Zijn Koolhydraten Blokkers Geschikt Voor Keto & Paleo Dieet?

Koolhydraatblokkers zijn fantastische natuurlijke supplementen die erg populair zijn voor mensen die hulp zoeken om af te vallen - maar wat als je een keto- of paleodieet volgt? Nu het aantal mensen dat deze diëten volgen toeneemt, wordt het tijd om te begrijpen of koolhydraat blokkers geschikt zijn en welke voordelen ze kunnen hebben voor de individuele voedingskeuzes. Dus lees verder om meer te weten te komen!

Wat Zijn Koolhydraten Blokkers?

carb no more infograph

Zoals de naam al doet vermoeden, werken koolhydraatblokkers om de hoeveelheid koolhydraten die verteerd worden van het voedsel dat we eten te verminderen of zelfs te ‘blokkeren’. Ze gebruiken ingrediënten zoals witte bonen om het enzym alfa-amylase te stoppen dat complexe koolhydraten verteert en afbreekt, zodat ze onverteerd door het systeem kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat ze geen invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

Door gebruik te maken van een supplement met koolhydraat blokkerende eigenschappen kan je genieten van voeding zoals brood, pasta en aardappelen zonder je zorgen te maken over eventuele gewichtstoename als gevolg van de koolhydraten. Je kunt echter nog steeds genieten van de voordelen van enkelvoudige koolhydraten, zoals die uit fruit en groenten, zonder dat ze worden aangetast.

Wat is het Keto- en Paleodieet

carb no more infograph

Het keto-dieet, of ketogeen dieet, omvat het eten van grote hoeveelheden vetten, matige hoeveelheden eiwitten en lage hoeveelheden koolhydraten om een staat van ketose in het lichaam constant te behouden. Dit is een natuurlijk metabolisch proces waarbij het lichaam vet verbrandt (zowel opgeslagen als uit het voedsel dat we eten) in plaats van glucose uit koolhydraten en suikers. is De bedoeling is om gewichtsverlies aan te moedigen zodat je een gezondere en actievere levensstijl kan volgen.

carb no more infograph

Het paleodieet daarentegen, dat ook bekend staat als het paleolithicum, holbewoners- of steentijddieet, is waar je alleen voedsel kunt eten dat beschikbaar is tijdens het paleolithicum. Dit betekent voedsel dat beschikbaar zou zijn geweest door middel van jagen en verzamelen, en dus meestal gebaseerd is op mager vlees, vis, fruit, groenten, noten en zaden, en bewerkte voeding wordt volkomen vermeden.

Kan je een koolhydraten blokker gebruiken met het Keto dieet?

Één van de beste diëten om volledig gebruik te maken van koolhydraatblokkers is het ketogene dieet. Als je een keto-dieet volgt, wil je grote hoeveelheden vetten en eiwitten en weinig koolhydraten eten, dus een koolhydraatblokker zou dan de beste keuze zijn. Het gebruik van een koolhydraatblokker in combinatie met het keto-dieet kan je dus helpen de impact van koolhydraten op het lichaam te verminderen en de toestand van ketose nog meer te bevorderen. Dit is vooral handig voor mensen die net met hun keto-dieet zijn begonnen en nog steeds aan het wennen zijn aan wat ze wel en niet kunnen eten.

Kan je een koolhydraten blokker gebruiken met het Paleo dieet?

carb no more infograph

Als het gaat om koolhydraatblokkers en het paleodieet, is het ingewikkelder. Degenen die een paleodieet volgen, zullen veel voedsel eten wat gewonnen kon worden door de jacht of het verzamelen ervan, en dit betekent dat peulvruchten zoals granen en bonen niet gegeten worden. Helaas is het meest populaire natuurlijke ingrediënt in de beste koolhydraatblokkers witte bonen, en dit is niet geschikt voor mensen die zich houden aan het paleo dieet.

Overzicht

Koolhydratenblokkers zijn fantastische natuurlijke supplementen voor mensen die willen genieten van de koolhydraten zonder alle gevolgen van dien. Als je een keto-dieet volgt, kan een koolhydraatblokker een goede manier zijn om je inname van koolhydraten te beperken, en dit is vooral gunstig voor mensen die net beginnen. Koolhydraatblokkers zijn echter over het algemeen niet zeer geschikt voor een paleodieet. Dus voor de mensen die het keto-dieet volgen, kies de juiste koolhydraten blokker uit voor jou en kijk wat het voor jou kan betekenen!

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met