maandag - vrijdag | 11.00 - 16.00

Guarana

Guarana is vrucht afkomstig uit Brazilië en andere gebieden van de Amazone in Zuid-Amerika. De guaranavrucht bevat zaden die bijna twee keer zoveel cafeïne bevatten als koffiebonen. Stond je al versteld van hoeveel energie normale koffie je gaf? Van guarana is bekend dat het aan de fysieke en mentale vitaliteit bijdraagt*. De bessen en zaden van guarana bevatten ook antioxidanten. Wat zijn antioxidanten? Ons lichaam kan te maken krijgen met vrije radicalen die voor oxidatieve stress zorgen. Antioxidanten kunnen je lichaam verdedigen tegen deze vrije radicalen en oxidatieve stress voorkomen. Dit heeft als resultaat dat het celverouderingsproces vertraagd wordt. Ontdek hier ons assortiment aan guarana!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat is guaraná?

Guaraná, ook wel Braziliaanse cacao of zoom genoemd, is een vrucht die afkomstig is van een bosachtige, meerjarige struik die groeit in Brazilië, en in andere gebieden van de Amazone. Deze frucht varieert vaak van een bruine tot rode kleur en bevat zwarte zaden die deels worden bedekt door witte bessen.
Wanneer de vrucht wordt opengespleten kan je het vergelijken met een oogbal. Dit is waarom het fruit de naam ‘Guara-Na’ krijgt in Guaraní (een inheemse taal van Zuid-Amerika). Het betekent ‘fruit zoals de ogen van het volk’.

Als dieetsupplement zijn guaraná pillen een effectieve booster.* Guaraná pillen zijn namelijk rijk aan cafeïne en bevatten tot wel 8% van het oppepmiddel, nog meer dan er in koffiebonen zit. Het is verkrijgbaar zowel in poedervorm als pillen. Het is een ingrediënt dat ook terug te zien is in energiedranken, frisdranken en sportsnacks.

Guaraná is vandaag de dag ook beschikbaar in de vorm van smoothies, thee en pillen. Guaraná pillen hebben een hoge concentratie aan voedingsmiddelen en cafeïne dat ervoor kan zorgen dat je alert blijft.*

Het is een van de meest belovende en populaire voedingssupplementen. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt in light producten die vandaag de dag te koop zijn. Hiervoor werd het echter al duizenden jaren gebruikt door de Zuid-Amerikanen.

Guaraná werd gebruikt door vroege Amazone-Indianen tijdens lange reizen of in perioden van vasten om hun honger te onderdrukken om daarmee hun tolerantie van dieetbeperkingen te verbeteren. Tegenwoordig wordt het gebruikt in voedingssupplementen en koolzuurhoudende dranken vanwege het hoge cafeïnegehalte, wat kan werken als een stimulerend middel. Daarnaast wordt het ook gebruikt als een smaakmaker in dranken en snoep.

infographic guarana - middenin guarana vruchten met rondom een cirkel met voordelen zoals geeft energie en remt de eetlust

Wat doet guaraná?

Als stimulans kan het effect hebben op het zenuwstelsel en vermoeidheid en vorming van melkzuur in spieren tegengaan. Guaraná pillen kunnen ook gebruikt worden voor de behandeling van diarree, het verminderen van vermoeidheid en remmen van de eetlust. Het wordt dan ook wel beschouwd als een hoogwaardige energiebron die je fit en alert houdt.* Omdat het volgens de inheemse bevolking tegen zo veel verschillende kwalen en aandoeningen zou moeten werken, wordt het wel beschouwd als een ‘wondervrucht’ en is de naam superfood hier op zijn plek.

Kan guaraná jouw sportprestaties verbeteren?

Iedereen kan wel eens een extra zetje gebruiken of het nu gaat om opstaan op maandag ochtend. Guaraná bevat een hoge concentratie cafeïne. Al sinds de oudheid wordt deze vrucht gebruikt om fysieke prestaties te verbeteren.

Kan guaraná jouw mentale prestaties verbeteren?

Experimenten op mensen hebben aangetoond dat 75mg aan gedroogde guaraná extract ervoor kan helpen om prestaties te verbeteren mensen. Echter zagen onderzoekers ook dat dit gepaard ging met verminderde nauwkeurigheid.*

Ander onderzoek heeft aangetoond dat guaraná extract jonge volwassenen kan helpen bij het beter presteren qua schoolwerk, en het langer kunnen focussen op het studeren. Dit kan scholieren en studenten helpen wanneer zij lange examens moeten afleggen.*

homepage guarana - schaaltje en lepel met guarana poeder met als tekst verschillende voordelen over het poeder

Guaraná helpt tegen vermoeidheid

Het regelmatig consumeren van cafeïne vermindert zijn effect. Omdat guaraná cafeïne bevat, is het mogelijk dat als je al veel cafeïne tot je neemt het effect van dit natuurlijk supplement minder zal zijn.

Mocht je op een gegeven moment veel dingen tegelijkertijd moeten doen, dan kunnen guaraná ervaringen jou de boost geven die je nodig hebt om die al deze problemen tegelijkertijd aan te pakken.*

Draagt guaraná bij aan gewichtsverlies?

Stimuleringsmiddelen zoals het guaraná extract kunnen de hartslag en stofwisseling verhogen.* Vele producten die dit stimulerend werken zijn niet altijd legaal, omdat ze onveilig zouden zijn. Maar guaraná wordt nog steeds als een geschikt en veilig product beschouwd. Het is ook van 100% natuurlijk ingrediënten gemaakt.

Guaraná bijwerkingen

Net zoals ieder ander cafeïnerijk product, kan guaraná bijdragen aan slapeloosheid, nervositeit, angstigheid, hoofdpijnen, hoge bloeddruk en hartkloppingen. Deze supplementen worden dan ook niet aangeraden aan vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. De cafeïne kan namelijk tot een miskraam leiden, of het groeiproces van de foetus vertragen. Het bevat ook stoffen genaamd tannines, die de opname van ijzer door het lichaam kunnen blokkeren.

Bij twijfel raden we altijd aan een arts te raadplegen voor gebruik. Helemaal als je als last hebt van chronische aandoeningen of momenteel al bepaalde vormen van medicatie gebruikt.

Guaraná poeder kopen bij weightworld nl

WeightWorld NL Verkoopt Pure Guarana van MaxMedix, en natuurlijk voedingssupplement voor het afvallen, en voor extra energie. Bestellen bij WeightWorld NL is eenvoudig, snel en veilig. Ons betalingsproces is 100% veilig en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op werkdagen voor 16.00 uur, en jij hebt jouw guaraná pillen de volgende dag in huis.

Banner Guarana - Zijprofiel van vrouw die een hoedje op heeft en aan het glimlachen is + ontdek de kracht van pure guarana

Conclusie

Guaraná poeder kan dus een zeer efficiënt pepmiddel zijn dat jou de energieboost geeft die je soms nodig hebt om door de dag te komen.

Ook kan guaraná poeder kan helpen bij het verbeteren van zowel fysieke als mentale prestaties. De vrucht zorgt ervoor dat jij je langer kan concentreren op werk en dat je meer energie hebt om fysieke prestaties te leveren.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.