Begin het jaar goed met een detox

Een detox voor het nieuwe jaar

We zijn bijna aan het einde van het jaar en dus wordt het weer tijd voor goede voornemens. Ongetwijfeld zal gezonder leven daar een belangrijke rol in spelen. Het kan dus een goed idee zijn met een detox te beginnen om zo het nieuwe jaar een goede start te geven. Een detox betekent echter niet dat jij jezelf moet uithongeren, wat kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en een onvolledige detox. Er zijn daarentegen vele gezonde methoden om het lichaam te reinigen van gif- en afvalstoffen. Hieronder volgen een aantal tips voor de beste detox kuur.

Vermijd vlees en eet plantaardig

Het eten van vlees – en dan met name rood vlees – kan ervoor zorgen dat je genoeg ijzer en proteïnen binnenkrijgt. Maar het verteren van vlees vereist meer energie dan het verteren van plantaardige voedingsmiddelen en het verwijderen van vlees uit je dagelijkse dieet kan ervoor zorgen dat je meer voedingsstoffen haalt uit de andere producten die je eet. Het helpt daarnaast ook bij de vertering en zal je meer energie geven. Het hebben van extra energie zal het mogelijk maken om meer te sporten en dat ook voor langere tijd vol te houden. Sporten is namelijk de sleutel tot een geslaagde detox, aangezien zweten helpt bij het elimineren van gifstoffen uit het lichaam.

Het is dus belangrijk dat vleesproducten vervangen worden door fruit en groenten. Goede keuzes vanuit deze categorieën zijn artisjok, paardenbloemen, spinazie, appels, peren, bananen, quinoa, pepers, aardappelen en wortels. Het is het beste om groenten en fruit rauw of gestoomd te eten voor een detox.

Voeg vezels toe

Vasten en het nemen van darmreinigers zijn niet de meest effectieve methoden om het lichaam te reinigen; deze methoden kunnen zelfs irritatie en schade veroorzaken aan de darmen. In plaats daarvan kan je beter de hoeveelheid vezels die je inneemt verhogen. Door het verhogen van de vezelinname, wordt het makkelijker voor jouw lichaam om voedingsmiddelen snel door de darmen te laten bewegen en snel opgebouwde gifstoffen te verwijderen.

Een goede detox cocktail

Een combinatie van citroensap, water en cayennepeper is wellicht niet ieders idee van een smakelijk drankje, maar het is desalniettemin een krachtige combinatie. Citroensap stimuleert namelijk de lever om aminozuren te produceren die de gifstoffen uit het lichaam drijven en cayennepeper kan het lichaam helpen zichzelf te reinigen door middel van het afbreken van al het opgebouwde slijm in het lichaam. Meng deze ingrediënten met heet water of groene thee voor de beste resultaten.

Ontspan jezelf

Een goede detox kan alleen echt werken wanneer zowel het lichaam als de geest vrij van stress zijn. Stress zorgt er namelijk voor dat gifstoffen zich opbouwen in het lichaam waardoor het ook moeilijker wordt om deze er vervolgens weer eruit te krijgen. Maak er dus een gewoonte van om diep en bewust in te ademen, regelmatig aan yoga te doen en veel te mediteren. Ook kan een ontspannende massage van tijd tot tijd helpen het lichaam goed te reinigen.

Neem een detox thee

Er zijn verschillende soorten detox thee op de markt die meestal gemaakt zijn van theebladeren met geneeskrachtige kruiden. De gemeenschappelijke ingrediënten in deze detox thee zijn onder andere paardenbloem, senna en yerba mate. Een detox thee helpt de nier- en leverfuncties te verbeteren door schadelijke stoffen uit je lichaam te verwijderen. Terwijl dit gebeurt, kan je ook een goede gezondheid en gewichtsverlies ervaren. De eigenschappen van de antioxidanten in detox thee helpen je om je metabolisme te versnellen en het cholesterolgehalte omlaag te brengen, wat allebei bijdraagt aan een betere gezondheid.

Neem bijvoorbeeld de Örtte Skinny Tea. De Örtte Skinny Tea is een natuurlijke formule en daarom ook vrij van enige chemische toevoegingen. Deze detox thee kan je gewichtsverlies inspanningen verhogen door je stofwisseling een boost te geven en je te helpen met het verbranden van vet. In de tussentijd kan de Örtte afslankthee helpen je eetlust te onderdrukken en je fysieke prestaties te verbeteren.

Afsluitend

Begin het jaar dus goed met een gezonde detox om het lichaam en je dieet een goede kickstart te geven. Begin met het vermijden van vleesproducten en stap over op plantaardig, voeg veel vezels toe aan je dagelijkse dieet, zorg ervoor dat je genoeg ontspanning krijgt en drink om de zoveel tijd eens een detox thee of detox cocktail. Met deze detox methoden zal ook jij aan een gezond en vitaal nieuw jaar kunnen beginnen.

Andere interessante artikelen