5 Voordelen Van Een Trilplaat Voor Je Hele Lichaam

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van een trilplaat om je fitnessgame naar het volgende niveau te tillen? Trilplaten zijn erg populair als apparaat voor een volledige lichaamstraining en kunnen helpen bij het afvallen door je te helpen de stabiliteit, flexibiliteit, bloedcirculatie, spierkracht en botdichtheid te verbeteren. Slechts 15 minuutjes op de trilplaat kan al zorgen voor een goede workout.

Trilplaten zijn krachtige fitness apparaten voor thuis die je kunnen helpen om de spieren te versterken en vet te verbranden. Ook wanneer je om welke reden dan ook slecht kunt bewegen of niet mobiel bent, kan een trilplaat een uitkomst bieden. Een trilplaat heeft een aantal voordelen:

 1. Stimuleert gewichtsverlies

  Een trilplaat stuurt trillingen met een lage impact door het hele lichaam. Deze trillingen richten zich op vetophoping, stimuleren je metabolisme en kunnen ervoor zorgen dat je dus sneller afvalt.

 2. Versterkt spieren

  Trilplaten gaan verder dan alleen de vetverbranding stimuleren. Een ander voordeel van een trilplaat is dat het je spieren versterkt. De trillingen worden je lichaam doorgestuurd dat ervoor zorgt dat je spieren aanspannen. Dit stimuleert spiergroei en ondersteunt ook je botten en gewrichten. Naast volwassenen kan een trilplaat ook goed zijn voor senioren, om zwakkere spieren weer aan te sterken. Dit stimuleert de mineraaldichtheid in de botten zonder extra stress te veroorzaken.

 3. Bevordert bloedcirculatie

  Door herhaaldelijk op een trilplaat te oefenen, spannen je spieren aan en ontspannen ze weer. Dit stimuleert de bloedsomloop Deze verhoogde bloedstroom stuurt meer zuurstof naar je spieren en stimuleert de lymfeklieren waardoor witte bloedcellen zich gelijkmatig verdelen in elk orgaan van je lichaam. Dit bevordert het herstelproces, stimuleert het metabolisme en houdt je lichaam jong en gezond.

 4. Pakt cellulitis aan

  Kan het ook cellulitis verhelpen? De verbeterde bloedcirculatie, spierversteviging, stofwisseling en vetverlies zorgen samen voor een vermindering van lelijke cellulitis! Wanneer je de voordelen van een trilplaat combineert met een gezond dieet en je volledige lichaamstraining, kan dit positief werken tegen cellulitis.

 5. Een workout in slechts 15 minuten

  De trilplaat traint je bovenlichaam, middel en onderlichaam tegelijkertijd en geeft jou de mogelijkheid om een complete workout te doen voor vetverbranding en spierversteviging in slechts 15 minuten. Dit is perfect voor mensen die het erg druk hebben of eigenlijk niet zo van sporten houden. Nu kun jij dus alsnog genieten van een goede workout!

Andere interessante artikelen