Gewicht Verliezen Met Guarana

Guarana is een geweldig superfood en mensen kennen het om de vele voordelen die het te bieden heeft. Dus hoe helpt het met gewichtsverlies? Ontdek hoe het regelmatig innemen van guarana jou kan helpen om wat gewicht te verliezen en een bron van natuurlijke energie kan zijn.

Wat Is Guarana?

Guarana, een Braziliaanse plant afkomstig uit het Amazonebekken, is een vrucht die al jarenlang wordt gebruikt vanwege allerlei gezondheidsvoordelen en natuurlijk stimulerende effecten. Deze plant, ook wel bekend als Paullinia cupana, draagt vruchten met een rode schaal rond een zwart zaadje dat bedekt is met een witte aril die op een oog lijkt. Het fruit en de zaden worden al jaren door Amazone-stammen gebruikt en worden nu ook populair in de westerse samenleving in de vorm van een gezondheidssupplement.

Hoe Helpt Guarana Met Gewichtsverlies?

Guarana wordt gebruikt voor veel doeleinden, maar een primair voordeel van Guarana is dat het je kan helpen om wat kilo’s kwijt te raken. Als je het neemt in de vorm van een supplement of poeder kan het bijvoorbeeld de eetlust onderdrukken, je metabolisme stimuleren en je voorzien van natuurlijke energie. Hoe werkt dit?

1. Onderdrukt eetlust

Een goede manier waarop het regelmatig consumeren van pure guaranapillen of poedersupplementen je kan helpen om wat kilo’s kwijt te raken, is door de eetlust te onderdrukken. Stammen uit de Amazone gebruikten het fruit tijdens lange reizen om genoeg energie te hebben. Dit komt omdat guarana werkt om de eetlust te onderdrukken, zodat je niet zoveel hoeft snacken, wat vooral handig is als je het moeilijk vindt om te voorkomen dat je de hele dag op ongezonde lekkernijen kauwt!

2. Bevordert je metabolisme

Omdat guarana een rijke bron van cafeïne is, werkt het als een stimulerend middel om je stofwisseling te stimuleren en er wordt gezegd dat het consumeren van gewone guarana de stofwisseling in 12 uur met zelfs 3-11% kan verhogen! Het metabolisme is het proces in het lichaam dat werkt om de suiker (of glucose) uit het voedsel dat we eten op te nemen en het te verbranden als energie of om te zetten in vet dat vervolgens wordt opgeslagen op de plekken waar je het liever juist niet wilt hebben. Wanneer het metabolisme beter en sneller functioneert, wordt meer glucose omgezet in energie in plaats van vet.

3. Natuurlijke energie

Wist je dat guarana 4 keer meer cafeïne bevat dan je alledaagse koffiebonen? Guarana zit boordevol stofjes die stimulerend werken, waaronder cafeïne, catechines en tannines. Hierdoor is het een betere en gezondere energiebron dan koffie, helemaal als je ook nog eens melk en suiker aan je koffie toevoegt. Hoe helpt dit om af te vallen? De stimulerende middelen werken niet alleen om de stofwisseling een boost te geven, maar ze helpen ook bij je focus en motivatie. Dit betekent dat je harder en langer kunt werken in de sportschool en meer kunt trainen om af te vallen.

Overzicht

Kortom, guarana is fantastisch als jij wat kilo’s kwijt wil. Alhoewel je wellicht niet direct veel zal afvallen, kan je op ten duur gaan merken dat het goed werkt en je wel degelijk meer afvalt, meer energie hebt en een versnelde metabolisme ervaart.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met