5 Effectieve Tips Tegen Striae Tijdens De Zwangerschap

Je huid bestaat uit elastine- en collageeneiwitten die maar tot op zekere hoogte kunnen uitrekken. Zodra je de toegestane limiet overschrijdt, beginnen de eiwitten af te breken en veroorzaken ze striae gedurende de zwangerschap.

Zelfs een klein beetje preventief werk in een vroeg stadium zal een lange weg gaan als je later geen overduidelijke striae wilt hebben. De meeste vrouwen zullen bevestigen dat als ze op tijd de juiste maatregelen hadden genomen, het voor hen veel gemakkelijker zou zijn geweest om van striae af te komen. Dus, als je jezelf afvraagt hoe je striae tijdens de zwangerschap kunt voorkomen, zijn hier 5 tips:

 1. Dermaroller

  Derma-rollen is een veilige en effectieve collageeninductietherapie. Het kan ook worden gebruikt vanuit het comfort van je eigen huis. Een dermaroller bevat meestal een draaiend wieltje met kleine naalden en een ondersteunend handvat.

  Wanneer de roller wordt gebruikt, prikken de naalden in de huid en creëren ze meerdere micro-wondjes die de afscheiding van collageen veroorzaken. Wanneer de huid reageert door collageen af te scheiden om de micro-verwondingen te behandelen, zal de striae langzamerhand genezen.

  Collageen stimuleert ook de bloedcirculatie en laat de huid er weer soepeltjes uitzien!

 2. Gehydrolyseerd Collageen

  De vorming van collageen is erg belangrijk om de elasticiteit van de huid te verstevigen. Naast het consumeren van een eiwitrijk dieet met kip, vis, rundvlees, kalkoen, lam en eieren is het belangrijk om supplementen met collageen te gebruiken.

  Het is bewezen dat supplementen met gehydrolyseerd collageen de vorming van collageen in je huid aanzienlijk bevorderen. Hoewel er geen substantieel onderzoek is om de werkzaamheid van gehydrolyseerde collageensupplementen te bewijzen, gebruiken veel mensen deze krachtige supplementen voor een algehele verbetering van hun huid.

 3. Lichaamsscrub op basis van haver

  Havermout is een goedkoop ingrediënt dat striae kan verminderen. Gebruik dit ingrediënt om een bodyscrub te maken die grof is en gemakkelijk afbrokkelt. Door het lichaam te exfoliëren met een havermoutscrub, elimineer jij dode huidcellen en zo wordt de striae zichtbaarder. Maar dan ben je nog niet klaar, want zichtbare striae wil je juist niet. Zorg er daarna voor dat je na het douchen een vochtinbrengende crème aanbrengt, om het vochtgehalte van de huid te herstellen en striae te verminderen.

 4. Striae Crème

  Het aanbrengen van een intensieve crème voor striae gemaakt van natuurlijke ingrediënten is de snelste manier om van striae af te komen. Breng deze crème aan na een warme douche als de poriën nog geopend zijn om de meeste voordelen hiervan te ervaren. Masseer de crème zachtjes op het aangetaste gebied voor minimaal 2 minuten en laat deze vervolgens volledig intrekken in je huid. Breng de crème twee keer per dag aan om zichtbare resultaten te zien!

 5. Amandel- en kokosolie

  Dit is een volledig natuurlijke en krachtige combinatie voor het aanpakken van striae tijdens de zwangerschap. Meng beide oliën in gelijke hoeveelheden en masseer de substantie regelmatig in op de huid om goede resultaten te zien.

Bonus Tip: Drink Veel Water

Water is de beste behandeling om striae te voorkomen. Wanneer je huid gehydrateerd blijft, kan je huid de elastine vasthouden die het nodig heeft om littekens te voorkomen. Hydratatie wordt des te belangrijker in het derde trimester, omdat dan het volume van het bloed verdubbelt en je lichaam nog meer water nodig heeft om het rond te pompen. Zorg er dus voor dat je elke dag minstens 2 liter water drinkt en voorkom striae tijdens de zwangerschap.

Wat kan ik doen om van striae af te komen als ik ze al heb?

Als je al striae hebt, kun je lasertherapie overwegen. Deze oplossing is veilig en effectief voor het elimineren van striae. Slechts een paar sessies zijn al voldoende om striae te verwijderen.

Als je in verwachting bent, moet je veel doen. Een naam bedenken voor je kleintje, de juiste dingen eten, regelmatig bewegen en ook de babykamer nog! Vergeet, temidden van al deze actie en opwinding, niet de preventieve maatregelen te nemen om striae op afstand te houden. Blijf gehydrateerd en geef het de voeding die het nodig heeft om striae te verwijderen. Later zal je jezelf bedanken!

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met