maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Vet verbranders

Heb jij love handles? Of wil je van je man boobs af? Dat kan maar op één manier: vet verbranden. Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Het is al helemaal lastig voor mensen met een traag metabolisme. Dus hoe kunnen wij je helpen? Nou, door vetverbranders te formuleren met ingrediënten waarvan bekend is dat ze bijdragen aan een verminderde vetopslag, de onderdrukking van de eetlust en je energieniveaus. Garcinia cambodgia kan bijvoorbeeld bijdragen aan gewichtsmanagement*, forskoline kan de vetosplag terugdringen* en vitamine B6 draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren*. Ontdek hier ons assortiment aan vetverbranders.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Banner vetverbranding - Verbrand het vet voor een beter uiterlijk en meer energie

WAT IS EEN FAT BURNER?

Vetverbranders zijn supplementen die zich specifiek richten op het verbranden van vet, en zo trachten de gezondheid en het uiterlijk te verbeteren. Ze worden door vele mensen gebruikt als toevoeging aan een dieet of fitnessregime om sneller het gewenste resultaat te bereiken.

Het merendeel van de natuurlijke vetverbranders zijn simpelweg stimuleringsmiddelen die de stofwisseling van het lichaam versnellen, en het lichaam zo aanmoedigen om meer vet te verbranden. Cafeïne, een zeer bekend stimuleringsmiddel, is dan ook veruit de populairste vetverbrander, en wordt dan ook in vrijwel ieder energiedrankje en dieetsupplement gevonden. Het stimuleren van de stofwisseling geeft het lichaam namelijk ook meer energie, wat kan compenseren voor een gebrek aan calorieën bij diëten, of wat kan helpen bij het sporten.

Alternatieve vetverbranders kunnen ook de productie van adrenaline stimuleren. Deze hormoon wordt normaliter geproduceerd wanneer iemand in gevaar is en snel moet reageren, en het zorgt ervoor dat de hartslag en bloeddruk snel omhoog gaan, en dat vermoeidheid en pijn onderdrukt worden. Het kunstmatig bevorderen van de adrenaline productie kan dus helpen bij het vetverbranding stimuleren.

HOE GOED WERKEN VETVERBRANDERS?

Vetverbranders buik die goed werken zijn zeer gewild. Of het nu gaat om gezonder worden, of puur en alleen om het uiterlijk, mensen willen graag van hun overtollige kilo’s af. De goede manier om gewichtsverlies te bereiken, is natuurlijk door middel van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Dat wil echter niet zeggen dat een hulpmiddeltje van tijd tot tijd niet dat extra zetje kan geven wat sommige mensen nodig hebben om hun streefgewicht te bereiken.

Natuurlijke vetverbranders werken dus door middel van het stimuleren van het vermogen van het lichaam om vet af te breken en te gebruiken als brandstof. Dit betekent dat vetcellen moeten worden losgemaakt van het opgeslagen vet, en dat zij in de bloedbaan terecht moeten komen als vetzuren. De vetzuren moeten vervolgens naar de spieren worden gebracht waar zij als brandstof kunnen worden gebruikt.

De grootste fout die mensen echter maken, is simpelweg vetverbranders buik nemen en er maar vanuit gaan dat gewichtsverlies automatisch zal volgen. Voor dit soort mensen zijn fat burners een soort wondermiddel dat al hun problemen zal oplossen. Echter is het beperken van je calorieën het belangrijkste onderdeel van de strijd; als jij consistent ervoor kan zorgen dat je minder calorieën consumeert dan je verbruikt, dan zullen vetverbranders ervoor zorgen dat het gewichtsverlies extra hard gaat.

Fat burners stimuleren namelijk het gewichtsverlies, maar dat doen zij alleen wanneer ze gebruikt worden in combinatie met een uitgebalanceerd dieet. Vetverbranders op zichzelf kunnen verschillende effecten hebben: ze kunnen jouw energieniveau stimuleren, je helpen bij het remmen van de eetlust, de vetverbranding stimuleren, en zelfs helpen bij het omhoog halen van de stofwisseling voor maximale verbranding. Als je natuurlijke vetverbranders echter combineert met burgers, pizza, en fast food, dan zal er van gewichtsverlies weinig sprake zijn.

Werp dus een kritische blik op je eetgewoontes en kijk of deze zullen leiden tot meer gewichtsverlies. Het verliezen van vet vereist namelijk dat er minder calorieën geconsumeerd worden dan dat er worden gebruikt. Fat burners kunnen helpen bij gewichtsverlies, maar alleen gaan ze het niet redden. Om effectief vet te verbranden dien je ook andere stappen te ondernemen:

Man zonder bovenkleding met in zijn hand gewicht dat in brand staat
Wees Realistisch

Als het gaat om gewichtsverlies, wees realistisch over je doelen zodat je later niet teleurgesteld raakt door mogelijke tegenslagen. Vetverbranders zullen niet op magische wijze alle overtollige kilo’s doen verdwijnen. Gezonde vetverbranding houdt in dat je ongeveer 1 tot 3 kilo per week verliest. Met een beetje geluk kan je dat pushen naar 4 kilo per week, maar dan heb je het plafon ook echt bereikt. Te snel gewichtsverlies is namelijk ook niet gezond.

Vrouw in sportkleding met een vest die in brand staat
Less is More

Fat burners zijn ontworpen om je precies de juiste dosis te geven voor het maximale effect. Dat betekent dus dat het innemen van meer natuurlijke vetverbranders niet zal leiden tot meer gewichtsverlies. Overschrijd dus niet de aanbevolen dosering en zorg ervoor je je aan het plan van de fat burner houdt. Begin altijd met de laagst mogelijke dosering, en houdt dat vast voor tenminste twee weken. Daarna, mocht je niet tevreden zijn, kan je kijken of het mogelijk is om hoger te gaan. De fat burger fabrikant zal aangeven waar het maximum ligt.

Man zonder bovenkleding die een box oefening doet terwijl hij in brand staat
Gebruik Niet te Veel Cafeïne

Als je je dag niet kan beginnen zonder een flinke dosis cafeïne, dan moet je voorzichtig zijn met het nemen van fat burners. Veel vetverbranders bevatten cafeïne en dus kan de combinatie van fat burner en koffie leiden tot een overconsumptie van cafeïne. Een overconsumptie aan cafeïne kan je een tegenovergesteld effect geven en daarmee eigenlijk meer uitputten dan energie geven. Je raakt sneller vermoeid en je zal meer tijd nodig hebben om te herstellen na een workout. Te veel cafeïne kan dus leiden tot minder gewichtsverlies. De combinatie van vetverbranders en koffie zal dus leiden tot minder vetverbranding. Het is dus nodig om, of over te schakelen naar decaf, of een fat burner te kiezen met weinig tot geen cafeïne.

Vrouw in zwarte kleding met in haar handen twee gewichten waarvan eentje in brand staat
Meet je Resultaten

Wanneer je een fat burner hebt gekozen, is het belangrijk om je vooruitgang bij te houden zodat je weet of de vetverbrander wel echt werkt. Neem bijvoorbeeld vooruitgangsfoto’s, BMI metingen, of lichaamsvetmetingen. Je zult pas weten of een fat burner leidt tot gewichtsverlies, als je dit gaat meten. Bepaalde mensen reageren namelijk verschillend op bepaalde ingrediënten in fat burners, en wat voor de ene goed werkt, kan voor de andere wellicht volledig ineffectief zijn. Houdt je vooruitgang goed in de gaten, en bepaal op basis daarvan of de gekozen fat burner geschikt voor je is.

DE INGREDIËNTEN VAN VETVERBRANDERS

Cafeïne was al genoemd als een populaire ingrediënt voor vetverbranders, maar er zijn daarnaast nog vele andere mogelijkheden. Sommige daarvan stimuleren alleen stofwisseling, waardoor ook de vetverbranding omhoog gaat, terwijl anderen ook de lichaamstemperatuur verhogen, waardoor het lichaam meer calorieën en vet als brandstof moet gebruiken om zichzelf draaiende te houden.

Een stapeltje rode pepers op een witte achtergrond
Chili Peper

Chili bevat capsaïcine, waardoor het zo pittig is. Een eetlepel chili peper is genoeg om tijdelijk de stofwisseling wel 23% harder te laten werken. Het is dan ook niet vreemd dat chili een veelgebruikt ingrediënt voor vetverbranders is.

Een erg heet kopje koffie met daarnaast een kleine lepel
Cafeïne

Zowel thee als koffie bevatten cafeïne. Cafeïne staat bekend als een stimulant die kan helpen bij het activeren van de stofwisseling. Hierdoor zijn zowel koffie als thee natuurlijke vetverbranders die in de meeste diëten passen.

Tafel met voeding vol koolhydraten zoals kaas, vlees, kip, zalm, eieren en noten
Proteïnen

Proteïnen bevinden zich in vele voedingsmiddelen, waaronder eieren, melk, yoghurt, vis, vlees, soja, en noten. Proteïnen onderhouden het lichaam en helpen bij het opbouwen van spiermassa. Meer spiermassa betekent meer vetverbranding, en meer proteïnen betekent een snellere stofwisseling.

Voeding vol met koolhydraten zoals vlees, brood en pasta
Vezels

Vezels zijn te vinden in bonen, volkoren, bruine rijst, noten, peulvruchten, en vele fruitsoorten. Vezelrijke voeding kan de vetverbranding verhogen.* Ga maar eens na hoeveel makkelijk je naar de WC kunt als je vezelrijk voedsel eet.

Een tafel vol met voeding waar ijzer in zit zoals vlees, tomaat en eieren
IJzer

IJzer wordt in vele voedingsmiddelen gevonden, zoals spinazie, volkoren, schaaldieren, mager vlees, en bonen. IJzerrijke voeding is van nature een goed vetverbrander en een tekort aan ijzer kan leiden tot een slechter werkende stofwisseling. Ook is ijzer nodig voor het optimaal functioneren van de spieren.

Tafel met daarop een glas melk dat wordt bijgevuld
Calcium

Melk bevat calcium en, net zoals bij ijzer, kan een tekort aan calcium leiden tot een tragere stofwisseling. Ook draagt de consumptie van calcium bij aan een kleinere opname van vet uit andere voedingsmiddelen. Zo draagt calcium zowel bij aan een snellere vetverbranding, als aan een kleinere vetopname. Calcium bevindt zich ook in andere zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt, en kwark.

Een tafel met daarop een glas ijskoud water en daarnaast een paar ijsklontjes
Koud Water

Het drinken van koud water kan enorm bijdragen aan het verbranden van vet. Dankzij de koelte van het water moet het lichaam namelijk harder gaan werken om op temperatuur te blijven. Hierdoor gaat je calorieverbruik enorm omhoog, en kan je zelfs in rust vet verbranden.

WAAR OP TE LETTEN BIJ HET GEBRUIK VAN VETVERBRANDERS

Er zitten echter ook nadelen verbonden aan het gebruik van vetverbranders pillen. Zo kunnen vetverbranders er ook voor zorgen dat een hoop goede vetzuren het lichaam verlaten, en dat zo ook kunnen bijdragen aan het verbranden van eiwitten.

Ook is het niet altijd gezond om continu de stofwisseling van het lichaam te versnellen. Hiermee wordt namelijk ook de bloeddruk verhoogt, zal je lichaam meer stress ondergaan, en zal de hartslag flink omhoog gaan. Ook kan het verhogen van de vetverbranding leiden tot slaapproblemen, en kan het bijdragen aan nervositeit, hoofdpijn, en uitdroging. Niet alleen zijn deze bijwerkingen op zichzelf zeer nadelig voor de gezondheid, maar ze maken het lastiger om goed gewicht te verliezen. Zo kan het excessief verhogen van de lichaamstemperatuur en de hartslag het lastig maken om nog goed te sporten, en een slecht slaapritme kan zelfs bijdragen aan gewicht aankomen.

Het is dus belangrijk dat vetverbranders met mate worden verbruikt, en dat je nimmer de aanbevolen hoeveelheid op de gebruiksaanwijzing overschrijdt. Desalniettemin, zolang je vetverbranders blijft gebruiken in combinatie met een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging, kunnen zij een waardevol hulpmiddel zijn om het gewenste streefgewicht te behalen.

NATUURLIJKE VETVERBRANDERS BESTELLEN OP WEIGHTWORLD NL

WeightWorld NL heeft een groot assortiment aan vetverbranders pillen. Al deze vetverbranders zijn op basis van natuurlijke ingrediënten, en de kans op bijwerkingen zal dan ook minimaal bij gebruik zijn. Het bestellen van vetverbranders via WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.