maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Groene koffie

Groene Thee of Groene Koffie?

Aurthor Img

Hanne

Product expert

Date Img

15 Dec 2016

Extra hulp bij het afvallen

Een kopje thee of koffie in de ochtend kan je net die extra zet geven die je nodig hebt om de dag te beginnen. Maar wanneer het om gewichtsverlies aankomt is het nog niet duidelijk welke van de twee nu het best verkozen kan worden.

Gewichtsverlies gebeurt niet dankzij wondermiddelen; er bestaan geen pillen of supplementen die regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen vervangen. Deze twee factoren zullen altijd belangrijker zijn dan welk supplement dan ook. Dat gezegd hebbende, zijn er echter wel een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het stimuleren van de stofwisseling, en bij het makkelijker maken van het afvallen.

Twee van deze voedingsmiddelen – groene thee en groene koffie – kunnen al mogelijk onderdeel zijn van je dagelijkse routine. Echter worden deze producten ook verkocht in de vorm van supplementen voor gewichtsverlies. De beste afslankpillen bevatten vaak extracten van groene koffie en groene thee. Wanneer het verliezen van overtollige kilo’s het einddoel is, dan reist de vraag welke van deze producten mogelijk het meest geschikt is.

Groene thee

Groene thee wordt al eeuwen gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel in de traditionele geneeskunst. Het is rijk aan antioxidanten die met name het hart- en vaatstelsel gezond houden. De meeste onderdelen van de theeplant kunnen worden gebruikt, maar het zijn met name de bladeren waarin de meest voedzame bestandsdelen zitten, met name wanneer het aankomt op gewichtsverlies. Bij groene thee zijn met name de antioxidanten en de cafeïne belangrijk. Gezamenlijk bevorderen deze de algehele gezondheid en stimuleren zij de stofwisseling. Het is aangetoond dat groene thee de energie-output van het lichaam significant kan doen verhogen, en dat dus ook het aantal verbrande calorieën flink vermeerdert. Zowel in rust als gedurende de workout verbrandt je lichaam dankzij groene thee meer calorieën. Ook zijn er onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat groene thee bijdraagt aan meer vetverbranding.

Groene koffie

Groene koffie is gebaseerd op groene koffiebonen. Dit zijn normale koffiebonen die nog niet gebrand zijn, wat wel het geval is bij reguliere koffiebonen. Koffie kent iedereen om de kenmerken van cafeïne. De belangrijkste bestanddelen van groene koffiebonen zijn chlorogeenzuur en cafeïne. Chlorogeenzuur helpt bij het stimuleren van een gezonde vetverbranding, en stimuleert het vermogen van het lichaam om vet te verwerken. Zo wordt de aanmaak van vetcellen verminderd, en wordt meer vet gebruikt als brandstof voor het lichaam. Een onderzoek uit 2007 toonde aan dat het innemen van groene koffie over een periode van 12 weken tot een significant gewichtsverlies kon leiden. Dit gewichtsverlies was zelfs groter dan bij een soortgelijk onderzoek van groene thee. Groene koffie bevat ook grote hoeveelheden cafeïne, wat populair is bij sporters die op zoek zijn naar iets om meer te gaan bewegen of sporten.

Welk ingrediënt is het beste?

Groene thee en groene koffie zijn beide natuurlijke ingrediënten die veel worden gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een extra boost van hun dieet. Let er op dat supplementen van deze ingrediënten geen vervanging zijn voor een goede lichaamsbeweging en een gezond dieet. Beide ingrediënten hebben een andere vermeende werking en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Aurthor Img

Product expert

Hanne

Met jarenlange ervaring en een passie voor voeding en gezondheid schrijft Hanne graag over alles wat haar interesseert op het gebied van fitness, slim eten en gezond blijven.

Andere interessante artikelen