maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Huismiddeltjes tegen cellulitis

Veel vrouwen willen geen rokjes, bikini's of andere kleding dragen als daar door cellulitis zichtbaar wordt. Heb je last van cellulitis? Wees er dan van bewust dat het volkomen normaal is, en je niet de enige bent! Als je op zoek bent naar een oplossing voor cellulitis ben je waarschijnlijk al een hele reeks crèmes, supplementen en lotions tegen gekomen. Als je liever niet al te veel geld wilt uitgeven aan een oplossing waarvan je niet weet of die werkt, zijn er ook nog een hele reeks populaire huismiddeltjes en trucs die veel worden genoemd.

Appelcider azijn

Appelcider azijn schijnt een van de beste huismiddeltjes te zijn om cellulitis snel en natuurlijk te verminderen. De oestrogeen en progesteron hormonen zijn verantwoordelijk voor cellulitis en dat is dan ook de reden dat cellulitis vaak ontstaat gedurende een zwangerschap. Door appelcider azijn in te nemen, wordt gezegd dat je de hormoonbalans hersteld waardoor cellulitis minder zichtbaar zal worden. Drink iedere ochtend een mix van 2 eetlepels appelcider azijn en 800 ml water. Als je dit correct en regelmatig doet, dan is er een kans dat de cellulitis zelfs volledig verdwijnt.

Vezels

Sommige fruitsoorten en groenten, met name die rijk zijn aan vezels, kunnen helpen bij het verminderen van cellulitis. Vezels helpen namelijk bij het verwijderen van opgeslagen vet. Als jouw voeding rijk is aan vezels, dan zal het makkelijker worden om van cellulitis af te komen. Groenten en vruchten die hier aan bijdragen zijn asperge, broccoli, avocado, bananen en peren. Deze vruchten bevatten ook weinig calorieën en zullen dus niet bijdragen aan extra gewicht bij genoeg lichaamsbeweging.

Omega 3 vetzuren

Voeding die rijk is aan omega 3 vetzuren kan helpen bij het verminderen van de cellulitis. Deze voeding stimuleert namelijk de bloedcirculatie. Een van de redenen waarom cellulitis ontstaat, is dat delen van het lichaam niet genoeg doorbloeding krijgen. Als je veel voeding consumeert met omega 3 vetzuren, dan kan dit helpen de cellulitis te verminderen. Voedingsmiddelen, zoals zalm, tonijn, noten en vlaszaad, zijn goede voorbeelden van omega-3 rijke voeding.

Massages

Er zijn massages die kunnen helpen bij het verminderen van cellulitis. Zoals eerder genoemd, een van de oorzaken van cellulitis kan een slechte bloedcirculatie zijn. Wanneer het lichaam gemasseerd wordt stimuleert het een gezonde doorbloeding ervan. Masseer dan ook de delen van het lichaam waar de cellulitis voorkomt en zorg er zo voor dat deze delen ook weer genoeg bloed krijgen.

Koffiebonen

Cafeïne vermindert het aanzicht van cellulitis. Veruit de meeste anti-cellulitis crèmes bevatten dan ook cafeïne. Gemalen koffiebonen zijn een ideale scrub die kan helpen tegen cellulitis. Gooi in de toekomst je gebruikte koffiebonen dus niet weg, maar masseer hen op de gebieden met cellulitis. Als ze te grof zijn, dan kunnen een paar druppels mineraalolie helpen het masseren makkelijker te maken. Laat het even inwerken en spoel het vervolgens af.

Droog borstelen

Droog borstelen stimuleert de bloedcirculatie en opent de poriën. Wanneer dit gebeurt wordt het makkelijker voor het lichaam om zichzelf te reinigen van gif- en afvalstoffen. Deze gifstoffen kunnen verantwoordelijk zijn voor cellulitis. Voordat je een douche neemt, is het dan ook belangrijk om de plekken met cellulitis eerst droog te borstelen. Wanneer je dit doet, zorg je er ook gelijk voor dat alle dode huidcellen verdwijnen.

Sporten

Een andere methode om snel en effectief van gif- en afvalstoffen af te komen, is regelmatige lichaamsbeweging. Een simpele cardio activiteit is genoeg. Het versterken van de spieren in de heupen en benen zal ook het vet in de benen verminderen waardoor de cellulitis minder zal worden. Het kan de cellulitis zelfs bijna volledig doen verdwijnen.

Water

Door veel water te drinken kun je het lichaam effectief reinigen van alle opgebouwde gifstoffen in het lichaam. Zo zullen deze gifstoffen weggespoeld worden via de urine en het zweet. Door regelmatig de gifstoffen weg te spoelen, verklein je de kans op de vorming van cellulitis.

Andere interessante artikelen