6 Reden Waarom Je Guarana Moet Gebruiken

Deze tropische vrucht, afkomstig uit Zuid-Amerika, heeft veel voordelen voor fitness en schoonheid, waaronder concentratie, vitaliteit en gewichtsverlies. Met de stimulerende kracht van cafeïne is guarana razendpopulair geworden als krachtig ingrediënt in voedingsmiddelen, sportdrankjes en supplementen over de hele wereld. Ontdek hier de voordelen van Guarana en wat het voor jou kan betekenen!

 1. Onderdrukt Eetlust

  Omdat guarana van nature rijk is aan bioactieve stoffen zoals tannines, cafeïne, catechines, theobromine, epicatechines, theofylline en proanthocyanidines, heeft het meerdere gezondheidsvoordelen.

  Een studie waarin guarana-extract werd gecombineerd met damiana en yerba mate, toonde aan dat de eetlust van vrouwen flink onderdrukt werd door Guarana. Dit kan uiteindelijk leiden tot gewichtsverlies. (1)

 2. Natuurlijke Energie

  Guarana-extract heeft veel stimulerende middelen die jouw energiewaardes stimuleren, wat natuurlijk de fysieke en mentale prestaties kan verbeteren. (2) Om deze redenen wordt guarana-extract veel gebruikt in supplementen, sportdranken en energiedrankjes.

 3. Huidreiniging

  Guarana-zaden worden beschouwd als krachtige antimicrobiële eigenschappen en antioxidanten omdat ze cafeïne, pigmenten, saponinen en choline bevatten. Dit is de reden waarom guarana-extract goed voor de huid kan werken wanneer het wordt gebruikt in reinigingsmiddelen, crèmes, lotions en toners.

 4. Bevordert Mentale Gezondheid

  Afgezien van alle guarana-voordelen die tot nu toe zijn opgesomd, wordt aangenomen dat het ook een rustgevend effect heeft op de geest. Regelmatige inname van guarana-extract kan helpen om stress en angst te verminderen en ook je humeur te verbeteren.

 5. Bevordert Metabolisme

  De voordelen van guarana-extract gaan veel verder dan alleen energie vanwege het hoge cafeïnegehalte. Afgezien van het helpen om de eetlust te onderdrukken, wordt aangenomen dat het ook het metabolisme kan bevorderen. Je verbruikt dus niet alleen minder calorieën, maar verbrandt in de loop van de tijd ook wat meer vet. (3)

 6. Bevordert Gewichtsverlies

  De voordelen van guarana zijn verreikend in termen van vitaliteit en alertheid. Regelmatige inname van Guarana-extract stimuleert jouw zenuwstelsel om het lymfestelsel te activeren. Hierdoor wordt het natuurlijke proces van vetverbranding in gang gezet, waarbij het opgeslagen vet wordt afgegeven aan de bloedbaan en wordt omgezet in energie die wordt gebruikt voor het uitvoeren van al je activiteiten.

Guarana Functie & Voordelen

Supplementen met Guarana zijn beschikbaar in verschillende vormen, van poeders en pillen naar thee en drankjes. Guarana wordt ook vaak gebruikt in combinatie met thermogenische ingrediënten om de energielevels veilig te stimuleren. Er zijn geen officiële richtlijnen met betrekking tot de dosis, maar het beste is om tussen de 50-70 milligram in te nemen om de voordelen te maximaliseren.

Bijwerkingen van Guarana

Er zijn geen bekende of gerapporteerde bijwerkingen van guarana-extract bij gebruik in supplementen of poeders. Het wordt echter wel aanbevolen om de consumptie van guarana-extract te beperken tot 200 milligram per dag. Overschrijd deze dosering om het risico op eventuele bijwerkingen te voorkomen. Dit product is niet bedoeld voor gebruik door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Tot slot, als je bijwerkingen ervaart zoals hoofdpijn of hartkloppingen, stop dan het gebruik en raadpleeg een arts.

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0195666312004709?via=ihub
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399916/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5490614/
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11319627

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met