Hoe jij jouw darmen op natuurlijke wijze reinigt

Een Colon Cleanse voor de darmen is de ideale manier om endeldarm te reinigen van vastzittende resten, en mogelijke afval- en gifstoffen. Colon Cleanses zijn ook een ideale methode om een natuurlijke detox aan het lichaam te geven. Met het kopen van een Colon Cleanse op WeightWorld NL, zal je een natuurlijk en effectief product krijgen.

Banner colon cleanse - Een rode smoothie met gedroogd fruit en als tekst reinigt de darmen voor een gezonde detox

Wat is een colon cleanse?

Colon Cleanse is een Engelse benaming voor een darmreiniging/spoeling. De darmen worden met een colon cleanse op een intensieve manier schoongemaakt. Het doel van een Colon Cleanse is het wegspoelen van afvalstoffen uit de darmen. Colon Cleanses helpen het lichaam zich te ontdoen van bacteriën en giftstoffen en ze reinigen de spijsverteringskanaal en ondersteunen zo een goede spijsvertering.

Wanneer heb ik een Colon Cleanse nodig?

De darmen spelen een grote rol in de spijsvertering. De dikke darm, ook wel de Colon genoemd, zorgt ervoor dat vocht, zout, vitaminen en voedingsstoffen uit het voedsel, dat niet verteerd kon worden in de dunne darm, wordt onttrokken. Echter, wanneer de dikke darm niet goed functioneert begint het ook giftstoffen en slechte bacteriën op te nemen in het lichaam, in plaats van dezen te elimineren. Door de opname van gifstoffen en slechte bacteriën kunnen de darmwanden raken met gehard slijm of slechte bacteriën, waardoor het lichaam moeite krijgt met het verteren van voedsel en de opname van voedingsstoffen. Hierdoor kan je verschillende klachten ervaren, zoals constipatie, hoofdpijn, flatulentie, een opgeblazen gevoel, gewichtstoename en vermoeidheid. Indien je al een langere periode last hebt van een of meerdere van deze klachten, en de oorzaak hiervan niet precies weet te herleiden, is het verstandig om een colon cleanse te overwegen.

Verschillende typen Colon cleanses

Er zijn verschillende manieren om een colon cleanse te ondergaan. Zo kan je ervoor kiezen om een specialist in te schakelen die bij jou een behandeling kan uitvoeren, zo kan je een dieet toepassen, en je kunt een colon clean kopen die je in je levensstijl kunt implementeren. Om een idee te geven wat de mogelijkheden van colon cleanses zijn, worden een aantal mogelijkheden uiteengezet.

Water wat in de lucht is gegooid op een witte achtergrond
Colonhydrotherapie

Een Colonhydrotherapie is een behandeling waarbij de dikke darm over de gehele lengte wordt gereinigd met gezuiverd water. Deze behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een machine die water door de dikke darm spoelt. Er wordt een canule, een holle buis, aangebracht in het lichaam en daarop wordt de afvoer- en invoerslang aangesloten. Hierna wordt er gefilterd water door de dikke darm gespoeld dat er voor zorgt dat afvalstoffen zacht worden en langzaam losweken van de darmwanden, waardoor de dikke darm effectief wordt gereinigd.

Een salada met sla, tomaat, rode uien en paprika en een vork met daarop wat sla en een stuk tomaat
Colon Cleanse Dieet

Met de juiste voeding en het drinken van genoeg water, kan je zelf een colon cleanse uitvoeren. Voedingsmiddelen die een positieve werking hebben op het spijsverteringsproces, zijn vezelrijke producten, gefermenteerde voeding, en groene groente. Vezelrijke producten worden niet verteerd, maar zorgen ervoor dat al het voedsel wordt meegenomen in plaats van dat het blijft hangen. Gefermenteerde voeding bevat bacteriën die ervoor zorgen dat bepaalde voedingstoffen opgenomen worden, en dezen zorgen ervoor dat bepaalde giftstoffen verdreven kunnen worden uit het lichaam. En groene groenten zijn goed voor het spijsverteringsproces vanwege chlorophyl. Dit bestanddeel helpt bij het reinigen van je darmen en verzacht het weefsel in het darmkanaal.

Een houte lepel met daarin en er naast meerdere transparante capsules met licht bruin poeder erin
Een Colon Cleanse Kopen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een colon cleanse te ondergaan met behulp van capsules. Er zijn verschillende producten op de markt die ontwikkeld zijn om jou te helpen bij spijsverteringsproblemen. Een colon clean kopen kan ook via WeightWorld NL.

De werkzame ingrediënten in een Colon Cleanse

Er zijn verschillende ingrediënten die een goede werking hebben bij Colon Cleanses. Onderstaand worden een aantal ingrediënten weergegeven met een korte uitleg over de positieve werking van het ingrediënt bij een Colon Cleanse:

Aloë vera: Aloë Vera staat bekend om haar reinigende voordelen. De anthrachinon-glycosiden en aloe-emodin van de Aloë Vera werken als een effectief en natuurlijk colon reinigingsmiddel. Cape aloë is een van de sterkste kruiden om de dikke darm te stimuleren. Het kan Cape Aloë de aanmaak van lymfocyten kan stimuleren. De lymfocyten zijn onder andere belangrijk voor de fibroblast cellen in de huid en bindweefsel. Het kan dus ook het weefsel in het darmkanaal helpen verzachten en genezen.*

Senna blad extract: Senna staat algemeen bekend als een laxeermiddel en kan dienen als een korte behandeling bij constipatie. Het blad kan ook helpen bij aambeien, anale kloven, of na een operatie aan de buik, anus, of rectum. Senna helpt ten eerste bij constipatie door de hoeveelheid water en elektrolyten te verhogen in de darmen, en ze werken ook door het stimuleren van de darmspieren. In Europa is Senna zowel over de toonbank te verkrijgen als via een doktersrecept.

Cascara: De effectieve bestandsdelen uit de cascara plant stimuleren de peristaltische bewegingen van de dikke darm. Dit zijn de krachtige, golfachtige samentrekkingen die het voedsel als het ware door de darmen leiden. De belangrijkste actieve bestanddelen uit de cascara plant zijn aloë-emodin, cascarisides A en B en emodin. De cascara plant helpt als het ware het spijsverteringsproces te versnellen en helpt de stoelgang verzachten. Doordat het spijsverteringsproces wordt versneld, krijgt het lichaam minder tijd om vloeistoffen op te nemen en hierdoor ontstaat er een zachtere en meer vloeibare ontlasting.

Appel pectine: Appel pectine kan worden gebruikt om het lichaam te ontdoen van ongewenste metalen en giftstoffen, en heeft het vermogen om spijsverteringsstoornissen mogelijk te verhelpen. Appel pectine kan een gel in het lichaam aanmaken die ervoor zorgt dat gifstoffen zich binden aan water, waardoor deze afvalstoffen worden verwijderd uit het lichaam. Het is daarnaast een goede bron van oplosbare vezels.

Heemst: Heemst is een plant die rijk is aan slijm en kleverig wordt zodra het in aanmerking komt met vocht. Dit zorgt ervoor dat heemst een verzachtende werking heeft en kan dienen als bescherming in het maagdarmkanaal. De plant wordt in colon cleanses gebruikt om ontstekingen en irritatie in de darmen te behandelen. Actieve bestanddelen van de heemst zijn grote koolhydraatmoleculen die zorgen voor de slijm met de verzachtende werking. Naast een positieve invloed op het spijsverteringskanaal, staat heemst ook bekend om het verlichten van nierproblemen, infecties van de urinewegen, en externe huidwonden.

Schillen van zaden: De schillen van zaden zijn rijk aan oplosbare vezels en ze kunnen gebruikt worden om bij irritatie van de constipatie of de spijsverteringsproces dit gebied te verlichten. Wanneer dit bestanddeel in aanmerking komt met water, neemt het toe in volume waardoor de colon gestimuleerd wordt het voedsel sneller door het darmkanaal te vervoeren.

Een handje vol bruine pitjes neergelegd op een witte achtergrond
Lijnzaad

Is verwerkt omdat het een positief effect op de darmflora kan hebben.*

Een hele klein plant in de vorm van een aloe vera plant
Aloë Vera

Kan de darmfunctie verlichten.*

Een hoopje groene sprietjes van een plant op een witte achtergrond
Luzern

Kan helpen bij het kalmeren en reinigen van de spijsvertering.*

Vijf kleine groene muntblaadjes op een witte achtergrond
Pepermunt

Is verwerkt om de darmfunctie te ondersteunen.

Een hoopje groen poeder neergelegd op een witte achtergrond - spirulina poeder
Spirulina

Is verwerkt omdat het de bloedcirculatie lan bevorderen. Onnodige bacteriën en gifstoffen kunnen daardoor verminder worden.*

Een afrikaanse mango neergelegd op een witte achtergrond
Mango

Kan een natuurlijk, laxeermiddel effect hebben om constipatie te voorkomen.*

Een hoopje gedroogde groene bladeren of planten, neergelegd  op een witte achtergrond
Venkel

Kan chronische buikpijn verlichten, de spijsvertering verbeteren en winderigheid verminderen.*

Bovenaanzicht van een doorzichtig glas met daarin yoghurt
Probiotische Yoghurt

Wordt gebruikt de spijsvertering te herstellen en reguleren.*

Een hoopje pitten van een plant of vrucht op een witte achtergrond
Venkelzaden

Verlichten van de constipatie en fungeren als een natuurlijke reiniging.*

Een glanzende, rode appel met een groen blaadje aan de steel
Biologisch Fruit

Appels, druiven, ananassen, papaya’s en kiwi’s zijn rijk aan vezels en vitaminen en worden als natuurlijke smeermiddelen voor de darmen gebruikt. Ze bevatten ook enzymen die kunnen bijdragen aan een regelmatige spijsvertering.*

Een hele gember met ervoor stukjes gesneden gember en een klein groen blaadje
Gember

Verlicht maag- en darmproblemen, zoals winderigheid, buikkrampen en een opgeblazen gevoel.*

Een handje vol verschillende soorten noten, neergelegd op een witte achtergrond
Noten

Reinigen en ontgiften het lichaam. Noten zijn rijk aan eiwitten en mineralen die zowel het hart als de spijsvertering gezond houden.*

Welke Colon Cleanse producten biedt WeightWorld NL aan?

WeightWorld heeft verschillende producten die een Colon Cleanse kunnen waarmaken. Deze producten bevatten krachtige ingrediënten zoals hierboven beschreven. De combinaties van ingrediënten maken ieder product uniek. Hieronder worden de Colon Cleanse producten, die WeightWorld aanbiedt, weergegeven:

MaxMedix™ Intensive Colon Cleanse detox supplement: De colon cleanse van MaxMedix™ zijn supplementen van hoge kwaliteit die eenvoudig zijn in te nemen. De supplementen kunnen het spijsverteringsproces bevorderen, helpen bij het reinigen van je darmen, en verminderen winderigheid, constipatie en een opgeblazen gevoel. Het betreft een 10-daagse behandeling.

Native Remedies® ColoFlush natuurlijke darmreiniger: De capsules van Native Remedies® voor een effectieve reiniging van de dikke darm. De colon cleanse kan bijdragen aan een gezond spijsverteringskanaal.

Native Remedies® Natural Moves laxeermiddel: Deze capsules zijn een uitkomst bij constipatie en daarnaast is het ontworpen om gif- en afvalstoffen te kunnen verwerken.

Voor een complete productbeschrijving raden we je aan de productpagina te bezoeken. De colon cleanses van Weightworld zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, waardoor zij veilig zijn voor inname. Om een allergische reactie te voorkomen is het altijd raadzaam om voor gebruik de ingrediënten lijst te controleren. Daarnaast adviseren wij om de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden.

Deze colon cleanse van MaxMedix is een supplement van hoge kwaliteit die eenvoudig is in te nemen. Dit supplement bevordert het spijsverteringsproces, helpt bij het reinigen van je darmen, en vermindert winderigheid, constipatie, en een opgeblazen gevoel. Het betreft een 10-daagse behandeling.

Wat kan ik verder doen?

Naast een colon cleanse is het verstandig om een aantal gewoontes aan te leren zodat de blinde darm ten allen tijde goed functioneert. Immers, voorkomen is beter dan genezen. Het is ten eerste belangrijk om voldoende water te drinken. Het wordt geadviseerd om dagelijks 2 liter water te drinken. Regelmatig water drinken geeft jouw lichaam het benodigde vocht om de afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt het drinken van water de peristaltische bewegingen te stimuleren in de darmen, die ervoor zorgen dat het voedsel door de darmen wordt geduwd.

Naast het drinken van voldoende water is het belangrijk dat het lichaam voldoende vezels binnenkrijgt. Vezels helpen het lichaam zich te ontdoen van giftstoffen op een natuurlijke manier. De vezels maken de ontlasting zacht en verbeteren de stoelgang. Voorbeelden van vezelrijke voedingsmiddelen zijn vers fruit, zoals appels en frambozen, verse groentes, zoals broccoli, en artisjokken, granen, bonen, noten en zaden.

Het drinken van appelsap, citroen sap, en rauwe groentesap is ook behulpzaam bij het behouden van een schone blindedarm. Ook het dagelijks eten van yoghurt schijnt goed te zijn voor de spijsvertering van het lichaam.

Allerlaatst is het belangrijk om voldoende te bewegen om obstipatie te voorkomen.

Banner colon cleanse - met tips voor een gezond lichaam zoals drink genoeg water, eet vezels en neem een colon cleanse

Colon Cleanse kopen bij WeightWorld NL

Je kan tegenwoordig eenvoudig en snel je Colon Cleanse kopen bij WeightWorld NL. Een Colon Cleanse kopen doe je door het product te selecteren dat je graag wilt bestellen. Je kan het product direct aan je winkelmandje toevoegen en de bestelling afronden, of je selecteert het product zodat je op de productpagina terecht komt en meer informatie over het product kunt werven.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met