Huismiddeltjes tegen cellulitis

Cellulitis is een belangrijke reden waarom vele vrouwen geen korte rokjes of bikini’s durven dragen. Mocht jij last hebben van cellulitis, wees er dan van bewust dat je niet alleen bent en dat het normaal is. Er zijn ook vele huismiddeltjes die kunnen helpen als cellulitis behandeling. Er zijn vele theorieën waarom cellulitis voornamelijk bij vrouwen voorkomt en waarom het voornamelijk vormt rond de heupen en dijen. Sommige vrouwen kunnen het echter ook op de armen en buik krijgen.

Er zijn vele oplossingen voor cellulitis. Vandaag de dag helpt de wetenschap ons bij het beter aanpakken van dit probleem. Er zijn vele remedies beschikbaar waarmee jij cellulitis kan verminderen of verwijderen. Er zijn crèmes en gels waarmee je het kan verwijderen, professionals die bepaalde handelingen verrichten om de cellulitis te verminderen en er zijn vele huismiddeltjes waarmee op een natuurlijke en snelle wijze de cellulitis kan worden bestreden. Hieronder volgen een aantal van die huismiddeltjes waarmee ook jij dadelijk weer een gladde en strakke huid hebt.

Appelcider azijn

Appelcider azijn is een van de beste huismiddelen die cellulitis snel en natuurlijk kan verminderen. De oestrogeen en progesteron hormonen zijn verantwoordelijk voor cellulitis en dat is dan ook de reden dat cellulitis vaak ontstaat gedurende een zwangerschap. Door appelcider azijn in te nemen, herstel je de hormoonbalans waardoor cellulitis minder zichtbaar zal worden. Drink iedere ochtend een mix van 2 eetlepels appelcider azijn en 800 ml water. Als je dit correct en regelmatig doet, dan is er een kans dat de cellulitis zelfs volledig verdwijnt.

Vezels

Sommige fruitsoorten en groenten kunnen helpen bij het verwijderen van cellulitis. Met name diegene die rijk zijn aan vezels zullen je helpen bij het veranderen van je uiterlijk. Vezels helpen namelijk bij het verwijderen van opgeslagen vet. Als jouw voeding rijk is aan vezels, dan zal het makkelijker worden om van cellulitis af te komen. Groenten en vruchten die hier aan bijdragen zijn asperge, broccoli, avocado, bananen en peren. Dit zijn vezelrijke vruchten en groenten die je moet hebben als je minder cellulitis wilt hebben. Deze vruchten bevatten ook weinig calorieën en zullen dus niet bijdragen aan extra gewicht.

Omega 3 vetzuren

Voeding die rijk is aan omega 3 vetzuren kan helpen bij het verminderen van de cellulitis. Deze voeding stimuleert namelijk de bloedcirculatie. Een van de redenen waarom cellulitis ontstaat, is dat delen van het lichaam niet genoeg doorbloeding krijgen. Als je veel voeding consumeert met omega 3 vetzuren, dan kan dit helpen de cellulitis te verminderen. Voedingsmiddelen, zoals zalm, tonijn, noten en vlaszaad, zijn goede voorbeelden van omega-3 rijke voeding.

Vrouw die op een massagetafel ligt in haar witte ondergoed en wordt gemasseerd door iemand anders

Massages

Er zijn massages die kunnen helpen bij het verminderen van cellulitis. Zoals eerder genoemd, een van de oorzaken van cellulitis kan een slechte bloedcirculatie zijn. Wanneer het lichaam gemasseerd wordt stimuleert het een gezonde doorbloeding ervan. Masseer dan ook de delen van het lichaam waar de cellulitis voorkomt en zorg er zo voor dat deze delen ook weer genoeg bloed krijgen. Deze massages zullen nog effectiever zijn als je ze combineert met producten die cellulitis verminderen, zoals de anti-cellulitis producten van WeightWorld NL.

Koffiebonen

Cafeïne vermindert het aanzicht van cellulitis. Veruit de meeste anti-cellulitis crèmes bevatten dan ook cafeïne. Gemalen koffiebonen zijn een ideale scrub die kan helpen tegen cellulitis. Gooi in de toekomst je gebruikte koffiebonen dus niet weg, maar masseer hen op de gebieden met cellulitis. Als ze te grof zijn, dan kunnen een paar druppels mineraalolie helpen het masseren makkelijker te maken. Laat het even inwerken en spoel het vervolgens af.

Droog borstelen

Droog borstelen stimuleert de bloedcirculatie en opent de poriën. Wanneer dit gebeurt wordt het makkelijker voor het lichaam om zichzelf te reinigen van gif- en afvalstoffen. Deze gifstoffen kunnen verantwoordelijk zijn voor cellulitis. Voordat je een douche neemt, is het dan ook belangrijk om de plekken met cellulitis eerst droog te borstelen. Zorg ervoor dat de borstel niet droog is. Wanneer je dit doet, zorg je er ook gelijk voor dat alle dode huidcellen verdwijnen.

Vrouw die alleen op een brug staat en een sportoefening doet waarbij ze een van haar voeten via achter vast heeft

Sporten

Een andere methode om snel en effectief van gif- en afvalstoffen af te komen, is regelmatige lichaamsbeweging. Een simpele cardio activiteit is genoeg. Het versterken van de spieren in de heupen en benen zal ook het vet in de benen verminderen waardoor de cellulitis minder zal worden. Het kan de cellulitis zelfs bijna volledig doen verdwijnen.

Water

Door veel water te drinken kun je het lichaam effectief reinigen van alle opgebouwde gifstoffen in het lichaam. Zo zullen deze gifstoffen weggespoeld worden via de urine en het zweet. Door regelmatig de gifstoffen weg te spoelen, verklein je de kans op de vorming van cellulitis.

Conclusie

Er zijn dus genoeg natuurlijke middeltjes tegen cellulitis. Hiermee kan jij deze vervelende aandoeningen verhelpen en zal je snel weer een gladde huid hebben.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met