Hoe krijg je een 4-pack?

Voor goed getrainde buikspieren kan het belangrijk zijn om de juiste producten aan te schaffen. Met alleen buikspieroefeningen zul je er niet voor zorgen dat je die buikspieren krijgt. De producten van WeightWorld NL maken het ook voor jou mogelijk om eindelijk de gewenste sixpack te krijgen.

Feiten en fabels over buikspieren

Over buikspieren wordt veel geschreven. Veel is daarvan waar, maar er zit helaas ook veel onzin tussen. Het is dan ook goed om te weten wat nu waar is met betrekking tot buikspieren. Om te voorkomen dat jij je geld verspilt aan producten die niet werken, zetten wij hier een paar feiten over buikspieren op een rij.

Fabel 1. Je krijgt pas buikspieren wanneer je buikspieroefeningen doet

In tegenstelling tot wat je wellicht denkt, zullen alleen sit-ups, crunches en apparaten je geen 4-pack of 6-pack geven. Iedereen heeft namelijk al buikspieren. Zonder buikspieren zou het bovenlijf namelijk niet overeind blijven en zou je in elkaar storten. De reden waarom niet iedereen echter een sixpack heeft, is omdat die buikspieren verstopt zitten onder een vetlaag. Voor zichtbare buikspieren moet je het vetpercentage omlaag brengen. Buikspieroefeningen zullen dit vetpercentage niet significant omlaag brengen. Wat welk werkt is om gezond te gaan eten, regelmatig aan cardio te doen en gebruik te maken van vetverbranders om van dat overtollige vet af te komen.

Een goede test om te kijken of je te veel lichaamsvet hebt, is door je vetrol op je heup tussen je duim en wijsvinger te houden. Als deze vetrol dikker is dan 1,25 centimeter, dan is dit waarschijnlijk de reden waarom je geen buikspieren hebt. Zit je echter onder de 0,75 centimeter, en er zijn nog steeds geen buikspieren zichtbaar, dan ben je de uitzondering op de regeling en hoef je slechts meer te sporten om meer zichtbare buikspieren te krijgen. Hiervoor dien je de buikspieren zwaar te belasten door middel van een buikspieroefening met zware weerstand. Kies een weerstand waarmee je 8 tot 10 repetities kan maken. Doe hier vervolgens 3 setjes per dag van en je zal snel zichtbare buikspieren hebben.

Fabel 2 - Met slechts 6 minuten sporten per dag kun je zichtbare buikspieren krijgen

Voor het krijgen van buikspieren is het belangrijk om een laag vetpercentage te hebben. Workout programma's die maar 6 minuten duren zullen je niet genoeg uitdagen om echt vet te beginnen te verbranden. Geen van die 6 tot 8 minuten workout programma's zal ervoor zorgen dat je daadwerkelijk een sixpack zal krijgen.

Fabel 3 - Je kan lokaal vet verbranden

Om maar met de deur in huis te vallen, je kan niet bepalen waar je vet wilt verbranden in je lichaam en het is dan ook niet mogelijk om met bepaalde oefeningen specifieke 'probleemgebieden' aan te pakken. Als je van het vet rondom de heupen of buik af wilt, dan zul je minder en gezonder moeten gaan eten en meer cardio oefeningen moeten gaan doen. Hierdoor zal de totale hoeveelheid vet in het lichaam langzaam verdwijnen. Waar dit vet als eerste zal verdwijnen, verschilt per lichaam. Net zoals het per lichaam verschilt waar het vet wordt opgeslagen wanneer je aankomt, zo zal het ook per lichaam verschillen waar het eerste vet zal verdwijnen. Hier valt niets aan te doen. Verspil dus niet je tijd met eindeloze buikspieroefeningen voor buikspieren, aangezien deze oefeningen er niet voor zullen zorgen dat er meer buikvet verbrandt. In plaats daarvan kan je beter gewoon intensief en veel trainen zodat het vetpercentage in het hele lichaam omlaag gaat.

Fabel 4 - Je moet speciale oefeningen doen voor de onderste buikspieren

Mensen die gezond leven, regelmatig bewegen en zichtbare buikspieren hebben, willen nog wel eens klagen dat niet alle buikspieren zichtbaar zijn. Zo kan het zijn dat wel de bovenste vier buikspieren wel zichtbaar zijn, maar de onderste twee niet. Helaas is er niets wat je hieraan kan doen. Er zijn geen speciale oefeningen waarmee je alleen het vet aan de onderkant van de buik kan verbranden. Als je van een 4-pack naar een 6-pack (of zelfs een 8-pack) wilt gaan, dan zal je gewoon moeten blijven doorgaan met het verlagen van het complete vetpercentage van het lichaam. Dit betekent dus gezond eten, regelmatig cardio-oefeningen doen en vet vermijden. De onderkant van de buik is een van de eerste plaatsen waar vet zich zal ophopen en het zal dan lastig zijn om die onderste buikspieren zichtbaar te maken. Ook mensen die verder slank zijn, kunnen er nog steeds moeite mee hebben om die onderste buikspieren zichtbaar te maken. Het is dan ook niet vreemd als het je niet lukt om een perfecte sixpack te krijgen.

Andere interessante artikelen