Detox het lichaam met thee

Waarom een detox?

De gifstoffen die zich in ons lichaam ophopen zorgen ervoor dat wij ons de hele dag slecht voelen. Helaas nemen weinigen van ons de tijd om onszelf eens in de zoveel tijd een goede detox te geven. Hierdoor kunnen jaren aan opgebouwde gifstoffen en metalen veel schade aanrichten in onze lichamen. Vele mensen hebben echter het idee dat detoxing veel tijd in beslag nemen en dat zij van ons vragen ons hele schema om te gooien. Een detox kan echter ook op een veel makkelijkere manier gebeuren, namelijk door middel van het drinken van thee. Met het afvallen van detox thee is dan simpel en toegankelijk.

Groene thee

Je zal ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van groene thee. Deze substantie is gevuld met antioxidanten, vitaminen, en vele gezonde voedingsstoffen. Het is dan ook een vast onderdeel van het dieet van menig foodie en bewuste eter. Groene thee heeft dan ook een hoop positieve eigenschappen:

  • De antioxidanten in de thee helpen bij het versnellen van de stofwisseling waardoor meer energie wordt verbrand, ook in rusttijd.
  • Groene thee vecht tegen ziekten en aandoeningen zoals de griep.
  • Ook beschermt tegen groene thee tegen chronische aandoeningen als kanker, artritis en diabetes.
  • Groene thee is ook een goede dorstlesser die het lichaam hydrateert.
  • Het verkleint de kans op neurologische aandoeningen, zoals alzheimer.

Groene thee heeft dus vele positieve eigenschappen die het een waardevolle toevoeging aan een detox maken. Een nog krachtigere vorm van groene thee is de Japanse matcha thee.

Een kopje matcha thee staat namelijk gelijk aan tien kopjes groene thee qua voedingsstoffen. Matcha thee is dan ook zeer populair in Japan en wordt nu wereldwijd erkend voor zijn vermogen om te helpen bij het reinigen van het lichaam. Matcha thee heeft, net zoals groene thee, dan ook vele positieve eigenschappen:

  • De grote hoeveelheden antioxidanten in matcha thee helpen bij het verkleinen van de kans op kanker.
  • Matcha thee verlaagt het cholesterolgehalte en helpt zo bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.
  • Het draagt bij aan het verhogen van de lichaamstemperatuur, waardoor ook de vetverbranding significant omhoog kan gaan.
  • Het bevat zeer veel L-theanine; een aminozuur dat helpt bij neurologische activiteiten.

Verfris jezelf en reinig de darmen

Het ontgiften van je lichaam dient altijd uit twee onderdelen te bestaan: in de ochtend moet je jezelf opfrissen en in de avond moet je de darmen reinigen. Het opfrissen in de ochtend moet vooral de nadruk leggen op het vervangen van verloren vitaminen en elektrolyten van de avond daarvoor. Als je dit niet doet dan zal je niet het maximale uit je detox halen. Een verfrissende thee in de ochtend moet een rijke mix aan antioxidanten, vitaminen en goede voedingsstoffen bevatten. De Örtte Detox Tea is een goed voorbeeld van zo’n thee voor in de ochtend. Mocht de smaak je nog niet helemaal bevallen, overweeg dan om honing, bosbessen, gemberpoeder of citroensap toe te voegen aan de thee.

In de avond volgt dan de darmreiniging. Het is namelijk van essentieel belang dat je in de avond de darmen reinigt van al die opgebouwde gifstoffen, metalen en afval. Net zoals de opfrissing in de ochtend is een goede detox thee nodig om die darmen te reinigen. Deze detox thee moet ingrediënten bevatten die als laxeermiddel kunnen helpen, zoals sinaasappelschillen, paardenbloem en zoethout. Deze ingrediënten geven niet alleen meer smaak aan de thee, maar zij vergroten ook het effect en de goede eigenschappen van de darmreiniging.

De routine

Nu je bekend bent met wat je moet doen in de ochtend en avond, is het belangrijk om te weten hoe je dit integreert in je dagelijkse levensstijl. Dit is namelijk zeer makkelijk en vereist weinig moeite. Zodra je in de ochtend wakker wordt, kook je wat water en voeg je daar citroenschijfjes en gember aan toe. Hiermee activeer je de organen en geef je de stofwisseling een kickstart. 20 minuten later neem de je de ochtendthee voor de verfrissing, zodat je al die antioxidanten en vitaminen binnenkrijgt voor die energieboost.

Blijf gedurende de dag vervolgens kopjes groene thee drinken en bereid vervolgens in de avond de speciale thee voor voor de darmreiniging. Doe dit 28 dagen lang en je zal zien dat het lichaam snel gereinigd wordt van ongewenste gifstoffen waardoor jij je sterker, gezonder en vitaler zal voelen.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met