Voedingsmiddelen voor een detox

Er zijn een aantal fruitsoorten, groenten, en kruiden die gemengd kunnen worden met water om een gezonde detox te stimuleren. Ieder van deze voedingsmiddelen heeft unieke eigenschappen die kunnen bijdragen aan het reinigen van het lichaam, en kunnen tegelijkertijd ook het immuunsysteem ondersteunen. Om je eigen detox drankje te maken, kan je de volgende voedingsmiddelen gebruiken:

Watermeloen

Watermeloenen bevatten zeer weinig calorieën en zorgen ervoor dat het lichaam goed gehydrateerd blijft. Ook helpt watermeloen tegen brandend maagzuur en vrije radicalen, terwijl het ook een rijke bron aan vitamine A, B, en C is. Watermeloen bevat ook een hoge concentratie aan lycopeen, een type carotenoïde die ervoor zorgt dat een watermeloen zijn diep rode kleur krijgt. Lycopeen is een krachtige antioxidant die een belangrijke rol speelt in het voorkomen van chronische ziekten, osteoporosis, hard- en vaatziekten, en een te hoge bloeddruk. Daarnaast bevat watermeloen ook veel kalium en magnesium, wat belangrijk is voor het ontgiften en reguleren van de doorbloeding en hydratering van het lichaam.

Komkommer

De voedingsstoffen in komkommer hebben vele postieve eigenschappen wanneer het aankomt op de bestrijding van vrije radicalen en brandend maagzuur. Daarnaast bevat komkommer ook vele polyfenol bestandsdelen die helpen tegen het verouderingsproces. Komkommers zijn ook diuretica die het urineren stimuleren, wat helpt bij het reinigen van de lever, en het uitspoelen van alle gif- en afvalstoffen.

Citroen

Citroenen bevatten ascorbinezuur, wat helpt bij het ontgiften van het lichaam. Daarnaast helpt het ook tegen problemen met de spijsvertering, zorgt het er voor dat je huid blijft stralen, en is het rijk aan vitamine C. Citroenen ondersteunen het verjongen en vernieuwen van de huid, het genezingsproces van het lichaam, en geven je meer energie. Een citroenwater detox zal je ook helpen overtollig gewicht te verliezen, dankzij de vele vezels die er in citroenen zitten.

Limoen

Het toevoegen van limoensap aan een drankje zal je extra vitamine C en antioxidanten geven. Vitamine C staat erom bekend de fysieke prestaties te verbeteren, het immuunsysteem te stimuleren, en het is effectief tegen vrije radicalen. Limoen ondersteunt het reinigingsproces door middel van het activeren van de productie van een enzym in de lever genaamd 'glutathion-S-transferase'. Daarnaast is limoen ook rijk aan flavonoïden die de spijsvertering ondersteunen en helpen bij het afscheiden van gal en zuren.

Grapefruit

Alleen de geur van een grapefruit kan al een positief effect hebben op de stofwisseling en de eetlust, en onderzoek heeft dan ook aangetoond dat grapefruit een zeer positief effect kan hebben op het gebied van gewichtsverlies. Enzymen in de grapefruit, genaamd 'AMP-geactiveerd proteïnekinase', helpen het lichaam met het verwerken en verbranden van suikers, en stimuleren de stofwisseling. Grapefruits stimuleren ook het immuunsysteem omdat het rijk is aan vitamine C, en bevorderen daarnaast de gezondheid van de huid en hersenen.

Framboos

Frambozen bevatten ketonen, wat natuurlijke chemicaliën zijn die helpen bij het verliezen van overtollige kilo's. Dierproeven hebben aangetoond dat framboos ketonen helpen bij het verkomen van gewichtstoename dankzij vetrijke diëten. Daarnaast zijn frambozen ook rijk aan vitamine B en C, wat zorgt voor een gezonde huid, en het verouderingsproces vertraagt.

Aardbeien

De meeste gezondheidsvoordelen in aardbeien zijn er dankzij de vele antioxidanten die zij bevatten Aardbeien bevatten ook flavonoïden die de kans op chronische ziekten verlagen, zoals kanker en hart- en vaatziekten. Het toevoegen van aardbeien aan je detox drankjes zal het verouderingsproces vertragen, de huid beschermen, je meer vitamine A en C geven, en helpen bij het ontgiften van het lichaam.

Munt

Munt is een van de meest antioxidantrijke voedingsmiddelen die er is. Het is dan ook een perfecte toevoeging aan een detox dieet. Munt zorgt ervoor dat gal goed door de maag stroomt, waardoor het verteringsproces wordt bevorderd. Daarnaast heeft het ook antibacteriële eigenschappen, waardoor het zorgt voor een betere orale gezondheid.

Gember

Gember heeft medicinale eigenschappen dankzij gingerolen, een olieachtige hars van de wortel die fungeert als een zeer potente antioxidant. Gember wordt voornamelijk gebruikt ter bevordering van de spijsvertering, en is daarnaast ook een natuurlijk middel tegen misselijkheid. Gember kan aan ieder detox drankje worden toegevoegd ter bestrijding van een opgeblazen gevoel, constipatie, en problemen met de spijsvertering. Gember helpt ook bij het warm houden van het lichaam en helpt tegen de opbouw van gifstoffen in de organen.

Met dit detox eten kan ook jij het lichaam ontgiften, en er zo voor zorgen dat je een betere gezondheid krijgt.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met