*De resultaten van onze producten verschillen per individu. Bekijk de disclaimer hier.

 • Onze Laagste Prijs Garantie

  We vergelijken onze prijzen

 • Gratis Levering Vanaf €50

  Kies een leverdatum die past

 • Sinds 2017

  Betrouwbaarheid

 • Bescherming Van Klantgegevens

  Uw gegevens zijn veilig en beveiligd bij ons

Wat jij moet weten over detox thee

Detox Thee is inmiddels als jaren populair, en het is dan ook goed eens kijken wat je nu hebt aan deze producten, en waar je voor moet oppassen. Lees hier meer over Detox Thee.

Detox Thee is inmiddels als jaren populair, en het is dan ook goed eens kijken wat je nu hebt aan deze producten, en waar je voor moet oppassen. Lees hier meer over Detox Thee.

Detox thee is populair onder mensen die regelmatig biologische winkels bezoeken en alternatieve geneeskunde gebruiken. Echter is het ook big business en het wordt dan ook agressief gepromoot op sociale media. Detox thee is dan ook de vloeibare variant geworden van de waist trainer; een zogenoemd wondermiddel dat feitelijk alle gezondheidsproblemen lijkt te kunne oplossen. Vaak gaat de promotie gepaard met dramatische voor/na foto’s, beroemdheden die de producten actief promoten, en vele vergaande claims over wat deze producten allemaal wel niet zouden doen. Je kan je wel eens afvragen: ‘werken zij echt?’ Hier zijn een aantal punten over detox thee om te onthouden.

Het zijn geen vervangers van een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging

Wanneer detox thee door een beroemdheid op Instagram wordt gepromoot, dan staat er vaak bij dat deze thee, voor optimale resultaten, dient te worden ingenomen in combinatie met genoeg water, een gezond voedingspatroon, regelmatige lichaamsbeweging, en voldoende nachtrust. Websites die detox thee verkopen, promoten hun producten dan ook vaak in combinatie met dieetplannen en voedingssupplementen. Het is dan ook lastig te zeggen hoezeer de positieve eigenschappen van detox thee kunnen worden toegeschreven aan de thee zelf, of aan alle veranderingen aan de levensstijl waarmee deze thee gecombineerd moet worden. In ieder geval moet je er niet vanuit gaan dat het drinken van detox thee alleen zal leiden tot een betere gezondheid of gewichtsverlies. Het kan wellicht een bijdrage leveren, maar je zal het zware werk nog steeds zelf moeten doen.

Wel gewichtsverlies, maar niet minder vet

Detox thee bevat vaak cafeïne, wat kan leiden tot vochtverlies. Twee kopjes water kunnen al snel een pond wegen, en het verliezen van al dat vocht kan dus inderdaad tot significant gewichtsverlies leiden. Je zal je dus lichter voelen, ondanks dat je nog geen gram lichaamsvet hebt verloren. Detox thee kan ook een laxatief effect hebben, wat ervoor zorgt dat je darmen snel zich van hun inhoud ontdoen. Ook dit kan ervoor zorgen dat je buik ietwat kleiner wordt, en dat je gewicht verliest, ondanks dat het vetpercentage binnen het lichaam onveranderd blijft. Deze snelle fix kan je een boost zelfvertrouwen geven op de korte termijn, en wellicht motiveert je dit om gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Als dit laatste niet gebeurt, dan zal het gewichtsverlies van de detox thee maar van korte duur zijn, en zal je als snel weer op je oude gewicht zijn.

Ongewenste bijwerkingen

Het is mogelijk dat sommige detox thee producten ongewenste bijwerkingen zullen hebben. Naast de theebladeren bevat een detox thee vaak meerdere kruiden en specerijen die bedoeld zijn om de eetlust te remmen, de stofwisseling te stimuleren, en gewichtsverlies te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is senna, een plant met een natuurlijk, laxatief effect. Mogelijke bijwerkingen van de consumptie van senna zijn buikpijn, krampen, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, en diarree. Een ander populair middel, guaraná, kan bij overconsumptie leiden tot nervositeit, rusteloosheid, buikkrampen, misselijkheid, braken, angstigheid, geïrriteerdheid, en hartkloppingen. Wat voor detox thee je ook besluit te gebruiken, het is dus belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de ingrediënten van ieder product, zodat je goed weet wat de mogelijke bijwerkingen kunnen zijn.

Ze kunnen mogelijk leiden tot slaapstoornissen

De meeste detox thee producten bevatten cafeïne, omdat dit een stimulant is die de eetlust remt, de stofwisseling stimuleert, en je helpt vocht te verliezen. Een cafeïne stimulans kan mogelijk ook bijdragen aan intensievere lichaamsbeweging. Echter, te veel cafeïne zal ook je slaapritme verstoren, en slaaptekort kan uiteindelijk de effecten van de detox thee ongedaan maken. Te weinig nachtrust leidt namelijk tot excessief eten en aankomen, omdat de stofwisseling vertraagt. Zo kom je snel weer aan, zelfs als je weinig calorieën en koolhydraten binnenkrijgt. Houdt dan ook als algemene regel aan dat je geen cafeïne meer inneemt, tenminste zes uur voordat je naar bed gaat. En als je echt serieus bent over gezond afvallen, maak dan van voldoende nachtrust een topprioriteit.

Conclusie

Een Detox Thee kan dus bijdragen aan gewichtsverlies en een gezondere levensstijl, maar houdt er rekening mee dat het geen wondermiddelen zijn, en dat er mogelijke bijwerkingen aan het gebruik ervan verbonden zijn. Desalniettemin kan bijvoorbeeld de Örtte Matcha Green Tea, of de Örtte Skinny Tea een nuttige aanvulling op je dagelijkse dieet zijn, en het is zeker de moeite waard om er een eens te proberen.