Hoe je thuis een voetenbad spa kan krijgen

Een voetbehandeling kan van tijd tot tijd nuttig zijn wanneer de voeten pijnlijk of gevoelig zijn geworden van het vele werk dat ze verrichten. Goede voetenverzorging, bijvoorbeeld in de vorm van een voetspa, kan helpen tegen ongewenst eelt, pijnlijke voetzolen en kan ervoor zorgen dat je weer goed op je voeten kan lopen.

Waarom een voetbehandeling?

Met 26 botten, 33 gewrichten en meer dan 100 ligamenten, pezen en spieren, zijn de voeten complexe constructies. Iedere dag ondergaan deze voeten veel geweld wanneer wij lopen en zij al het gewicht van het lichaam moeten dragen. Het is dan ook niet vreemd dat problemen onder en op de voeten kunnen ontstaan, zoals eelt, likdoorns en pijn in de voeten. Verder kan het dragen van slecht-zittende schoenen de kans op voetproblemen aanzienlijk vergroten. Een voetbehandeling is dan ook een ideale methode om van tijd tot tijd de voeten wat rust en verzorging te geven.

Hoe voer je een voetverzorging uit?

Plaats een voetspa altijd direct op de vloer voordat je deze gaat gebruiken. Verwijder zachte tapijten en matten van de vloer zodat de voetbehandeling direct op de vloer kan staan. Doe een voetverzorging altijd binnen en nooit buiten en doe het in een koele, open ruimte in het huis uit de buurt van warmtebronnen. Een open ruimte voorkomt dat de voetbehandeling mogelijk kan oververhitten. Zorg er ook voor dat je in een comfortabele stoel zit en doe nooit aan voetverzorging in de aanwezigheid van kinderen en huisdieren.

Wanneer je de perfecte locatie voor een voetbehandeling hebt gevonden, kan je beginnen met het verwennen van de voeten. Vul de voetspa met water en plug hem vervolgens in het stopcontact. Zet hem vervolgens aan voordat je de voeten erin plaatst. Zorg ervoor dat een voetverzorging de tijd krijgt om zich op te warmen tot de gewenste warmte. Zorg er ook voor dat je de nodige voetbehandeling producten in de buurt hebt, zodat je de voetspa niet hoeft te onderbreken om deze te gebruiken.

Sommige typen voetbehandelingen maken het mogelijk om speciale producten toe te voegen voor extra effect, bijvoorbeeld om van overtollig eelt af te komen. Volg de instructies van de voetspa die je gebruikt. Mocht je na de voetverzorging een pedicure willen doen, zorg er dan voor dat de voeten goed ondergedompeld zijn in het water voordat je een puimsteen gebruikt om overtollige huidschilfers te verwijderen. Aan het einde van de voetbehandeling-sessie kan je je voeten uit de voetspa halen en kan de je de voetspa vervolgens uitschakelen.

Een voetspa kan zeer verzachtend voor pijnlijke voeten werken en ontzettend goed zijn voor een pedicure, maar hij is niet voor iedereen geschikt. Mocht je last hebben van chronische aandoeningen, zoals diabetes, een slechte doorbloeding in de voeten, spataderen, of wondjes en infecties aan de voeten, dan dien je geen gebruik te maken van de een elektrische voetspa.

Je dient de voet spa na gebruik altijd schoon te maken om mogelijke infecties te voorkomen. Zo kan het slecht schoonmaken van een voet spa ertoe leiden dat resten van andermans voeten nog erin zitten wanneer jij een voetbehandeling neemt. Hierdoor kunnen voetkwalen, zoals voetschimmel, worden overgedragen.

Het verzorgen van de nagels

Na de voetspa volgt het verzorgen van de nagels als onderdeel van de voetbehandeling. Het verzorgen van de nagels gaat in een aantal stappen:

  • Gebruik nagellakverwijderaar om de nagels schoon te maken en oude nagellak te verwijderen
  • Knip de nagels tot de juiste lengte met een nagelschaar. Onthoud hier dat je het beste nagels recht kan knippen en knip niet te diep in de hoeken. Dit kan namelijk leiden tot ingegroeide nagels.
  • Veil vervolgens de nagels in de juiste vorm.

De voetspa

Een belangrijk onderdeel van een voetbehandeling is de voetspa. Dit is veruit het meest ontspannende gedeelte en zal je werkelijk doen voelen alsof je in een wellness centrum bent. Gedurende de voetbehandeling kan je even rustig lezen of naar je favoriete tv-programma kijken.

Voeg voor extra effect wat melk, zout of je favoriete olie toe aan het water. Pepermuntolie is ideaal voor een verjongend effect. Lavendelolie helpt je te ontspannen en van stress af te komen. Citroenolie is een goede stimulans die de doorbloeding van de voeten bevordert. Je kan ook wat gladde stenen aan de voetspa toevoegen voor extra verzorging van de voeten. Dit kan helpen tegen mogelijke pijntjes in de voetzolen.

Laat je voeten ongeveer 15 tot 20 minuten in de voetspa zitten en ontspan. Wanneer je volledig ontladen bent kan je je voeten uit het water halen en ze afdrogen met een frisse, schone handdoek.

Verwijder dode huidcellen

Zodra je voeten na de voetspa gedroogd zijn, kan je verder gaan met de voetbehandeling door middel van het verwijderen van overtollige huidcellen. Breng wat crème aan op de zolen om eelt en likdoorns te verwijderen. Ook zal dit de huid van de voeten verzachten. Terwijl de crème nog op de voeten zit, gebruik je een puimsteen om over de voeten te wrijven. Deze voetbehandeling zal er voor zorgen dat de dode huidcellen worden verwijderd. Dit dient regelmatig gedaan te worden, omdat anders de eeltlaag te dik kan worden. Nadat je klaar bent met de puimsteen spoel je de crème van de voeten.

De volgende fase in de voetverzorging is het scrubben van de voeten. Je kan een voetscrub bestellen of zelf maken door middel van het vermalen van fruit en daar suiker aan toe te voegen. Vruchten bevatten namelijk vele vitaminen en mineralen die goed zijn voor de gezondheid van de huid, en suiker zal de scrub een meer grove textuur geven. Scrub de hielen en zolen van de voeten en ook de plekken tussen de tenen. Vergeet niet de huid van de enkels ook te scrubben. Aan het einde van de scrub was je de voeten met water.

Voetspa bestellen

Het bestellen van een voetbehandeling bij WeightWorld NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met