*De resultaten van onze producten verschillen per individu. Bekijk de disclaimer hier.

 • Laagste prijs garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis levering vanaf €50

  Verzonden door PostNL

 • Webshop Keurmerk

  Sinds 2017

 • Bescherming van klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig bij ons

Rubriek afbeelding voor Baobab

Baobab

Wat is baobab?

Baobab is een van de oudste boomsoorten op aarde en wordt ook wel 'apenbroodboom' genoemd. Hij groeide al op deze planeet nog voor de continenten van elkaar splitsten. Vandaag de dag groeit deze boom voornamelijk in Afrika. Dankzij zijn lange evolutionaire geschiedenis, heeft de baobab boom vele belangrijke eigenschappen ontwikkeld. Zo zijn de wortels van de boom zeer goed geworden in het opslaan van water en vandaag de dag kan baobab onder zelfs de slechtste omstandigheden blijven voortbestaan. Al eeuwen maken nomadische stammen dan ook gebruik van de baobab als waterbron gedurende periodes van droogte.

Hoge voedingswaarde

De vrucht van de apenbroodboom is een essentiële bron van voedingsstoffen voor vele woestijnbewoners en nomaden. Deze vrucht is dan ook zeer rijk aan vele mineralen, aminozuren, antioxidanten en vitaminen.

Baobab heeft een enorme hoeveelheid aan mineralen in zich, en het toevoegen van de apenbroodboom vrucht aan jouw maaltijden zal ervoor zorgen dat jouw lichaam hoge concentraties calcium, koper, ijzer, magnesium, kalium en zink binnenkrijgt. Deze mineralen zijn verantwoordelijk voor honderden processen binnen het lichaam. De apenbroodboom vrucht kan dus een bijdrage leveren aan een goede gezondheid.*

Hoe helpt baobab poeder de gezondheid?

In Afrika wordt de apenbroodboom vrucht al eeuwen gebruikt ter behandeling van allerlei kwalen, waaronder koorts, malaria en problemen met de spijsvertering. Buiten Afrika is deze vrucht echter lange tijd onbekend gebleven, maar daar is recentelijk verandering in gekomen. Nu komt er meer en meer wetenschappelijk onderzoek over de baobab naar boven over de hoge voedingswaarde en medische eigenschappen van baobab. Mensen van over de hele wereld beginnen dan ook interesse te tonen in deze nieuwe superfood. Baobab poeder gemaakt van gedroogd fruit en baobab zaden zijn maar een paar voorbeelden van hoe baobab nu buiten Afrika verkrijgbaar is.

De voordelen van de gezondheid van baobab poeder en zijn verse evenknie, komen van de hoge concentraties aan vitamine C die er in de apenbroodboom vrucht zitten. 100 gram baobab pulp bevat meer dan 500 milligram aan vitamine C. Dit staat gelijk aan 10 maal de hoeveelheid vitamine C in een soortgelijke hoeveelheid sinaasappelen. Sterker nog, de apenbroodboom vrucht wordt zelfs gerekend tot de beste bron van vitamine C ter wereld, met slechts een paar andere vruchten – zoals kakadu pruimen, camu camu, acerola, en rozenbottels – die in de buurt komen van een soortgelijke hoeveelheid vitamine C.

Voordelen voor de huid

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn vaak het sleutelingrediënt in antirimpel crèmes. Of vitamine C nu komt uit voeding of voedingssupplementen, het kan het lichaam helpen met de productie van collageen en elastine. Deze twee belangrijke proteïnen geven de huid zijn structuur en elasticiteit. Naast de hoge concentratie aan vitamine C bevat de apenbroodboom vrucht ook vele antioxidanten. Deze antioxidanten helpen verder met het versterken van de huid. Antioxidanten kunnen de vrije radicalen die schade brengen aan de cellen van het lichaam neutraliseren. Deze vrije radicalen kunnen de kans op ziekten, aandoeningen en ouderdomsverschijnselen verhogen.*

Hart- en vaatziekten

Hart en vaatziektes is iets waar de meeste in Nederland wel bekend mee zijn. Hierdoor proberen mensen de risico voor hart en vaatziektes in kaart te brengen. Een gezond eetpatroon en voldoende beweging kom je dan al snel tegen op de lijst om de risico's te verminderen. Voedingsmiddelen die het lichaam voorzien van veel vitamine C, kunnen daarom daar een mooie toevoeging aan bieden.*

De voordelen van de baobab vrucht*

Kan meer energie geven
dankzij vitamine C in de baobab poeder. Heb je een vitamine gebrek? Dan kun jij je futloos voelen. Als je dit aanvult kan je jezelf weer beter gaan voelen. Hierdoor krijg je meer energie en kan je met sporten aan de slag gaan om calorieën te verbranden.

Ondersteun het immuunsysteem
Baobab poeder bevat 6 keer zo veel kalium als bananen. Kalium kan belangrijk zijn voor een goed immuunsysteem. In het bijzonder als je veel koffie, cola of alcohol drinkt en veel zoutige voedingsmiddelen consumeert.

Natuurlijke moisturiser
Een schep baobab poeder in een glas water kan voldoende aanvulling zijn om de gehele dag gehydrateerd te kunnen blijven.

Rijk aan ijzer
Baobab is rijk aan ijzer en het poeder kan dan effectief zijn voor het hoog houden van het ijzergehalte in het lichaam. Dit kan dan weer bijdragen aan een energieke en actieve dag.*

Een natuurlijke detox

De lever is verantwoordelijk voor het reinigen van het lichaam en het verwijderen van gif- en afvalstoffen, zoals de restproducten van de spijsvertering. De lever kan dit echter niet goed doen wanneer deze niet gezond is. Wanneer de lever regelmatig blootgesteld wordt aan gifstoffen, zoals sigarettenrook, chemicaliën, alcohol en andere substanties, kan de lever beschadigd raden en daarmee de reinigende kracht afnemen. Gelukkig zijn er vele voedingsmiddelen en producten op de markt waarmee jij de lever weer gezond krijgt. *

De vele antioxidanten en aminozuren in de apenbroodboom vrucht zouden ertoe kunnen bijdragen dat de cellen beter gaan functioneren dan voorheen. Het blijft natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw huidige situatie en waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Hoe smaakt baobab?

Deze vrucht heeft een licht pikante smaak die perfect past bij andere fruitsmaken. Hierdoor kan de Baobab makkelijk toegevoegd worden aan een energiedrankje. Baobab poeder heeft echter een meer notige smaak.

Hoe gebruik ik baobab?

Mocht je geen baobab fruit ter beschikking hebben, kan je ook superfood supplementen gebruiken. Zo is baobab te vinden een voedzame repen of in mixdranken. Je kunt bijvoorbeeld baobab poeder toevoegen aan een smoothie met bessen, vanille of chocolade. Je kan het ook combineren met yoghurt en havermout.

De baobab is veilig voor gebruik, maar het is toch beter voor de lange termijn om eerst een arts te raadplegen voordat je een baobab supplement gebruikt. Doet dit vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen neemt of last hebt van een medische aandoening.

Waar kan ik baobab bestellen?

De apenbroodboom vrucht kan dus bijdragen aan de gezondheid; het kan je extra vitamine C geven en een flink boost aan mineralen geven. Baobab poeder kan een waardevolle bijdrage leveren aan een dieet als je een tekort van deze voedingsstoffen hebt. Kijk dus ook eens rond op WeightWorld NL, om te zien wat voor baobab producten wij verkopen.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.