Alles wat je moet weten over Konjac Sponzen

Konjac sponsjes zijn een trend die onvergewaaid is Japan. Konjac sponsjes bestaan uit natuurlijke vitaminen en mineralen die de huid weer doen stralen. De sponsjes reinigen, scrubben en voeden de huid, en zorgen voor een goede doorbloeding. Daarnaast is de konjac wortel ook zeer geliefd als afslankmiddel.

Wat is konjac?

Konjac, botanische naam Amorphophallus Konjac, ook geschreven als konjak, is een plant die van nature voorkomt in landen als Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt de plant gekweekt in plantages omdat ze gewild is voor verschillende toepassingen, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel. In China en Japan wordt konjak al meer dan 2000 jaar gebruikt voor het behandelen van hoestbuien, astma, brandwonden, huidaandoeningen, en pijn in de borst. De bladeren van konjak kunnen functioneren als insectwerende middelen, of worden verwerkt als kruid in bepaalde gerechten. De wortel kan worden vermalen tot meel voor pasta en brood.

Het voordeel van konjak is dat het een afslankend voedingsmiddel is met veel vezels en weinig calorieën. In Azië heeft het dan ook een reputatie als afslankmiddel. Naast dat het weinig calorieën bevat, zitten er ook geen koolhydraten en gluten in, wat het dus perfect maakt voor mensen die alleen glutenvrij eten.

Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. Het is dus ideaal om te gebruiken als gezichts- en bodyspons, perfect om te schubben,voeden en hydrateren op een natuurlijke manier. Een weldaad voor je gelaat en lichaam!

Konjak sponsjes

Een recente innovatie uit Azië op het gebied van schoonheidsproducten, zijn de konjac sponsjes. Deze konjac sponsjes worden geleverd in verschillende, grootten, maten, en typen, maar het idee achter hen allemaal is dat ze gemaakt zijn van vezels van de konjac plant. Deze plant zou antibacteriële eigenschappen hebben, wat het een ideaal maakt voor de persoonlijke verzorging. De Konjac plant wordt dan ook al eeuwen gebruikt als voedingsmiddel, en voor gezondheids- en schoonheidsproducten, en het staat daarnaast ook bekend als een ideaal productom mee af te vallen.

Konjac sponsjes zijn uniek vanwege van hun exfoliërende werking en hun speciale structuur. Ze reinigen, scrubben en voeden de huid, met als resultaat een natuurlijke, mooie en pure uitstraling. De konjac sponsjes stimuleren de doorbloeding, zorgen voor een nieuwe groei van huidcellen, en bevatten natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen die je huid weer doen stralen.

Konjac sponsjes zijn vaak puur en kleurloos, of ze bevatten toevoegingen die hen speciale geuren en eigenschappen geven, zoals de houtskool konjac sponsjes. Dit soort konjac sponses met toevoeginen zijn vaak duurder dan gewone konjac sponsjes, en kunnen daarnaast ook groter zijn en meer luxueus aanvoelen. Konjac sponsjes hebben een levensduur van ongeveer drie maanden, maar de intensiteit van het gebruik en de wijze waarop je ze gebruikt, kan betekenen dat de konjac sponsjes korter meegaan.

Er zijn vele verschillende soorten konjac sponsjes op de markt, zoals de One Love Organics Rose Clay Heart Sponge, de Boscia Cleansing Sponge, en de Green Tea Konjac Massage Puff van Creation. De Rose Clay Heart Sponge is ideaal voor een gevoelige of droge huid. Deze hart-vormige konjac sponsjes zijn ideaal voor meerdere doeleinden. Konjac sponsjes met bamboe-elementen staan erom bekend zeer goed schoon te maken, en je een meer gehydrateerd gevoel te geven dan de pink clay versie. Desalniettemin zijn al deze konjac sponses dik en duurzaam, wat betekent dat zij van goede kwaliteit zijn en lang zullen meegaan.

Hoe konjac sponsjes gebruiken

Het gebruik van konjac sponsjes is zeer gemakkelijker. De gel-achtige structuur van de sponses is zeer zacht wanneer deze nat is, en het geeft dan ook een aangename scrub wanneer het gebruikt om het gezicht mee te wassen. Zoals bij iedere spons krimpen konjac sponsjes wanneer ze uitdrogen.

Eerst dien je de make-up te verwijderen voordat je konjac sponsjes gebruikt. Dit is belangrijk omdat je dan optimaal gebruik kan maken van het heilzame effect van konjac sponsjes. Spoel de make up af met een klein beetje zeep en warm water om de overtollige producten en materialen van het gezicht af te krijgen. Vervolgens kan je een cleanser direct aanbrengen op de konjac sponsjes, en jezelf zo een lichte scrub geven. De textuur van de spons voelt zeer aangenaam aan en kan zeer effectief zijn als het gaat om het verwijderend van overtollige huidcellen en vetten. Na het gebruik van de konjac sponsjes dien je ze uit te spoelen en op te hangen voor het uitdrogen. Je kan ze nog een paar keer knijpen om overtollig water eruit te halen.

Een gezonde huid heeft een ph-waarde van 4,5-6,5 (licht zuur dus). Dit heet de Acid Mantle, de natuurlijk beschermlaag van de huid. Hoe zuurder de huid, hoe meer bacteriën deze bevat. Talg die de huid produceert bevat vetzuren, en zweet bevat melkzuur. Dus hoe vetter en vuiler de huid, hoe zuurder deze zal worden. Omdat Konjac net als water licht alkalisch (basisch) is, en vuil en talg mild onttrekt, verminderen konjac sponsjes als het ware het te veel aan vet/vuil (zuur) tot een ‚gezonder’ niveau, zonder de natuurlijke beschermlaag van de huid aan te tasten. Dit in tegenstelling tot cleansers die vaak vrij agressief zijn en de natuurlijke ph-waarde en beschermlaag van de huid negatief beïnvloeden.

Konjac sponsjes zijn zeer zacht, fijn qua textuur en kunnen veel water absorberen. Hierdoor werken zij goed, maar mild voor het verwijderen van vuil en make-up, zowel voor gezicht als lichaam. Het voordeel van het gebruiken van konjac sponsjes tijdens het reinigingsritueel is dat je de huid tegelijkertijd masseert en exfolieert, waardoor je de doorbloeding en celvernieuwing stimuleert.

De meeste meiden gebruiken 's avonds een wattenschijfje, een reinigingsgel of een scrub, maar in New York gaat dat tegenwoordig heel anders. Hip & happening New York grijpt namelijk naar konjac sponsjes. De trend van konjac sponsjes is overgewaaid uit Japan en verovert nu ook de Westerse wereld. De plantvezel - ook heel gewild als afslankmiddel - heeft een hydraterende werking en gaat onzuiverheden en overtollig talg in de huid tegen. Konjac sponsjes bestaan uit natuurlijke vitaminen en mineralen die de huid weer doen stralen. De sponsjes reinigen, scrubben en voeden de huid, en zorgen voor een goede doorbloeding.

Konjac sponsjes bestellen op WeightWorld NL

Het bestellen van konjac sponsjes bij WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met