maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Spier gainers

Alles voor de gains, toch? Spier-gainers helpen je om spiergroei te stimuleren zodat je sneller resultaten kunt behalen. De hoeveelheid spiergroei die jij realiseert in een bepaalde periode is sterk afhankelijk van je dieet en supplementen die je inneemt. Je spendeert wellicht één uur per dag in de gym. Wat doe je de andere 23 uur van de dag? Dat is de belangrijkere vraag. Er wordt hard getraind in de gym om je borst op te pompen, maar als je dieet je training niet complementeert dan kom je alsnog nergens. Spier-gainers kunnen jouw dieet een zetje in de goede richting geven en helpen je sneller resultaat te behalen. Ben jij al klaar voor de zomer?
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Wat Is Een Muscle Gainer?

Een Muscle Gainer is een supplement dat is ontworpen om je te helpen spieren te kweken. Het doet dit door het lichaam te voorzien van spieropbouwende voeding, met name eiwitten, meestal in de vorm van aminozuren, en soms ook koolhydraten en goede vetten. Muscle Gainers zijn speciaal samengesteld om je spieren sneller te laten groeien en je prestaties in de gym te verbeteren. Hier zijn manieren waarop een Muscle Gainer goed voor je kan zijn.

Hoe Werkt Het & Wat Doet Het?

De meeste Muscle Gainers bestaan uit essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft om spieren te kweken. Deze staan bekend als de ‘bouwstenen’ van eiwitten en worden gebruikt om spieren te herstellen en te laten groeien. Wanneer jij de juiste hoeveelheid aminozuren binnenkrijgt, komt je lichaam in een anabole of spieropbouwende toestand terecht. Hierdoor werken de aminozuren om de eiwitsynthese te stimuleren, wat de aanmaak van nieuwe spiermassa bevordert. Ze kunnen ook een zeer positieve werking hebben als het gaat om spierherstel. Als gevolg hiervan werken supplementen voor spierversterking om drie belangrijke dingen te doen:

  • Bouwt spieren
  • Bescherming tegen spierverlies
  • Bevordert de hersteltijd

Verschil tussen Muscle Gainers & Mass Gainers

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, werken deze twee supplementen op een andere manier en zijn ze ook geschikt voor andere doelen. Muscle Gainers helpen je om je spiermassa te verhogen voor en na een workout. Mass Gainers zijn iets anders. Deze supplementen zijn zeer rijk aan calorieën en zijn speciaal samengesteld om je aan te laten komen. Dit kan natuurlijk resulteren in de aanmaak van spieren en vet. Mass Gainers worden vaker gebruikt door mensen die moeite hebben met aankomen.

Waarom Een Muscle Gainer?

Als je jezelf een boost wilt geven en de resultaten van je trainingen wilt maximaliseren, dan is een muscle gainer onmisbaar. Spierversterkers helpen bij het opbouwen van massa, maar kunnen alleen goed werken als ze naast reguliere trainingen en spieropbouwende oefeningen worden gebruikt. Als je doel is om spieren op te bouwen, kan dit supplement dus erg goed werken.

Bovendien stimuleren ze ook het herstelproces. Zo hoef je bijvoorbeeld minder lang te rusten tussen trainingen waardoor je sneller weer je biceps kunt oppompen, maar ook vermindert het de pijn in je spieren wanneer je spierpijn hebt. Als jij je trainingen serieus neemt, is dit onmisbaar.

Welke is beter - Tabletten Of Poeders?

Als het gaat om supplementen voor spierversterking, kunnen ze in alle verschillende vormen en maten worden geleverd. Het meeste zul je ze vinden in poeder- of tabletvorm. De belangrijkste verschillen waar mensen naar zoeken bij het kiezen van de juiste, zijn de ingrediënten, hoeveelheden en voordelen, maar het type kan een grote factor zijn. Dus, welke kies jij? In sommige gevallen kan worden gesteld dat poeders gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen, maar het is meestal te danken aan de persoonlijke voorkeur waarvoor je kiest.

Als je jezelf vaak haast en iets makkelijks wil, dan is een pil de betere keuze. Deze zijn ook geweldig als je je supplementen elke dag op een vast tijdstip wilt innemen voor gebruiksgemak. Als je daarentegen graag wat creatiever bent met je supplementen, dan is een poeder iets voor jou. Deze kun je toevoegen aan je favoriete smoothies en shakes zodat je in één keer meerdere vormen van voeding binnenkrijgt. Je kunt ook poeders in verschillende smaken krijgen als je liever iets lekkers hebt dan een gewone tablet. Beide zijn goed maar geschikt voor andere doelen. Dus de keuze is aan jou.

Aminozuren voor Spieropbouw

Dus nu je weet hoe Muscle Gainers en aminozuren precies werken, is het tijd om erachter te komen welke het beste is. Als het gaat om het kiezen van het juiste supplement voor spiergroei, is het belangrijk dat je weet welke verschillende aminozuren je in dit soort supplementen kunt vinden. Hier zijn enkele van de beste en meest populaire aminozuren die worden gebruikt in supplementen voor spiergroei:

  • BCAAs
  • L-Arginine
  • L-Glutamine
  • Beta-Alanine

Voeding voor Spieropbouw

Naast het nemen van supplementen voor spiergroei, zijn er ook genoeg voedingsmiddelen die je aan je dieet kunt toevoegen op spieraanmaak te bevorderen. Deze helpen je spieren op verschillende manieren en zijn niet allemaal voor vleeseters; je kunt zelfs vegetarische en veganistische spieropbouwende voedingsmiddelen vinden!

Beste voeding voor spieren

Rundvlees

Vol met eiwitten en voedingsstoffen voor spieren zoals ijzer, zink en B-vitamines.

Kip

Vetarme bron aan proteïne, perfect voor herstel en aanmaak.

Kaas

Een natuurlijke eiwitbron die ook rijk is aan calcium en vitamine B12 voor energie.

Melk

Een ander zuivelproduct, melk is een bron van spierversterkende eiwitten, koolhydraten en vet.

Eieren

Vegetarische bron van eiwit die alle 9 essentiële aminozuren bevat.

Vette Vis

Niet alleen rijk aan proteïne, maar ook aan Omega 3-vetzuren.

Haver

Deze hebben een lage glycemische index en leveren koolhydraten voor spierbehoud.

Erwten

Deze bevatten veel veganistische aminozuren en ook beschermende vitamine C.

CLA

Dit natuurlijk voorkomende essentiële vetzuur kan helpen bij het afvallen en het vasthouden van spieren.

Pinda’s

Bevat proteïne, koolhydraten en vet. Zeer geschikt voor spieropbouw.

Hennep Proteïne

Bevat alle 9 aminozuren en Omega 3 en 6 voor spiergroei en prestatie.

Granen

Bevordert de aanmaak van het groeihormoon op spieren op te bouwen.

Sojabonen

Rijk aan eiwitten en gezonde onverzadigde vetten, evenals vitamine K, ijzer en fosfor.

Kidneybonen

Plantaardige bron van natuurlijke eiwitten geschikt voor vegetariërs

Rijst Proteïne

Nog een veganistische eiwitbron die ook rijk is aan voedingsvezels voor een goede spijsvertering.

Overzicht

Nu je weet wat de muscle gainers zijn, wat ze doen en hoe ze werken is het tijd om aan de slag te gaan! Muscle gainers zijn ideaal als jij je prestaties en herstel wilt bevorderen zodat je zo snel mogelijk progressie maakt. De muscle gainers zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, dus ze zijn de beste keuze als jij zoekt naar een natuurlijke, onschadelijke manier om je lichaam de voedingsstoffen te bieden die het nodig heeft om spieropbouw te realiseren. Er zijn gigantische veel opties op de markt, dus neem de tijd en kies hetgeen wat goed is voor jou en jouw lichaam!

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.