Afrikaanse mango : alles wat je moet weten over het superfruit

Wat Is De Afrikaanse Mango?

De Afrikaanse mangovrucht komt uit de tropische wouden van Afrika en de Latijnse naam is Irvingia Gabonensis. De vochtigheid van het Afrikaanse bos biedt de ideale omgeving voor deze mango's om te bloeien en het wordt gelooft dat Afrikaanse stammen deze vrucht al eeuwenlang eten en daardoor mager zijn gebouwd.

Verschil tussen Afrikaanse Mango & Reguliere Mango

Afrikaanse mango is anders dan de andere mango’s. Het grootste deel van het fruitaanbod in de westerse wereld komt namelijk uit Brazilië, Mexico of China en behoort in een hele andere familie, de Mangifera. Er is een selectie van meer dan 400 verschillende mangovariëteiten op de markt en Irvingia gabonensis behoort tot een wilde soort die voorkomt aan de westkust van Afrika.

Afrikaanse Mango komt uit de Irvingiaceae-familie, terwijl gewone mango tot Mangifera behoort. De Afrikaanse Mango bevat veel vezels en eiwitrijk zaad.

Bron: National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine.

Hoe Werkt Afrikaanse Mango?

Je hebt wellicht al wel eens advertenties of blogs gezien die gaan over Afrikaanse Mango. Maar wat is nou precies de reden achter al die populariteit?

Volgens een artikel in ‘the Journal of Lipids in Health and Disease’ is de Afrikaanse Mango erg populair dankzij de mogelijkheid om je lichaamsvetpercentage en leptinegehalte te verminderen. De extracten van Afrikaanse Mango bevatten stoffen die bekend staan om het volgende:

 • Verhoog de stofwisseling en activeer een meervoudige aanval op de vetcellen
 • Remmen het lichaamsenzym dat lichaamsglucose omzet in vet
 • Verhoog de beschikbaarheid van Adiponectin; een hormoon dat het metabolisme beïnvloedt en helpt bij het reguleren van glucosespiegels
 • Reguleert Leptine; een hormoon dat de stofwisseling en de eetlust beïnvloedt, en stuurt een signaal naar het brein wanneer je geen honger meer hebt
 • Stimuleert de stofwisseling en onderdrukt de eetlust

Vanwege deze positieve werkingen wordt Afrikaanse Mango gebruikt in alternatieve medicijnen en ook in pillen, poeders en vloeistoffen die zijn gemaakt om gewichtsverlies te stimuleren. (1)

Afrikaanse Mango Voordelen

Als jij zoekt naar een fruit dat je voorziet van energie, vrije radicalen bestrijdt en je lichaam ontgift, dan is Afrikaanse Mango zeer geschikt. Hier zijn 10 extra voordelen van Afrikaanse Mango:

 1. Stimuleert gewichtsverlies

  Volgens een onderzoek gepubliceerd door het National Center for Biotechnology Information, meldden 208 deelnemers die vier tot tien weken een Afrikaans mangodieet volgden, significante veranderingen in hun gewicht. (2)

 2. Reinigt het verteringsstelsel

  Afrikaanse Mango bevat enzymen die gunstig zijn bij de afbraak van eiwitten. Deze mango is vezelig van aard en stimuleert de spijsvertering en helpt bij ontgifting en eliminatie.

 3. Rijk aan verschillende voedingswaarden

  Bewerkt voedsel in westerse diëten bevatten vaak additieven die ervoor zorgen dat de voedingsstoffen minder goed opgenomen kunnen worden. Afrikaanse mango zit boordevol essentiële vitaminen en stoffen die goed zijn voor jouw lichaam.

 4. Voor een gezonde huid en stralend haar

  African Mango zit boordevol huidvriendelijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A en vitamine C, die beide belangrijk zijn voor het herstel van huid en haar. Afrikaanse Mango bevat ook vitamine E, die ook geweldig is voor het verbeteren van de huidtextuur en haargroei.

 5. Voor je gezichtsveld

  Afrikaanse Mango zit boordevol 25 verschillende carotenoïden en is een krachtig voedingsmiddel dat kan helpen je gezichtsvermogen scherp en functioneel te houden

 6. Alkaliseert het lichaam

  Met een hoog gehalte aan appelzuur, wijnsteenzuur en sporen van citroenzuur kan Afrikaanse Mango behulpzaam zijn bij het in stand houden van de alkalireserve van het lichaam.

 7. Afrikaanse mango helpt het cholesterolgehalte te verlagen

  De Afrikaanse mango is rijk aan vezels en van nature rijk aan pectine en vitamine C. Bovendien werkt het om je cholesterol te verlagen.

 8. Geheugen en concentratie

  African Mango bevat glutaminezuur dat helpt bij het stimuleren van energie en het in leven houden van cellen.

 9. Rijk aan IJzer

  Omdat Afrikaanse mango een goede natuurlijke bron van ijzer is, kan het erg goed zijn voor mensen die aan bloedarmoede lijden.

 10. Voor immuniteit

  Vitamine C is een belangrijke bron voor immuniteit en African Mango heeft een grote hoeveelheid ascorbinezuur die je immuunsysteem kan bevorderen. Het geeft je bijna 75% van de aanbevolen waarde die je lichaam dagelijks nodig heeft.

Hoe Neem Je Afrikaanse Mango? - Suppletie, Poeder of Vloeibaar?

Vloeistoffen bevatten vaak de extracten van een enkel ingrediënt in een waterbasis en sommige vloeistoffen worden dusdanig verdund dat er geen ingrediënten in actief blijven. Poeders hebben wellicht net Irvingia-zaad gemalen, maar supplementen kunnen synergetisch worden geformuleerd met andere ingrediënten voor een gerichte werking.

Afrikaanse mango is makkelijk in je dieet te implementeren en perfect voor sportliefhebbers. Alle extra vezels helpen de spijsvertering te bevorderen en helpen ook een paar extra kilo's kwijt te raken! Raadpleeg altijd je arts voordat je supplementen slikt, om er zeker van te zijn dat de chemische samenstelling past bij je dieet en levensstijl en dat je geen allergische reacties krijgt.

Conclusie

Het is bewezen dat het extract van het Afrikaanse Mango-zaad gewichtsverlies stimuleert, dus streef naar een marktleidende formule die 5000 mg kracht biedt in elke portie, om zoveel mogelijk voordelen te ervaren. Zoek naar GMP-certificering en of het glutenvrij en veganistisch is, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Vermijd onnodige vulstoffen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Een supplement van deze kwaliteit kan optimaal zijn voor je prestaties in de gym!

Bronnen:

Andere interessante artikelen

Delen met