wordt geteeld zonder gebruik van synthetische chemicaliën, pesticiden, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s).

Ashwagandha: wanneer innemen?

Een dagelijkse ashwagandha dosering hangt af van het supplement dat je inneemt. We raden aan om een supplement met ashwagandha extract in te nemen bij een maaltijd en op een volle maag. Het moment waarop je ashwagandha inneemt, hangt af van het gewenste effect. Voor een ontspannen lichaam en geest* tijdens je slaap, kan je het supplement tijdens het avondeten innemen. Als je het beste effect van ashwagandha overdag wilt ervaren, neem je het supplement in tijdens je ontbijt. Onthoud dat het enkele dagen tot weken kan duren voordat je de effecten van ashwagandha merkt.

Meer informatie over de dosering van ashwagandha

Hoeveel ashwagandha per dag je mag innemen, hangt af van verschillende factoren. Onze supplementen bevatten hoge doseringen van ashwagandha extract die voldoen aan de dagelijkse aanbevelingen. Het gebruik van een supplement met ashwagandha is niet gevaarlijk en wordt als veilig beschouwd. Als je een te hoge dosering ashwagandha inneemt, kunnen er bijwerkingen optreden zoals misselijkheid, diarree, een opgeblazen gevoel of braken. Daarom raden we aan om je altijd aan de dagelijkse dosering ashwagandha te houden om bijwerkingen te voorkomen.

Ashwagandha: vergeet stress en vind balans

Na het lezen van dit artikel heb je een beter begrip gekregen van wat ashwagandha is en de voordelen van ashwagandha ontdekt. Ashwagandha is een krachtig en veelzijdig kruid dat verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden, variërend van een bijdrage aan de normale weerstand tegen stress* tot een gunstige invloed op het hart* en een hulpmiddel om je lichaam en geest te laten ontspannen*. Eén ding is zeker: het toevoegen van ashwagandha aan je dagelijkse routine is zeker geen onzin! In een wereld vol hectiek en stress, kan ashwagandha dienen als een hulpmiddel voor een ontspannen en gebalanceerde levensstijl. Ontdek nu zelf de voordelen van dit eeuwenoude wonderkruid met één van deze ashwagandha supplementen: ons biologisch ashwagandha supplement of ons ashwagandha supplement met KSM-66.

Aurthor Img

Product expert

Hanne

Met jarenlange ervaring en een passie voor voeding en gezondheid schrijft Hanne graag over alles wat haar interesseert op het gebied van fitness, slim eten en gezond blijven.

Andere interessante artikelen