maandag - vrijdag | 11.00 - 16.00

Koolhydraat blokkers

Koolhydratenblokkers, ook wel bekend als fatblockers, zijn bedoeld om te voorkomen dat het lichaam koolhydraten en vet opneemt nadat deze geconsumeerd zijn. Een koolhydratenblokker is er eigenlijk voor bedoeld om de absorptie van vet en koolhydraten te vertragen zodat minder wordt opgenomen en meer wordt afgestoten via bijvoorbeeld de ontlasting. Maar hoe werkt dit? Koolhydratenblokkers zijn verrijkt met ingrediënten waarvan bekend is dat ze kunnen bijdragen aan een verminderde vetopslag. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van witte bonen. Witte bonen vertraagt de opname van koolhydraten*. Ook gebruiken we groene thee, waarvan bekend is dat het bijdraagt aan een normale bloedsuikerspiegel*. Ontdek hier ons assortiment aan carbblockers.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

WAT IS EEN KOOLHYDRATEN BLOKKER?

Er zijn vele producten op de markt waarvan wordt beweerd dat ze helpen met het verliezen van overtollig gewicht. Koolhydraatblokkers voorkomen dat het lichaam vet gaat opslaan en zou daarmee dus een ideaal middel zijn. Dit doen zij door middel van het voorkomen dat er vele suikers uit de voeding worden opgenomen door het lichaam. Wanneer je normaal bijvoorbeeld een wit brood eet, dan absorbeert het lichaam snel alle suikers en koolhydraten van dat brood, dat ervoor kan zorgen dat de insuline in het bloed vermeerdert. Deze insuline zorgt vervolgens voor dat de suikers en koolhydraten worden opgenomen en omgezet in glucose om als brandstof te dienen voor het lichaam. Wanneer het lichaam echter deze brandstof niet nodig heeft, dan wordt de glucose in het lichaam opgeslagen als vet.

Om te voorkomen dat vet wordt opgeslagen in het lichaam kan je ervoor kiezen minder koolhydraten te consumeren. Je kan er ook voor kiezen om meer vezels te gaan eten. Vezels worden namelijk langzamer door het lichaam opgenomen, wat betekent dat het lichaam niet plots veel insuline aanmaakt om het op te nemen. Hierdoor zal er minder glucose worden opgeslagen in het lichaam als vet. Maar het beste is om te gaan sporten zodat je deze energie kunt gebruiken om er sterker van te worden.

Een ander alternatief is om ervoor te kiezen om een koolhydraten blokker te gebruiken. Koolhydraatblokkers kunnen ervoor zorgen dat koolhydraten minder snel worden afgebroken, waardoor ook de opname ervan minder snel zal gaan. Een koolhydraten blokker kan er dan voor zorgen dat de koolhydraten door het lichaam heengaan zonder dat zij worden opgenomen door het lichaam. Als je natuurlijk blokkers combineert met voldoende beweging en gezond voedingspatroon ligt een gezonde levensstijl in het verschiet.

DE INGREDIËNTEN IN FATBLOCKERS

Een koolhydraten blokker van WeightWorld NL bestaat uit natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat er minder vetten en koolhydraten door het lichaam worden opgenomen. Ook kan een koolhydraten blokker ervoor zorgen dat de stofwisseling sneller werkt, zodat de koolhydraten zich sneller door het lichaam verplaatsen. Je kan zo een koolhydraten blokker het beste 1 tot 3 maal per dag nemen voor je aan een maaltijd begint. Zo kunnen fatblockers jou meer energie geven, het vetverbrandingsproces versnellen en helpen tegen de negatieve effecten van een trage stofwisseling. Belangrijke ingrediënten in een koolhydraten blokker zijn: groene thee, cafeïne, yerba maté en bittere sinaasappel.*

Groene Thee - Groene thee begon ooit als een relatief exotisch drankje, maar is inmiddels een van de belangrijkste ingrediënten in iedere koolhydraten blokker geworden. De catechinen van groene thee, gecombineerd met de cafeïne die ook in de thee zit, kunnen ervoor zorgen dat je stofwisseling sneller gaat werken dan wanneer je alleen maar cafeïne gebruikt, bijvoorbeeld uit koffie. Groene kan ook de absorptie van koolhydraten vertragen en zorgen dat er minder insuline wordt aangemaakt. We weten inmiddels dat groene thee een effectieve koolhydraten blokker is en dat het gebruik van groene thee ertoe kan leiden dat je meer gewicht zal verliezen gedurende een dieet, dan wanneer je geen koolhydraten blokker met groene thee gebruikt.*

Cafeïne - Cafeïne kan de stofwisseling stimuleren en het gebruik van glucose als brandstof voor de spieren verhogen. Door meer glucose te verbranden kan er minder als vet worden opgeslagen. Het kan ook de effecten van andere bestanddelen in koolhydraatblokkers verbeteren, zoals de groene thee. Mensen die meer cafeïne gaan consumeren kunnen een verhoogd energie niveau ervaren.*

Bittere Sinaasappel - Bittere sinaasappel is een substantie die de stofwisseling stimuleert en de vetverbranding activeert, waardoor het een populair bestandsdeel van mening koolhydraten blokker is. Daarnaast stimuleren koolhydraatblokkers met bittere sinaasappel ook de productie van epinefrine, wat ervoor kan zorgen dat het denkvermogen verbetert.

Geconjugeerd Linolzuur - Geconjugeerd linolzuur is een vetzuur dat regelmatig gebruikt wordt in een koolhydraten blokker. Geconjugeerd linolzuur kan er namelijk voor zorgen dat vet sneller wordt afgebroken en het dus minder opgeslagen kan worden in de cellen.* Koolhydraatblokkers met geconjugeerd linolzuur kunnen ervoor zorgen dat mensen minder vet in hun lichaam krijgen, terwijl ze meer spiermassa aanmaken.

Groene Koffiebonen - Groene koffiebonen bevatten veel chlorogeenzuur. Chlorogeenzuur is een belangrijk bestandsdeel in een koolhydraten blokker, omdat het de opname van glucose door de darmen kan verminderen.* Het voorkomt van glucose in het bloed speelt daarbij ook een rol. Als er minder glucose in het bloed komt, kan het lichaam minder vet opslaan en wordt er tegelijkertijd ook meer vet verbrandt.

Framboos Ketonen - Framboos ketonen worden vaak gebruikt voor het maken van een koolhydraten blokker, omdat ervan gezegd wordt dat framboos ketonen de stofwisseling beter kunnen gaan reguleren. Dierenproeven hebben al verschillende resultaten geboekt over dat fatblockers met framboos ketonen ervoor zorgen dat vet sneller wordt verbrand en minder wordt opgenomen. Echter zijn er nog onvoldoende resultaten met mensen beschikbaar, waardoor het op dit moment nog uitproberen is voor jou, welk product het beste bij je past.

Chroom - Chroom is vaak te vinden in een koolhydraten blokker, omdat het kan bijdragen aan de regulering van de insuline productie in het lichaam. Fatblockers met chroom wordt gedacht dat het goed kan zijn voor het laag houden van de bloedsuikerspiegel.

Glucomannan - Glucomannan is een water-absorberend vezel dat wordt gemaakt van de vezels van de konjak wortel. Glucomannan wordt regelmatig voor een koolhydraten blokker gebruikt, omdat het de eetlust kan remmen en zo de calorie-inname kan verminderen.* Onderzoek heeft ook aangetoond dat koolhydraatblokkers met glucomannan ervoor zorgen dat er minder koolhydraten door het lichaam worden opgenomen, waardoor ook de hoeveelheid insuline en cholesterol in het bloed wordt verminderd. Ook is glucomannan niet al te duur qua prijs, waardoor fatblockers met dit bestandsdeel voordelig kunnen zijn voor mensen die niet al te veel hebben te besteden.

Saffron - Saffron wordt gecultiveerd rondom de Middellandse Zee, en staat erom bekend het serotine niveau in het bloed te verhogen. Serotine zorgt ervoor dat mensen zich beter gaan voelen, minder stress ervaren, en ook minder eetlust hebben. Een koolhydraten blokker met safron kan dan ook ideaal zijn om snack gedrag te verminderen.

Witte Nierbonen - Het eten van koolhydraten zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel omhoog gaat, waarna vervolgens de insuline het allemaal omzet in vet. Een goede koolhydraten blokker voorkomt, bijvoorbeeld door middel van het gebruik van witte nierbonen. Het is aangetoond dat mensen die gebruik maken van fatblockers met witte nierbonen, signifcant minder vet opnemen dan personen zonder dit type koolhydraten blokker.

Voor een optimale werking van koolhydraatblokkers neem je één koolhydraten blokker tijdens elke koolhydraatrijke maaltijd, met een maximum van twee per dag. Je kan er dan dus bijvoorbeeld voor kiezen om er één bij het ontbijt en één bij het avondeten te nemen of bij het ontbijt en de lunch. Eet je drie koolhydraatrijke maaltijden? Neem dan toch niet meer dan twee fatblockers per dag in. Het zou verstandiger zijn om per dag tenminste één maaltijd te eten die geen of weinig koolhydraten bevat.

Je mag fatblockers maximaal een maand achtereen gebruiken. Een verpakking bevat meerdere capsules die genoeg zouden moeten zijn om de eerste significante resultaten te moeten zien.

EEN KOOLHYDRAAT BLOKKER BESTELLEN OP WEIGHTWORLD NL

Het bestellen van fatblockers bij WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Konjak in Glucomannan wordt regelmatig onderzocht door medische en wetenschappelijke onderzoekers vanwege de groeiende populariteit in de media. Op basis van onderzoek van de EFSA blijkt Glucomannan positief effect kan te hebben op gewichtsverlies en het behouden van normale bloedsuikerspiegel:*

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.