Producten voor in de detox thee

Waarom een detox thee?

Er zijn mensen voor wie een detox kuur wellicht te heftig kan zijn. Een vastkuur combineren met een drukke werkweek of een gezin kan zeer uitputtend zijn. Je neemt immers al veel hooi op je vork en een detox kuur kan dan gewoon te veel zijn. Gelukkig zijn er naast een kuur ook allerlei andere dingen die je kan doen om het lichaam te ontgiften van opgehoopte afvalstoffen. Zo kan je overwegen eens een ontgiftende thee te nemen. Zo'n detox thee zit vol metgezonde bestandsdelen die ervoor kunnen zorgen dat jij je gezonder en sterker gaat voelen. Hieronder is een kleine selectie van gezonde voedingsmiddelen die je in een effectieve detox thee kan vinden.

Artisjok

Veel bittere groenten, zoal artisjok, stimuleren de werking van de lever, het gal en de spijsvertering. De bladeren en wortels van de artisjokplant zijn rijk aan bittere stoffen die productie en afscheiding van gal bevorderen. Dit beschermt de levercellen en heeft daarnaast ook een effectief effect op de vetcellen. Zo kan het toevoegen van artisjok aan je detox thee helpen met het ontgiften en met het afvallen.

Brandnetels

Brandentels zijn een uitstekend kruid voor iedere detox thee. Een kop brandnetel perdag heeft op meerdere wijze een zeer positief effect op de gezondheid. Het helpt namelijjk het lichaam zichelf te reinigen, is alkaliserend en helpt daarnaast ook met het zuiveren van het bloed. Ook ondersteunt het het lichaam bij lever-, gal- en miltproblemen dankzij de ontgiftende werking van dit kruid. En als laatste is de brandnetel ook vochtafdrijvend, geeft het meer energie en zuivert het de maag.

Citroenen

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en zijn dus zeer effectief voor het reinigen van de lever. Vitamine C versterkt namelijk de leverenzymen, waardoor het zuurstof- en calciumgehalte van lever weer op balans kan komen. Hierdoor krijg je een betere stofwisseling, wat bijdraagt aan gezondere darmen. Daarnaast heeft het verhogen van de stofwisseling ook het bijkomende voordeel dat je erdoor sneller gaat afvallen. Je kan de dag dus goed beginnen met een detox thee en een uitgeperste citroen.

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten beschermen de lever. Zij zitten namelijk vol met chlorofyl, wat bijdraagt aan het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Met name zware metalen worden chlorofyl effectief uit het lichaam gehaald. Daarnaast draagt chlorofyl ook bij aan het gezond van het bloed, de spijsvertering en ondersteunt het de lever en nieren. Bladgroenten als spinazie, waterkers en rucola zijn dan ook ideale toevoegingen aan een detox thee.

Waterrijke groenten en fruit

Er zijn vele groenten en fruit die gemakkelijk aan een detox thee kunnen worden toegevoegd, zoals watermeloen, komkommer en bleekselderij. Deze voedingsmiddelen stimuleren de stoelgang en bevorderen het ontgiften van de afvalstoffen uit het lichaam. Ook helpen ze de nieren urinezuur op te lossen. Ook kunnen ze een diuretisch effect hebben, waardoor zij snel gifstoffen uit het lichaam spoelen.

Kiemgroenten

Kiemgroenten zijn zeer rijk aan voedingsstoffen. De bekendste kiemgroenten zijn tuinkers, broccolikers, preischeuten, rucolakers, taugé en alfalfa. Het toevoegen van kiemen aan detox thee helpt bij de opbouw van nieuwe cellen, voorziet die cellen van zuurstof, verjongt het lichaam, en helpt ook nog eens bij het reinigen van het lichaam.

Graangrassen

Graangrassen als gerstegras, tarwegras en kamutgras bieden allemaal vele gezondheidsvoordelen waar je zeer veel baat bij kan hebben. Ze zijn allemaal rijk aan chlorofyl en helpen met het afvoeren van gifstoffen.

Goji bessen

De goji bes is een van de krachtigste superfoods die er beschikbaar is en is dan ook perfect om aan een detox thee toe te voegen. Deze bessen hebben lang een belangrijke rol gespeeld in de traditionele geneeskunst en staan erom bekend de lever te beschermen. Daarnaast helpen zij ook met het verwijderen van schadelijke stoffen uit andere voedingsmiddelen en dranken.

Paardenbloem

De paardenbloem wordt regelmatig gebruikt om thee te maken. Het heeft een heilzame werking op de lever en de nieren, en bevordert ook de werking van de galblaas. Zo bevordert het de aanmaak van gal, verbetert het de afvoer van gifstoffen, en voorkomt het de vorming van galstenen en ontstekingen.

Conclusie

Er zijn dus meerdere mogelijkheden wanneer je zelf een detox thee probeert te maken. Voor de beste afslankthee kan je het beste een combinatie van deze producten proberen.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met