Hoe geef je een detox aan jouw lichaam

Ons lichaam wordt iedere dag blootgesteld aan talloze gifstoffen in onze omgeving, en het is dan ook niet altijd mogelijk voor het lichaam om zichzelf volledig te reinigen. Een detox kuur kan dan de oplossing zijn om je lichaam te helpen herstellen. Bekijk hier onze detox producten en zie hoe WeightWorld NL aan jouw detox dieet kan bijdragen. *

Wat is een detox?

Onze omgeving zit vol gifstoffen. Zij zitten in de voeding die wij eten, de lucht die wij inademen, en de producten die wij gebruiken. En ook binnen het lichaam worden gifstoffen geproduceerd; negatieve factoren zoals stress, angstigheid, en woede, zorgen er allemaal voor dat gifstoffen in ons lichaam geproduceerd worden. Een opbouw van gifstoffen binnen het lichaam is dan ook onvermijdelijk, maar gelukkig heeft het lichaam ook manieren om deze gifstoffen weer eruit te krijgen, zoals de spijsvertering en de zweetklieren. Een natuurlijke detox als het ware.

Vandaag de dag worden we echter meer blootgesteld aan gifstoffen dan ooit tevoren. Chemicaliën in de lucht en pesticiden in onze voedingen brengen nu lasten met zich mee waar wij vroeger niet mee hoefden om te gaan. Ons lichaam wordt vandaag de dag dan ook wel eens overweldigd door alles wat er tegelijkertijd op ons af komt.

Dit is dan ook de reden waarom we vandaag de dag last hebben van veel ‘welvaartsziektes,’ zoals obesitas, hart- en vaatziekten, astma, depressie, allergieën, diabetes, en onvruchtbaarheid. Al deze aandoeningen worden veroorzaakt door een opbouw aan gifstoffen binnen het lichaam.

Daarom heeft je lichaam af en toe een detox kuur nodig; wat externe hulp om al die gifstoffen uit het lichaam te krijgen. Een detox dieet draait om de verzorging, zuivering, en kalmering van het lichaam van binnenuit. Door eerst de gifstoffen te verwijderen, en dezen vervolgens te vervangen door gezonde voedingsstoffen, bescherm je je lichaam tegen ziekten en aftakeling, en zal je langer kunnen genieten van een optimale gezondheid.

Banner detox - minder stress, sneller herstellen, meer energie en gezonder eten

Wanneer heeft jou lichaam een detox dieet nodig?

Het wordt aangeraden om minstens eens per jaar een detox kuur in te plannen. Verder kan een detox kuur een goed idee zijn wanneer je last hebt van bepaalde symptomen en aandoeningen, zoals onverklaarbare vermoeidheid, traagheid, een geïrriteerde huid, allergieën, infecties, wallen onder de ogen, een opgeblazen gevoel, problemen met de menstruatie, en verwardheid.

Een detox draait dus om het reinigen van het lichaam. Dit wordt gedaan door middel van het verwijderen van onzuiverheden via de lever, waar gifstoffen worden verwerkt voor verwijdering. Andere organen die gifstoffen verwijderen zijn de nieren, darmen, longen, lymfevaten, en de huid. Echter te veel gifstoffen kan ertoe leiden dat deze organen niet langer optimaal werken en mogelijk niet alle gifstoffen zullen verwijderen. Detox ondersteunt dan ook deze organen bij het reinigingsproces.

Het reinigingsproces van een detox kuur zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf kan ontdoen van alle gif- en afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt, zodat de gezondheid kan worden verbeterd. De belangrijkste functie van een detox is om de balans binnen de spijsvertering te herstellen, het immuunsysteem te versterken, en zo de lasten van het lichaam te verlichten. Ook helpt een detox het lichaam bij het sneller kunnen herstellen en genezen van verwondingen en ziekten.

Een belangrijk onderdeel van een goede detox kuur is ook dat slechte voedingsmiddelen worden ingewisseld door goede voedingsmiddelen. Slechte voedingsmiddelen dienen dus te worden vervangen door biologische voeding, verse groenten, gezonde vetten en proteïnen, en genoeg zuiver water. Het effect van detox eten zal namelijk snel ongedaan worden gemaakt als je erna doorgaat met het consumeren van ongezonde producten. Het eten van gezonde producten zal ook de last op de lever verlichten, en je lichaam de rust geven die het nodig heeft. Beperk ook het gebruik van chemische huis-tuin-en-keuken producten, zoals shampoos, deodorant, en tandpasta, en vervang deze door natuurlijke varianten.

Als onderdeel van een detox behandeling dien je ook stress uit je leven te verbannen. Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam stresshormonen produceert. Deze hormonen dragen bij aan het vasthouden van gifstoffen. Meditatie en yoga zijn simpele methodes om stress in je leven te verminderen en je lichaam een herstart te geven.

Met deze stappen kan jij een begin maken aan een goede detox kuur, en er zo voor zorgen dat de balans binnen het lichaam weer hersteld wordt.

Verschillende detox technieken

Er zijn verschillende manieren om een detox kuur te realiseren, en er bestaat een grote variëteit aan instrumenten die bijdragen aan een detox kuur. Zo is er het voetbad waarbij een lichte elektrische spanning ervoor zorgt dat gifstoffen uit het lichaam onttrokken worden. Ook zijn er verschillende theeën die het lichaam reinigen. Hierdoor wordt de stofwisseling gestimuleerd, wat leidt tot meer calorieverbranding. Bekijk hieronder wat voor methoden er nog meer zijn om je lichaam te ontdoen van gifstoffen:

Tafel vol met groente en fruit en een glas groene sap en een glas oranje sap

Detox Dieet
Detox diëten zijn dieet plannen die een ontgiftend effect hebben op het lichaam. Een detox dieet is gebaseerd op de notie dat de meeste voedselproducten bepaalde vervuilingen bevatten die het lichaam schaden. Dit zijn bijvoorbeeld smaakstoffen, kleurstoffen, pesticiden, en conserveringsmiddelen. Een detox dieet betekent dat iemand zich moet beperken tot het consumeren van een aantal voedingstypen, zoals water of vruchtensap. Daarnaast dienen ongezonde producten, zoals bewerkte en vettige voeding, vermeden te worden, en kan af en toe een periode van vasten worden ingelast. Een detox dieet is vaak rijk aan vezels, wat helpt bij het verbranden van vet, en wat als gevolg heeft dat de in-het-vet-opgeslagen gifstoffen door het lichaam kunnen worden verwerkt. Deze gifstoffen verlaten vervolgens het lichaam via de huid, de urine, de ontlasting, en de adem.

Stukjes gesneden gember naast een schaatje met oranje kurkuma poeder

Colon Cleansing
Colon cleansing heeft betrekking op het reinigen van de darmen door middel van een darmspoeling. Deze darmspoeling bestaat vaak uit zout, koffie, of bepaalde kruiden, die helpen bij het verwijderen van voedingsresten uit de endeldarm. Hierdoor kunnen mogelijke nadelige effecten van deze voedingsresten worden vermeden en verholpen. Daarnaast helpt deze detox kuur het lichaam zich te ontdoen van bacteriën en giftstoffen, helpt het bij het reinigen van de spijsverteringskanaal, en ondersteunt het een goede spijsvertering.

Bovenste gedeelte van een infuus slang met daarin infuus

Chelatietherapie
Chelatietherapie is een sinds 1948 gebruikte behandelmethode waarbij met een speciale infuusvloeistof op basis van ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA) zware metalen uit het bloed verwijderd worden. Dit is met name nodig vanwege de opbouw van kwik in het lichaam, die ontstaat dankzij de consumptie van vis. Door EDTA worden de metalen gebonden en uit het lichaam gespoeld.

Wat gebeurt er nou gedurende een detox kuur?

Na lange tijd een ongezonde levensstijl te hebben geleefd, kan je besluiten om een nieuwe start te maken, en voortaan beter met jezelf om te gaan. Er is dan geen betere manier om dat nieuwe begin in te luiden, door eerst het lichaam te reinigen van alle gif- en afvalstoffen die nog over zijn van je oude levensstijl. Deze gifstoffen zullen namelijk nog steeds de organen blijven beschadigen, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten.

De beste detox kuur is een beetje alsof je je lichaam een innerlijke makeover geeft; je zorgt er namelijk voor dat alle negatieve elementen en gifstoffen uit je lichaam gespoeld worden. Dit betekent voortaan gezond eten, regelmatig sporten en bewegen, meer balans in je dagelijkse ritme brengen, en ongezonde gewoontes als drank, roken, en drugs uit je leven verbannen. Zo reinig je alle onzuiverheden uit het bloed en geef je je lichaam de kans om te herstellen.

Afhankelijk van je voormalige gewoontes, kan het raadzaam zijn om eerst een arts te raadplegen voordat je aan een detox behandeling begint. Zo kan een ernstige alcohol- of drugsverslaving betekenen dat je wellicht medische hulp nodig zal hebben gedurende de detox kuur. Het is verder ook mogelijk dat je lichaam in het begin negatief reageert op het uitspoelen van al die gifstoffen; je kan last krijgen van misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, zweten, en andere ongemakkelijke symptomen. Je hoeft nergens bang voor te zijn wanneer dit gebeurt, aangezien het gewoon symptomen zijn van het afscheiden van de gifstoffen.

Een hand vol met sigaretten die vermorzelt worden

Stop Slechte Gewoonten - Wanneer je begint aan je detox dien je natuurlijk eerst alle negatieve gewoontes uit je leven te verbannen. Je lichaam kan namelijk pas beginnen met herstellen, wanneer je stopt met het nemen van drugs en alcohol, het consumeren van snacks en snoepgoed, roken, en andere leefgewoonten die een nadelige invloed op de gezondheid hebben. Hoe sneller je stopt, des te eerder kan je lichaam beginnen met het afscheiden van alle opgebouwde gifstoffen.

Houte tafel met daarop drie glazen gevuld met water

Hydrateer het Lichaam – Een belangrijk onderdeel van ieder detox dieet is dat je lichaam genoeg water binnenkrijgt. Gifstoffen drogen namelijk het lichaam uit, wat allerlei vervelende gevolgen kan hebben, zoals hoofdpijn, spierpijn, en vermoeidheid. Door regelmatig en veel water te drinken, bestrijd je deze symptomen. Water is namelijk een natuurlijke detox en spoelt alle gifstoffen uit je lichaam, en daarmee ook alle chemicaliën, vetten, en andere ongewenste elementen. Hoe meer water je drinkt, hoe meer er uiteindelijk zal wegspoelen. Iedereen dient dan ook tenminste 2 liter water per dag te drinken, en mensen die aan een detox doen zelfs 3 liter.

Een zwart bord met een salade met sla, tomaat, komkommer

Ga Gezond Eten – Die gifstoffen kwamen het lichaam binnen door middel van voedselconsumptie. Een van de belangrijkste bronnen van gifstoffen is dan ook slechte voedingswaren. Een goed detox dieet moet dan ook een omwenteling qua eetgedrag bevatten. Je kan namelijk niet het lichaam adequaat reinigen, zonder de bron van de gifstoffen aan te pakken. Voor een detox dieet dien je dus suikers en slechte vetten zo veel mogelijk te gaan mijden. Daarnaast dien je ook bewerkte voeding uit je dieet te schrappen. Deze producten hebben namelijk maar weinig voedingswaarde, en zijn lastig voor het lichaam om te verwerken. In plaats daarvan dienen alle voedingswaren biologisch en vers te zijn.

Tafel met gember, rode biet, sla en 3 glazen smoothies (groen, oranje, rood)

Juicing – Om een detox kuur echt een goede start te geven, zou je een paar dagen kunnen juicen. Dit houdt in dat je een paar dagen lang alleen maar natuurlijke smoothies van versgeperste groenten en vruchten consumeert, om zo alle vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je kan namelijk veel meer groenten en fruit drinken, dan dat je kan eten. Zo kan je grote hoeveelheden vitaminen en mineralen binnenkrijgen zonder veel vruchtvlees te hoeven consumeren. Houd er bij de keuze van vruchten en groenten echter ook weer rekening mee dat zij biologisch zijn. Vermijd dus fruit en groenten die mogelijk bewerkt zijn of waarop pesticiden zijn gebruikt.

Regelmatige Lichaamsbeweging – Nu je bezig bent om al die gezonde voedingsstoffen in jouw lichaam te krijgen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de slechte voedingsstoffen jouw lichaam verlaten. Het water kan een hoop doen om de gifstoffen eruit te krijgen, maar door middel van lichaamsbeweging kan je de beste detox kuur in een hogere versnelling zetten. Door het verhogen van de hartslag, en door je lichaam te laten zweten, gaan gifstoffen het lichaam verlaten via de zweetklieren. Ook het verbranden van vet, waar veel gifstoffen in zijn opgeslagen, zal ervoor zorgen dat jouw lichaam gezonder en vitaler wordt. Naast dat het jou lichaam helpt zichzelf te reinigen, zal lichaamsbeweging er ook voor zorgen dat je je beter gaat voelen, wat soms nodig kan zijn gedurende een lastige detox kuur. Het type lichaamsbeweging maakt niet zo veel uit; of je nu kiest voor joggen, fietsen, yoga, of een andere sport, het gaat erom dat je actief wordt.

Detox producten op weightworld nl

Gedurende het proces van een natuurlijke detox kunnen extra supplementen soms net dat zetje zijn wat je nodig hebt om het ideale resultaat te behalen. WeightWorld NL heeft dan ook een groot aanbood aan detox producten die jou helpen jouw lichaam te zuiveren van gif- en afvalstoffen, zodat jij je weer fit, vitaal, en gezond voelt.

Een detox kuur kopen bij WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met