Hoe je je lichaam kunt modelleren met kleding

Een slimming suit kan de ideale oplossing zijn wanneer je last hebt van onaantrekkelijke uitstulpingen op je lichaam. Gebruik corrigerende kleding om een glad en sexy figuur te krijgen. Corrigerende onderkleding kan onder ieder kledingtype worden gedragen en is dan ook geschikt voor iedere gelegenheid.

Wat is corrigerende kleding?

Corrigerende kleding zorgt ervoor dat je er slanker uitziet en ook een beter figuur krijgt. Een slimming suit kan gedragen worden onder jurken, werkkleding, jeans, en T-shirts. Vroeger zat corrigerende kleding vaak te strak of kreeg je onaangename uitstulpingen van vet. Slecht ontworpen corrigerende kleding kan dan ook slecht uitpakken. Zolang je het correct draagt zou een slimming suit relatief comfortabel moeten zitten.

Corrigerende kledingstukken kunnen op verschillende manieren het figuur corrigeren; het kan zowel zeer strak als licht dunnend zijn en je kan er ook voor kiezen kledingstukken te nemen die bepaalde probleemgebieden aanpakken, zoals de dijen, de billen, de buik of meerdere plekken tegelijkertijd. Het is dan ook belangrijk dat je goed weet wat voor je probleem je wilt aanpakken, voordat je corrigerende kleding koopt.

Kies de juiste corrigerende kleding

Bij het kiezen van shapewear kan het verstandig zijn om meerdere modellen en merken te proberen. Denk er bij het kiezen van corrigerende kleding ook over na bij wat voor kleding je het wilt dragen. Een paar lichaamsmetingen zijn ook belangrijk om te weten wat de juiste maten voor jou zijn.

Houdt er bij het bestellen en dragen ervan ook rekening mee dat het jou lichaam niet een maatje kleiner zal maken. Bovenal zal een slimming suit de onaangename bulten en bobbels van het lichaam wegduwen waardoor het figuur er glad en egaal uit zal zien. Wanneer je toch probeert om jezelf een maatje kleiner te maken met corrigerende kleding, dan loop je het risico gezondheidscomplicaties op te lopen. Te strakke corrigerende kledij kan er namelijk toe leiden dat organen en zenuwen afgekneld raken, waardoor deze kunnen worden beschadigd. Verder dien je niet meerdere corrigerende kledingstukken over elkaar te dragen. Dit zal het effect op je figuur niet verbeteren, maar het vergroot wel de kans op gezondheidsklachten.

Een slimming suit voor iedere gelegenheid

Corrigerende kleding kan gedragen worden voor iedere gelegenheid. Het dragen van een slimming suit kan je meer zelfvertrouwen geven gedurende de dag. Het is hierbij echter wel belangrijk dat het niet in de weg zit gedurende het werk.

Als je ervoor kiest om iedere dag een slimming suit te dragen, dan dien je er goed van bewust te zijn dat de kleding goed zit. Als je bijvoorbeeld bang bent om naar het toilet te gaan, omdat de corrigerende kledij lastig is uit te trekken, dan kan het risico lopen op gezondheidscomplicaties.

Wanneer je zwanger bent kan je het beste eerst raadplegen bij een arts of het dragen van corrigerende onderkleding wel verstandig is. Shapewear kan je beter doen voelen gedurende de zwangerschap, en je ook wat ondersteuning bieden. Zo kan een slimming suit helpen tegen spataderen, en kan het de nodige steun bieden aan de uterus. Tegelijkertijd is het ook hier belangrijk om er voor te zorgen dat de corrigerende kledij comfortabel zit, en dus niets afknelt.

Hoe corrigerende onderkleding te kiezen?

Bij het aanschaffen van een slimming suit dien je altijd met de basics te beginnen. Begin bijvoorbeeld met kleding voor de dijen en billen en vervolgens kan je meer gespecialiseerde kledingstukken toevoegen. Je kan een collectie van corrigerende kleding opbouwen op dezelfde manier als dat je dat doet bij normale kleding. Kies kledingstukken die het dichtst bij jouw huidkleur passen voor maximale flexibiliteit. Doe ook altijd een ‘zittest’ tijdens het uitproberen van corrigerende kledij; ga op een stoel zitten en controleer of de corrigerende kledij zichtbaar wordt.

Een goede plek om mee te beginnen zijn de dijen. Er zijn mogelijkheden om de complete benen af te slanken of bovenbenen, dijen en heupen gezamenlijk aan te pakken. Ook verhult corrigerende kledij de vormen van ondergoed en kunnen ze de billen een extra lift geven. Voorheen kon het wel eens gebeuren dat vet rondom de heupen ‘uitpuilde’ boven de corrigerende onderkleding, maar bij moderne modellen is dit niet het geval.

Ook zijn er complete slimming suits die het gehele lichaam, van boven beven tot de buik, afslanken en zelfs kunnen functioneren als een sport bh. Ook zijn er slimming suits die de borsten een extra lift geven. Wanneer je een slimming suit probeert is het belangrijk dat het een afvlakkend en afslankend effect creëert, en niet zorgt voor nieuwe uitstulping op andere plekken.

Dan zijn er ook corrigerende panties. Deze panties verhullen ondergoed en slanken de dijen, heupen, en billen af. Als je op zoek bent naar slankere dijen, dan kan je korte panties proberen die boven de knieën eindigen. Als je ook de buik wilt afslanken kies je een hoog sluitende panty die onder de borst eindigt. Ook is er corrigerende onderkleding die de billen juist een lift kan geven, in plaats van deze af te slanken.

Andere interessante artikelen