Wat zijn detox theeën en hoe gebruik je dit?

Wat doet een detox thee?

Er zijn verschillende soorten Detox Thee op de markt, die meestal gemaakt zijn van theebladeren in combinatie met populaire superfoods die vaak rijk zijn aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die we niet zo gauw tegenkomen in onze normale voeding. Een thee kan dan een lekker en makkelijk alternatief zijn om deze voedingsstoffen toch te consumeren. Afhankelijk van de ingrediënten in een detox thee, kan een thee effect hebben op de volgende aspecten:

  • Metabolisme voor een beter energie niveau
  • Vetverbranding proces
  • Eetlust en het snacken
  • Vitaliteit van het lichaam

Helpt een detox thee bij gewichtsverlies?

Of een detox thee kan helpen bij gewichtsverlies hangt af van de bewezen werking van de gebruikte ingrediënten. Hoewel veel detox theeën worden aangeprezen als een afslank thee, is het nog maar de vraag of de ingrediënten hierin ook daadwerkelijk bijdragen aan gewichtsverlies. Controleer daarom altijd de lijst met ingrediënten, en zorg dat je weet wat je inneemt. Daarnaast kunnen de beloofde resultaten altijd variëren van persoon tot persoon. Ingrediënten die veel worden toegevoegd aan afslank of detox tea's zijn onder andere oolong thee, groene thee, lotusblad, hennep en kaneel.

Detox thee en de media

De detox thee kuur lijkt een blijvende trend. Beroemdheden zoals de Kardashians, Vanessa Hudgens, Sarah Hyland en Britney Spears hebben de afgelopen jaren soortgelijke producten aangeprezen op onder andere social media en tv. Dit heeft een nieuwe markt gecreëerd, waardoor detox thee nu zelfs beschikbaar is in de supermarkt.

Hoe gebruik je detox thee?

Een detox thee verschilt in gebruik niet van een andere thee. Detox theeën worden veelal geleverd als een maandelijkse of wekelijkse kuur. Controleer altijd. De beloofde werking van een thee hangt af van de ingrediënten en kan natuurlijk verschillen van persoon tot persoon. Zorg in ieder geval dat je een gezond dieet volgt en voldoend beweegt

Andere interessante artikelen